Yüksek Askeri Şura Toplandı - Son Dakika
Güncel

Yüksek Askeri Şura Toplandı

Yüksek Askeri Şura, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. TSK'nın tepe isimlerinin görev süreleri bu şura ile sona erecek.

03.08.2015 11:30  Güncelleme: 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Başbakan Davutoğlu, karargaha gelişinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından karşılandı. YAŞ'ın ağustos ayı olağan toplantısı, Çakmak Salonu'nda saat 11.15'te başladı.

Toplantıya Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile YAŞ üyesi diğer üst düzey komutanlar katıldı.

ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİLER

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, bugün gerçekleştirecekleri toplantı öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakma, saygı duruşu ve özel defterin imzalanması ve hatıra fotoğrafı çekimi 20 dakika kadar sürdü. Ardından Anıtkabir'den hemen ayrılmayan Başbakan Davutoğlu, görevinden ayrılacak olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Anıtkabir Komutanlığı'nda yaklaşık 30 dakika görüştü. Görüşmede Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de hazır bulundu.



ASLANLI YOLDAN YÜRÜYÜŞ 10.15'TE BAŞLADI

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Davutoğlu'nun yaklaşık 15 dakika geç gelmesi ile Aslanlı Yol'dan 10.15'te yürüyüşe geçti. Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulunulmasının ardından özel defterin imzalanması için Misakı Milli Kulesi'ne geçildi.

DAVUTOĞLU'NUN NOTU

Başbakan Davutoğlu burada defteri imzalayarak, şunları yazdı: "Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Yüksek Askeri Şura heyeti olarak Ağustos 2015 toplantısı vesilesiyle buradayız. Türkiye'yi tarihinden aldığımız güçle medeni dünyanın güçlü bir üyesi yapmak için emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Ülkemizi demokrasi, hukuk ve adalet temelinde güçlendirme hedefimize ulaştırmak için gösterdiğimiz mücadelenin yanı sıra, bölgemizde barış ve huzurun tesisi ile istikrarının kalıcı hale getirilmesi için samimi bir gayret içindeyiz. Dünyanın en kudretli devletleri arasında mümtaz bir konumu olan Türkiye cumhuriyeti Devleti varlığına ve vatandaşlarına yönelen her türlü tehdidi bertaraf edecek güce sahiptir. Ordumuz yüksek disiplini ile bu zor coğrafyada milli güvenliğimizin olduğu kadar bölgesel barışın dan en önemli güvencelerinden biridir.

Yürüttüğümüz yüksek Askeri Şura çalışmalarının ülkemize, milletimize ve Türk silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ruhun Şad Olsun."

GÖRÜŞÜLECEK KONULAR

Yüksek Askeri Şuranın ağustos ayı olağan toplantısında, terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ayrılacak personel ve TSK'yı ilgilendiren diğer konular görüşülecek.

5 AĞUSTOS'TA SONA ERECEK

YAŞ toplantısı, 5 Ağustos'ta sona erecek.

Şurada alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmasının ardından, kamuoyuna açıklanacak.

TEPE İSİMLERİN GÖREVLERİ SONA ERİYOR

Öte yandan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ın görev süresi bu şura ile sona erecek.

Yüksek Askeri Şura Toplandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüksek Askeri Şura Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • rgıp: Danıştay 12 verdiği karar, karar değil ki... Görevi dışındaki suçlama ve beraat etsen de , ihracı onuyor, nasıl güvenelim bu Danıştay a mecbur bende vereyim bari HDP ye 1 0 Yanıtla
  • zeki: Danıştay 12 yüzünden HDP ye oy verdim 1 0 Yanıtla
  • ali : PKK BU ÇATISMALARLA KIME HIZMET EDIYOR ACABA BU ÇATISMALAR HANGI PARTIYE YARIYORSA ONA 0 0 Yanıtla
  • camış: Reklamlar bıkkıntı verdi artık 0 0 Yanıtla
  • Miroğlu: Toplanın gezin yiyin için asker polis izinsiz çalışsın evine gidemesin şehit olsun gazi olsun "evlatlarımız feda olsun "deyin gönderin sizde evlatlarınızı madem İçişleri bakanlığı aç milletin iznini açmayacaksan adliyeyi de aç meclisi de aç 0 0 Yanıtla
  • Bilge: Hukuk adalet için miş :D :D 0 0 Yanıtla

Advertisement