YSK, Seçim Takvimi Yayımlandı - Son Dakika
Güncel

YSK, Seçim Takvimi Yayımlandı

YSK, Seçim Takvimi Yayımlandı

Yüksek Seçim Kurulu, 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırlanan takvimini açıkladı.

26.08.2015 23:46  Güncelleme: 07:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) seçim takvimini açıkladı. Kurumun internet sitesinden yayımlanan takvime göre; siyasi partiler aday listelerini 18 Eylül'de YSK'ya verecek, kesin aday listeleri 28 Eylül'de ilan edilecek. Yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemi ise 8 Ekim'de başlayacak. 13 Eylül'de ise siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri belirlenecek. 28 Eylül'de milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar ilan edilecek. YSK tarafından açıklanan takvim şöyle:

"2 Eylül: Muhtarlık bölgesi askı listeleri saat 08.00'de askıya çıkarılacak. Tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri de güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılacak. Yurtdışı seçmen kütüğü "www.ysk.gov.tr" adresinde ilan edilecek ve itirazlar başlayacak. "www.ysk.gov.tr" adresinden bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulanmasına başlanacak.

10 Eylül: Muhtarlık bölgesi askı listeleriyle tutuklular ve taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listelerinin askıdan indirilmesi ve yapılacak itirazların son günü. Yurt Dışı Seçmen Kütüğünün, www.ysk.gov.tr adresinden yapılan ilanının sonlandırılarak bu durumun tutanak altına alınması ve Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne yapılacak itirazların son günü.

13 Eylül: Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesiyle ilgili kura çekimi.

18 Eylül: Siyasi partilerin genel merkezlerinin, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini YSK Başkanlığına alındı belgesi karşılığında DVD ve kağıt ortamında en geç saat 17.00'ye kadar vermelerinin son günü.

20 Eylül: Yurtiçi ve yurt dışı seçmen kütükleri kesinleştirilecek. Yurtiçi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlenecek. Yurtdışı seçmenlerin oy kullanacakları temsilcilik, tarih aralığı ve yer bilgileri www.ysk.gov.tr adresinden ilan edilecek.

22 Eylül: Siyasi partilerin aday listeleri ile bağımsız adayların başvuru evrakındaki eksiklikleri tamamlamalarının ve bağımsız adayların adaylıktan vazgeçmelerinin son günü.

28 Eylül: Siyasi partilerin seçim çevreleri itibarıyla milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edilecek.

8 Ekim: Yurtdışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında oy verme işlemine başlanacak.

3 Ekim: Başvuran siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için kura çekilecek.

22 Ekim: Propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak.

25 Ekim: Yurtdışı temsilciliklerde oy verme işlemi sona erecek. Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak. 31 Ekim: Seçim propagandası saat 18.00'de sona erecek.

1 Kasım: Oy verme günü."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel YSK, Seçim Takvimi Yayımlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • siirtli mit: oyum akp artık HDP çöpe gitti 37 50 Yanıtla
  • songul: Uyan türkiye oylar akp 29 25 Yanıtla
  • ADIYAMAN: Uyan Türkiye oylar HDP ye. 25 27 Yanıtla
  • ALEVİLER: oyummm CHP.. KÜRT kardeşlerimiz.. HDP ,,ye sahip çıkacaktır... doğudaki olayda MİT,,in parmağı var... 19 29 Yanıtla
  • Leylim ley: Akp yüzde 50 inşallah 16 27 Yanıtla
  • Urfa: Akp ye inat hdp 17 18 Yanıtla
  • Bu AKP gitmeli PKK bitmeli: Yaşasın yurtseverler sandığa gidin CHP deyin AKP'yi sandıkta boğun hepiniz hepimiz için 9 18 Yanıtla asi: 33 yildir pkk var akp cikarmadi akili chpli 5 3
  • sur kentli: Seni yine baskan yaptırmayacaz. . 18 8 Yanıtla
  • bitlisli: hirsizlara deyil barisa oylar hdp 7 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Afyonkarahisar'da Kuraklık Nedeniyle Yağmur Duası ve İmece Yemeği
    15:35 Afyonkarahisar'da Kuraklık Nedeniyle Yağmur Duası ve İmece Yemeği

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Özburun beldesinde yaklaşık 100 kişi, kurak geçen havalardan dolayı yağmur duasına çıktı. Yağmur duasının ardından köylüler, imece usulüyle 51 koyun kestirip yaklaşık 4 bin kişilik yemek dağıttı. Vatandaşlar, yağmur yağması için yapılan etkinliklere devam edeceklerini belirtti.

  • UNICEF, Adana'da depremden etkilenenlere adli yardım tırını Türkiye Barolar Birliği'ne teslim etti
    15:35 UNICEF, Adana'da depremden etkilenenlere adli yardım tırını Türkiye Barolar Birliği'ne teslim etti

    UNICEF tarafından depremden etkilenen çocuklara ve bakım verenlere hukuki yardım ve destekte bulunmak amacıyla hazırlanan 'YASA' adlı yardım tırı, Adana'da düzenlenen törenle Türkiye Barolar Birliği'ne teslim edildi. Tırda, avukatların doğrudan çocuklarla ve bakım verenlerle görüşebileceği odalar, toplantı odası, bilgisayarlar, televizyonlar, yardımcı personelleri için ayrılan alanlar, duşa kabinler ve engelleri rampalarına kadar her şey düşünülmüş. Bu tır sayesinde avukatlar, depremzedelere doğrudan ulaşarak adli yardım sağlayabilecekler.

  • Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kan Bağış Kampanyası İlgi Gördü
    15:35 Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kan Bağış Kampanyası İlgi Gördü

    Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kızılay Adıyaman Kan Merkezi tarafından düzenlenen kan bağış kampanyası, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Bir gün sürecek olan etkinlikte 150 ünite kan toplanması hedeflenirken, kan bağışının insan sağlığına iyi geldiği ve hayat kurtardığı vurgulandı. Kan bağışında bulunan vatandaşlar ise mutluluklarını dile getirdi.

  • Ödemiş'te kamyon ile motosiklet çarpıştı: 1 bekçi hayatını kaybetti
    15:34 Ödemiş'te kamyon ile motosiklet çarpıştı: 1 bekçi hayatını kaybetti

    İzmir'in Ödemiş ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Cezmi Yeniay yönetimindeki motosiklet ile M.Z. yönetimindeki kamyon çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü olan bekçi Cezmi Yeniay hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yeniay'ın, Ödemiş Emniyet Müdürlüğü'nde bekçi olarak görev yaptığı ve eşinin hamile olduğu belirtildi. Kamyonet sürücüsü M.Z. ise gözaltına alındı.

  • Keban Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Toplantısı Yapıldı
    15:34 Keban Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Toplantısı Yapıldı

    Keban Kaymakamı Furkan Atalık başkanlığında gerçekleştirilen Keban Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 yılı 1. olağan toplantısına, İl Genel Meclisi üyeleri, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü ve 30 köy muhtarı katıldı. Toplantıda, 2023 yılı gelir ve giderleri oylanarak kabul edildi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği üye seçimi gerçekleştirildi. Kaymakam Atalık, köylerin sorunlarının çözümü için daha fazla çalışacaklarını belirterek, yeni seçilen üyeleri tebrik etti.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu kapsamında 22 tesisin açılışı yapıldı
    15:34 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu kapsamında 22 tesisin açılışı yapıldı

    Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu bünyesinde Alman Kalkınma Bankası (KFW) yürütücülüğünde gerçekleştirilen proje çerçevesinde 12 ilde 22 tesisi içeren projelerin eş zamanlı açılışı yapıldı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, açılış töreninde yaptığı konuşmada, tesislerin gençlere hizmet vereceğini ve Türkiye'nin gençlik ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışırken dışarıdan gelen gençlere de hizmet etmekte zorlandığını belirtti.

  • 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri yakalandı
    15:33 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri yakalandı

    Malatya'da, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla, 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri S.A. ile birlikte toplamda 29 kişi yakalandı. Zanlılar, polis merkezindeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.


Advertisement