Yüksekova'daki Havaalanı İnşaatı - Son Dakika
Yerel

Yüksekova'daki Havaalanı İnşaatı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcı Yıldırım başkanlığında bir heyet Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapımı devam eden havaalanı inşaatını inceledi.

16.08.2014 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapımı devam eden havaalanı inşaatını kontrol etmek amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcı Mehmet Hamdi Yıldırım başkanlığında bir heyet ilçeye geldi.

İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta yapımı devam eden Yüksekova Havaalanı inşaatında, bu yıl birçok koldan başlatılan çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Bölgenin gelişmesi açısından çok önemli olan ve çözüm süreciyle hızla ilerleyen havaalanı inşaatında, pist bölümünün altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla ince beton dökme işlemlerine başlandı.

Havaalanı binası ve diğer birimlerin bulunduğu üst yapı bölümündeki programın büyük kısmının tamamlanmasıyla altyapı çalışmalarına ağırlık verilirken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcı Yıldırım, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal ve Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Mustafa Kaya, bakanlığa ait helikopterle ilçeye gelerek, inşaat hakkında bilgiler aldı.

İlçe kaymakamı Yasin Tikdağ ve Havaalanı Alt Yapı İnşaatı Koordinatörü Şükrü Şengezer tarafından karşılanan heyet, havaalanın üst yapı, altyapı ve pist bölgelerinde devam eden çalışmaları inceledi.

Heyetin ziyaretiyle ilgili AA muhabirine açıklama yapan Şengezer, havaalanı pistinin gövdesinde yaklaşık 184 bin metrekarelik alanda sürdürülen beton dökme işinin hızla devam ettiğini ve iki ayrı içinde bu çalışmayı bitirmeyi planladıklarını bildirdi.

Zayıf beton çalışmalarında yaklaşık 30 bin, elektrik altyapı işlerinde de 12 bin metreküp olmak üzere 42 bin metreküp beton döktüklerini ve kasım ayı sonuna kadar çalışmaların büyük çoğunluğunun tamamlanacağını söyleyen Şengezer, "İşlerimizi yüze yakın makine, ekipman ve 150 personelle yürütüyoruz. Kasım ayı gibi havaalanını hazır hale getireceğiz inşallah. Gelen heyet üyelerine de bu konuda bilgiler verdik ve hedeflerimizi anlattı. Şu anda çalışmalar yoğun ve verimli bir şekilde ilerliyor" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yüksekova'daki Havaalanı İnşaatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement