Sandık Taşıma ve Birleştirme Kararı İçin Gözler YSK'da! - Son Dakika
Güncel

Sandık Taşıma ve Birleştirme Kararı İçin Gözler YSK'da!

Sandık taşıma ve birleştirme talepleriyle ilgili olarak artık sona gelindi. YSK Başkanı, sandıkların birleşmesiyle ilgili, "Bugün gündem konularımızdan biri de o" dedi.

03.10.2015 10:39  Güncelleme: 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YSK seçim taleplerini değerlendirmek üzere toplandı. Toplantı öncesinde açıklamada bulunan YSK Başkanı Sadi Güven, sandıkların birleşmesiyle ilgili kararın bu toplantı da görüşüleceğini belirtti.

GÖZLER YSK'DA

Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ndeki bazı seçim çevrelerinden gelen sandık birleştirme ve sandık taşıma talepleri için gözler Yüksek Seçim Kurulu'nda. Kurul bugün saat 10.30'da toplandı ve bugün bu talebi gündeme alıp değerlendirecek.

"GÜNDEM KONULARIMIZDAN BİRİ O"

Yüksek Seçim Kurulu(YSK) Başkanı Sadi Güven, sandıkların birleşmesiyle ilgili karara ilişkin, "Bugün gündem konularımızdan biri de o" dedi.

TARTIŞMA CİZRE'YLE BAŞLAMIŞTI

Tartışma Cizre İlçe Seçim Kurulu'nun güvenlik gerekçesiyle bazı sandıkların birleştirilmesi yönünde aldığı karar üzerine başlamıştı.

KARAR ALMA YETKİLERİ YOK

İlçe seçim kurulları bir sandıktaki seçmen sayısının 9'un altına düştüğü yerlerde sandık birleştirme kararı verebiliyor.

Güvenlik gerekçesiyle böyle bir karar alma yetkileri yok. Ancak bu konudaki son sözü Yüksek Seçim Kurulu söyleyecek.

MEHMET ALİ ŞAHİN "YSK'NIN BÖYLE BİR YETKİSİ YOK" DEMİŞTİ

1 Kasım seçimleri öncesinde güvenlik gerekçesiyle bazı il ve ilçe seçim kurullarının sandıkları taşıma kararlarıyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den "Yasal olarak mümkün değil" açıklaması gelmişti. Şahin, "Benim hukuki bilgime göre bir ilçe seçim kurulu başkanının böyle bir karar alma yetkisi yok. YSK'nın var mı? Bana göre o da yok" demişti.

Sandık Taşıma ve Birleştirme Kararı İçin Gözler YSK\'da!
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sandık Taşıma ve Birleştirme Kararı İçin Gözler YSK'da! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Bir insan: Sizin demokrasiden anladığınız bu kadar işte yobaz barbar faşist insanlarınız işte 7 11 Yanıtla
  • mehmet: istedipiniz kadar sahtekarlık kürtlere zulum edin kürtlerin yanında allah var kürtler sandığa gidip HDP oyunu vercek. İNADINA DEGİL,İNANDIĞIMIZ İÇİN HDP 0 0 Yanıtla
  • yemliha: o zamn o çok bilmiş yesekali beyefendiler gelsin oralada sandık başında beklesinler 0 0 Yanıtla

Advertisement