Yüksekova'da Girdiği Çatışmada Yaralanan Özel Harekat Polisi Şehit Oldu - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Girdiği Çatışmada Yaralanan Özel Harekat Polisi Şehit Oldu

Hakkari'de 10 Kasım'da askeri konvoya düzenlenen saldırı ve sonrasında çıkan silahlı çatışmada ağır yaralanan Özel Harekat Polisi Mustafa Yavaş, tedavi gördüğü GATA'da şehit oldu.

01.12.2015 17:34  Güncelleme: 21:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevliyken geçici görev nedeniyle bulunduğu Hakkari'de 10 Kasım'da askeri konvoya düzenlenen saldırı ve sonrasında çıkan silahlı çatışmada ağır yaralanan Özel Harekat Polisi Mustafa Yavaş, tedavi gördüğü GATA'da şehit oldu.

ASKERİ KONVAYA SALDIRIDA AĞIR YARALANDI

Konuyla alakalı Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Eskişehir Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli iken, geçici görev nedeniyle bulunduğu Hakkari ili Yüksekova ilçesinde 10 Kasım 2015 tarihinde bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından askeri konvoya düzenlenen saldırı ve sonrasında çıkan silahlı çatışma neticesinde ağır yaralanarak 11 Kasım 2015 tarihinden beri Ankara GATA yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen Polis Memuru Mustafa Yavaş'ın (42) şehit olduğu belirtildi.

KOCAELİ'DE DEFNEDİLECEK

"1973 doğumlu olan şehit polis memurumuz, evli ve 2 kız 1 erkek olmak üzere 3 çocuk babasıdır" denilen açıklamada, "Şehidimizin aziz naaşı 2 Aralık 2015 günü saat 09.00'da Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda yapılacak törenin ardından, baba evinin bulunduğu Kocaeli ili Gölcük ilçesi Hisareyn Beldesi Asarköy Aile Kabristan'ında ikindi namazını müteakip toprağa verilecektir. Şehidimize Allahtan rahmet, kederli yakınlarına, teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

ACI HABER EVİNE ULAŞTI

Bu arada acı haber, Yavaş'ın baba ocağı Kocaeli'nin Gölcük ilçesine bağlı Hisareyn Mahallesi'ne ulaştı.

Ahmet ve Şazime Yavaş çiftinin acı haberi aldıktan sonra bulundukları Eskişehir'den Ankara'ya hareket ettiği öğrenildi. Hisareyn Mahallesi 1 Mart Sokak üzerindeki evde abla Aynur Unutur taziyeleri kabul etti. Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı ve Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, ailenin evine giderek acılarını paylaştı, taziye dileklerinde bulundu. Şehidin evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Kapıda bir ambulans hazır bekletildi.

EŞİ DE POLİS

Evli ve 2'si kız 3 çocuk babası Yavaş'ın eşinin de polis olduğu öğrenildi. Kaymakam Yazıcı, taziye dileğinde bulunduktan sonra evden ayrılırken gazetecilere açıklama yaptı. Yazıcı, şunları kaydetti: "Hepimizin başı sağ olsun. Şehidimiz Mustafa Yavaş bundan yaklaşık 20 gün önce Hakkari Yüksekova'da girilen çatışmada ağır yaralanıyor. O tarihten itibaren GATA'da tedavi görüyordu. Maalesef bugün şehit oluyor. Üzgünüz. Ailesine bir ziyaret yaptık. Acılarını paylaştık."

Yüksekova\'da Girdiği Çatışmada Yaralanan Özel Harekat Polisi Şehit Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Girdiği Çatışmada Yaralanan Özel Harekat Polisi Şehit Oldu - Son Dakika

  • Hatay'da Denetimlerde Ruhsatsız Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
    21:29 Hatay'da Denetimlerde Ruhsatsız Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan denetimlerde İ.O. ve M.Y. isimli şüphelilerin üzerinden 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca ve 60 adet 9mm fişek ele geçirildi. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Sulama suyu kavgasında bıçakla yaralanan kişi hayatını kaybetti
    21:29 Sulama suyu kavgasında bıçakla yaralanan kişi hayatını kaybetti

    Kars'ın Kağızman ilçesinde, sulama suyu nedeniyle çıkan tartışmada A.Ö, Adnan T'yi bıçaklayarak ağır yaraladı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Adnan T, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, A.Ö'yü gözaltına aldı.

  • Hatay'da Fuhuş Yapan 2 Kişiye İdari İşlem Uygulandı
    21:28 Hatay'da Fuhuş Yapan 2 Kişiye İdari İşlem Uygulandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, İskenderun ilçesinde gerçekleştirilen denetimler sonucu para karşılığı fuhuş yaptığı belirlenen 2 kişi hakkında idari işlem uyguladı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, fuhuş ve fuhuşa teşvik etmek için yer ve imkan sağlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Polis ekipleri İskenderun ilçesi Meydan Mahallesi'nde denetim gerçekleştirdi ve A.K. ve Y.K. isimli şahısların para karşılığı fuhuş yaptıkları tespit edildi. Tespit edilen 2 şahıs hakkında gerekli idari işlemler başlatıldı.

  • Van'ın Başkale ilçesinde kar nedeniyle kapalı olan mahallelerin yolu açıldı
    21:28 Van'ın Başkale ilçesinde kar nedeniyle kapalı olan mahallelerin yolu açıldı

    Van'ın Başkale ilçesine 40 kilometre mesafedeki Yukarı Dallı ile Doyum mahallelerinin yolunun açılması için karla mücadele ekipleri çalışma başlattı. Zorlu şartlarda 2 gün boyunca çalışan ekipler, 2 mahallenin yolunu açmayı başardı ve genişletme çalışmalarına devam ediyor.

  • Ormana götürdüğü ortağını öldüren şahıs tutuklandı
    21:28 Ormana götürdüğü ortağını öldüren şahıs tutuklandı

    Samsun'da bir şahıs, konuşmak için ormanlık alana götürdüğü iş ortağını tabancayla vurarak öldürdü. Polis tarafından gözaltına alınan şahıs, olayı itiraf etti ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayın sebebi ise alacak-verecek anlaşmazlığı olarak belirlendi.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi, 70 kişi tahliye edildi
    21:27 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi, 70 kişi tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak üzerinde akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması sonucunda 14 gecekondu etkilendi. Bu gecekondulardan 3'ü kullanılamaz hale gelirken, bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amacıyla tahliye edildi. İstanbul Valiliği tarafından olay yerine çok sayıda AFAD ekibi sevk edildi.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • Elazığ'da Lise Müdürü Taciz İddiasıyla Tutuklandı
    21:26 Elazığ'da Lise Müdürü Taciz İddiasıyla Tutuklandı

    Elazığ'da bir lisede 9 kız öğrenci, okul müdürü tarafından taciz edildikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Müdür hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Advertisement