Yüksekova'da Cenaze Sonrası Olaylar Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Cenaze Sonrası Olaylar Çıktı

Yüksekova\'da Cenaze Sonrası Olaylar Çıktı

Kobani'de, IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada ölen Serbest Kartal'ın cenazesi, Yüksekova'da toprağa verildi. Cenazenin toprağa verilmesinden sonra ilçe merkezi karıştı.

28.04.2015 17:49  Güncelleme: 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin Kobani kentinde 26 Ekim 2014'te, PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG saflarında IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada ölen 'Sımko Çarçela' kod adlı Serbest Kartal'ın cenazesi, Yüksekova'nın Orman Mahallesi'nde bulunan mezarlıkta toprağa verildi. Cenazenin toprağa verilmesinden sonra ise ilçe merkezinde olaylar çıktı. Bacağına gaz fişeği kapsülü isabet eden 1 kişi yaralandı.

CENAZENİN GETİRİLİŞİ SIRASINDA ESNAF KEPENK KAPATTI

Şanlıurfa'da ailesi ve Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Meya-Der) yetkillileri tarafından dün teslim alınan ve bugün Yüksekova'ya getirilen Kartal'ın cenazesi, kent mer­ke­zi­ne 15 ki­lo­met­re mesafedeki Keramağa Köprüsü mevkisinde karşılandı. Cenaze uzun bir araç konvoyu ile ilçe merkezindeki Kışla Mahallesi'nde bulunan Kışla Camisi'ne getirildi. Cenazeye aralarında Şırnak Milletvekili ve HDP Hakkari 1'inci sıra adayı Selma Irmak ile adaylar Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, HDP ve DBP parti yöneticileri de katıldı. Cenazenin ilçeye getirilişi sırasında ise esnaf kepenk kapattı. Kışla Camisi'nde kılanan cenaze namazının ardından Kartal'ın cenazesi, omuzlarda taşınarak yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan Orman Mahallesi'ndeki mezarlığa getirilerek burada toprağa verildi.


BARİKAT KURUP SLOGAN ATTILAR

Cenazenin toprağa verilmesinden sonra bir grup ise kent merkezindeki Cengiz Topel Caddesi'nde toplandı. Yola barikat kurararak slogan atan gruba polis müdahalede bulundu. Polis göstericileri gözyaşartıcı gaz ve basınçlı su ile dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş molotof ve havafişek atarak karşılık verdi. İlçede sık sık silah sesleri duyuldu.


GAZ KAPSÜLÜ YARALADI

Olaylar Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan ara sokaklar, Esentepe, Kışla, Orman ve Cumhuriyet mahallelerinde devam ederken, polisin attığı gaz fişeği kapsülü bacağına isabet eden 1 kişi yaralandı. Ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralının tedavisini sürerken, ilçede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Cenaze Sonrası Olaylar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (46)

  • Oylar Hdpyee: Helal Olsun Sizeee O şehit Olanında ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun . . Veeee Allah Ülkücülerin Belasını Versin Amin Acmain 10 52 Yanıtla
  • hudapar: cehenneme bi munafik daha gitti 18 13 Yanıtla
  • Etekspor: Oglum İslam Devleti neslinizi tuketecek. İslama hizmet edin. abd ve koalisyonun kuklaligi biji serok obamalar sizi kurtarmaz. biji serok Muhammed (sav) dir 15 13 Yanıtla
  • Kartal: cenaze yerine LEŞ dersek daha uygun olur 21 5 Yanıtla
  • istanbul: Bunların gerçek yüzü bu taş molotof yakıp yıkarlar 21 4 Yanıtla
  • Diyariii: Cehennem atesi bol olsunn. Muslumanlara karsi savasmanin bedelini agir odeyecek daha 12 12 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: Etek giyen pkk itleri yine polisin attıkları kemiklere dadanmis 20 3 Yanıtla
  • Sehit: Sehit mi haha. Yuruyen saf insanlara aciyorum. Batil bir dava icin oldu kafir olarak. Ah benim saf halkim. 17 5 Yanıtla
  • Halis : Polis karıştırıyor ortalığı Sivil polisler varya 2 18 Yanıtla
  • YABAN GULU: TURKIYE TOPRAKLARINI KIRLETMEYIN LEŞLERINLE YAKIN GITSIN 16 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement