YSK Noktayı Koydu! Sandıklar Taşınmayacak - Son Dakika
Güncel

YSK Noktayı Koydu! Sandıklar Taşınmayacak

Sandıkların taşınmasına ilişkin talepler, oy çokluğuyla YSK tarafından reddedildi. AK Parti, YSK temsilcisi Şeref Malkoç'tan karara tepki geldi.

03.10.2015 14:10  Güncelleme: 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı seçim çevrelerinden gelen sandık birleştirme ve sandık taşıma taleplerini değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu tartışmalara son noktayı koydu.

YSK, OY ÇOKLUĞUYLA REDDETTİ

YSK, 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçiminde, güvenlik nedeniyle bazı sandık bölgelerinin güvenli başka bir sandık bölgesine taşınmasına ilişkin ilçe seçim kurullarından gelen talepleri oy çokluğuyla reddetti.

YSK, yaptığı yazılı açıklamada, "1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde güvenlik nedeniyle bazı sandık bölgelerinin güvenli başka bir sandık bölgesine taşınmasına ilişkin ilçe seçim kurullarından talepler YSK'nın bugün yapılan toplantısında oy çokluğuyla reddedilmiştir." denildi.

AK PARTİ'DEN TEPKİ GELDİ

AK Parti YSK temsilcisi Şeref Malkoç'tan karara tepki geldi. Malkoç, "YSK'nın bu kararı hukuka da gerçeğe de aykırıdır." dedi. İlçe seçim kurullarından gelen sandık taşıma taleplerinin değerlendirildiğini ve YSK'nın oy çokluğuyla bu konuda yetkisinin olmadığına karar verdiğini belirten Malkoç, "YSK, sandıkların yerinin belirlenmesiyle ilgili yetkisinin olmadığına karar verdi. YSK'nın kararları Anayasa'ya göre kesindir. Ama bizim kanaatimizce bu karar Anayasa'ya, kanunlara aykırıdır." diye konuştu.

Malkoç, anayasanın 79. maddesi ile Seçim Kanunu'nun 20. ve 70. maddesiyle YSK'nın bu konuda yetkilendirilmiş olduğunu söylemişti.

CHP'DEN AÇIKLAMA

Yüksek Seçim Kurulu'nun, sandıkların taşınması taleplerini reddetmesi ile ilgili CHP'den de açıklama geldi. Karar ilişkin açıklama yapan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Doğru karar. YSK'yı kutluyorum." dedi.

TARTIŞMA CİZRE'YLE BAŞLAMIŞTI

Tartışma, Cizre İlçe Seçim Kurulu'nun güvenlik gerekçesiyle bazı sandıkların birleştirilmesi yönünde aldığı karar üzerine başlamıştı.

MEHMET ALİ ŞAHİN "YSK'NIN BÖYLE BİR YETKİSİ YOK" DEMİŞTİ

1 Kasım seçimleri öncesinde güvenlik gerekçesiyle bazı il ve ilçe seçim kurullarının sandıkları taşıma kararlarıyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den "Yasal olarak mümkün değil" açıklaması gelmişti. Şahin, "Benim hukuki bilgime göre bir ilçe seçim kurulu başkanının böyle bir karar alma yetkisi yok. YSK'nın var mı? Bana göre o da yok." demişti.

YSK Noktayı Koydu! Sandıklar Taşınmayacak

Son Dakika Güncel YSK Noktayı Koydu! Sandıklar Taşınmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (119)

  • BİLEN: SANDIKLARIN HEPSİNİ SARAYA TAŞISINLAR 51 31 Yanıtla
  • DILBIRÎN: BİZLER HDP BİZLER İKTİDARA. . . 58 22 Yanıtla
  • vatanını sevenler sağolun: ysk yı babanızın çiftliği yapamadınızya kudurun durun, seçimlerde hile yapamayacaksıınıızzzzz........ 13 53 Yanıtla
  • gakko: hdp ve mhpliler bu olaya seviniyor ama Allah var gam yok. İnşallah Rabbim 1 kasımda bunları hüsrana uğratacak 25 38 Yanıtla
  • Xyz: Chp ve mhp li uyeler oylarini pkk ya verdi desenize. 23 39 Yanıtla
  • antep kürdü: CHP HDP ORTAKLARI SEVİNSİN ONLARIN İŞİNE GELİR. İNADINA İNADINA AKP AKP :%45 9 51 Yanıtla
  • Çetin : Bu kararından dolayı ysk tebrik ederim 49 7 Yanıtla
  • akdeniz: YSK büyük bir yanlışı düzeltti. tebrik ederiz. 42 14 Yanıtla
  • ankara: inadına HDP inadına barış 38 15 Yanıtla
  • LiCeli Wake: ya surda igdirliyim sirnakliyim d.bakirliyim bilmem pkk hdp zorla oy kullandrtyr diyor ulan 20 yasndym licede otrym daha beni tehdt eden olmadi ailemi tehdt eden olmadi allahtan korkun wijdansizlar allahtan 49 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Xiaomi SU7 Elektrikli Otomobilinin Satışları Beklentileri Aştı
    13:10 Xiaomi SU7 Elektrikli Otomobilinin Satışları Beklentileri Aştı

    Xiaomi'nin elektrikli otomobili SU7, rekabetçi fiyatıyla dikkat çekiyor. Şirket CEO'su Lei Jun, satış rakamlarının tahminlerin üç ila beş katı olduğunu belirtti. Xiaomi, üretim kapasitesini artırarak teslimatlara yetişmeye çalışıyor.

  • Apple, macOS 15 ile hesap makinesinde büyük değişikliklere gidiyor
    13:10 Apple, macOS 15 ile hesap makinesinde büyük değişikliklere gidiyor

    Apple, macOS 15 ile birlikte hesap makinesinde büyük bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Hesap makinesi yeni işlevler kazanacak ve iOS uygulamasına benzer bir tasarıma sahip olacak. Yeni özellikler arasında gelişmiş birim dönüştürme sistemi ve matematik notları bulunacak.

  • Fallout'un Orijinal Yaratıcısı Tim Cain, Fallout Dizisinin İlk Sezonunu Olumlu Buldu
    13:09 Fallout'un Orijinal Yaratıcısı Tim Cain, Fallout Dizisinin İlk Sezonunu Olumlu Buldu

    Fallout'un orijinal yaratıcısı Tim Cain, Prime Video'nun Fallout dizisi ilk sezonunu olumlu bir şekilde değerlendirdi. Cain, dizinin Fallout evrenini başarılı bir şekilde yansıttığını ve karakter çeşitliliğinin diziyi daha ilginç hale getirdiğini belirtti. Ayrıca, dizinin ikinci sezonunun onaylandığını ve hayranların beklentilerini paylaşmalarını istedi.

  • Yapay Zeka ile Birlikte Veri Çalan Kötü Amaçlı Yazılımların Sayısı Yüzde 600 Arttı
    13:09 Yapay Zeka ile Birlikte Veri Çalan Kötü Amaçlı Yazılımların Sayısı Yüzde 600 Arttı

    Yapay zekanın gelişmesiyle birlikte siber dolandırıcılık tehlikesi daha da arttı. Yapılan yeni araştırmalar ise son yıllarda virüs bulaşan cihaz sayısında yüzde 600'dan fazla büyüme olduğunu gösteriyor. Hatta sadece 2023'te 10 milyondan fazla cihaza veri çalan kötü amaçlı yazılımlar bulaştı. Siber güvenlik firması Kaspersky'nin yeni raporu, veri çalan kötü amaçlı yazılımların son üç yılda yüzde 600 artış gösterdiğini ortaya koydu. Buna göre Kaspersky, internetin giderek daha tehlikeli hale geldiğini ifade etti. Rapor, son 5 yılda dünya çapında 443 binden fazla web sitesinin dark web'de dolaşan hesaplara sahip olduğunu ortaya koydu. Siber güvenlik uzmanları ise yapay zeka ile birlikte tehlikenin daha da arttığını ifade ediyor.

  • Google, PaLM API'ı kapatıyor ve ücretli Gemini API'lara geçiyor
    13:09 Google, PaLM API'ı kapatıyor ve ücretli Gemini API'lara geçiyor

    Google, güçlü yapay zeka modellerine ücretsiz erişim dönemini sonlandırıyor. PaLM API'a ücretsiz erişimi kapatma kararıyla birlikte, kullanıcıları ücretli Gemini API'lara yönlendireceğini duyurdu. Bu karar, birçok geliştirici ve küçük şirket için olumsuz bir haber olarak değerlendiriliyor.

  • ASKİ, Ankara Çayı'nda Temizlik Çalışması Yürütüyor
    13:07 ASKİ, Ankara Çayı'nda Temizlik Çalışması Yürütüyor

    ASKİ Genel Müdürlüğü, çevre kirliliğinin önlenmesi ve düzenli akışın sağlanması amacıyla Ankara Çayı'nda temizlik çalışması yürütüyor. 3 aydır süren çalışmalarda 170 bin ton malzeme temizlendi.

  • Malatya'da uyuşturucu operasyonunda çok sayıda madde ele geçirildi, 7 kişi tutuklandı
    13:04 Malatya'da uyuşturucu operasyonunda çok sayıda madde ele geçirildi, 7 kişi tutuklandı

    Malatya'da yapılan operasyonda, sokaklarda uyuşturucu madde satışı yapan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonda, 2 bin 951 adet sentetik ecza hap, 1 kilo 137 gram Skunk maddesi, 12 parça halinde 166,27 gram Metamfetamin maddesi, 8 parça halinde 138.22 gram Sentetik Kannabinoid maddesi ve 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyon sonucunda gözaltına alınan 8 şüpheliden 7'si tutuklandı.

  • Osmaniyeli Restoran İşletmecileri, Cafe ve Restoran Boykotuna Tepki Gösterdi
    13:03 Osmaniyeli Restoran İşletmecileri, Cafe ve Restoran Boykotuna Tepki Gösterdi

    Osmaniyeli restoran işletmecileri, Türkiye çapında 20-21 Nisan tarihlerinde yapılan cafe ve restoran boykotuna tepki gösterdi. İşletmeciler, yüksek maliyetler ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle fiyatları artırmak veya işletmeleri kapatmak dışında başka bir seçenekleri olmadığını belirtti. Üretimin olmadığı sürece işletmelerin batmaya mahkum olduğunu ifade eden esnaflar, üretimin artmasıyla birlikte fiyatların düşeceğini ve vatandaşların daha uygun fiyatlarla yemek yiyebileceğini dile getirdi.

  • AK Parti Milletvekili Akçadağ'da depremin izlerini silmeye kararlı
    13:02 AK Parti Milletvekili Akçadağ'da depremin izlerini silmeye kararlı

    AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Akçadağ ilçesinde depremin izlerini silmek için çalıştıklarını ve hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini söyledi.


Advertisement