Ysk'nın "Kastamonu" Kararı - Son Dakika
Politika

Ysk'nın "Kastamonu" Kararı

AK Parti İl Başkanı Çelik: "Sonuç olarak İl Seçim Kurulu, bu iddiaları inceleyecek ve en doğru karar verilecektir"

10.04.2014 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İl Başkanı Metin Çelik, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), MHP'nin Kastamonu'daki belediye başkanlığı seçimleriyle ilgili itirazının incelenmesine yönelik kararıyla ilgili, "Sonuç olarak İl Seçim Kurulu, bu iddiaları inceleyecek ve en doğru karar verilecektir" dedi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelinen noktayı, gündemi değiştirmeye ve kafa karışıklığı yaratmaya yönelik hadise gördüklerini söyledi.

MHP'nin "85 kısıtlı kişinin oy kullandığı" yönündeki iddialarına dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:

"Yaptığımız kısmi araştırmada, bu kişilerin çoğunun bedensel engelli olduklarını yani kısıtlı kişiler olmadığını öğrendik. Vefat etmiş 55 kişiden bahsediliyor. Bu 55 kişiden 21'inin seçmen kaydı bile yok. Diğer 34 kişinin ise listeler askıya çıktıktan sonra vefat eden kişiler olabileceğini düşünüyoruz. Bu kişiler adına oy kullanılmış olabileceğine ihtimal vermiyoruz. 310 askerin oy kullandığı iddialarına yönelik araştırmada bu kişilerin ya terhis ya da tecilli olduklarını öğrendik. İl Seçim Kurulu, bu iddiaları inceleyecek ve en doğru karar verilecektir. İddialarda adı geçen vatandaşlarımız da rahatsızlıklarını bizlere iletmişlerdir."

Resmi olmayan sonuçlara göre, Kastamonu Belediye Başkanlığını AK Parti'nin adayı Tahsin Babaş'ın kazandığı açıklanmıştı. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ysk'nın 'Kastamonu' Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement