YSK'dan Seçim Sonuçlarını Erken Açıklayan 65 Kanala Ceza - Son Dakika
Güncel

YSK'dan Seçim Sonuçlarını Erken Açıklayan 65 Kanala Ceza

YSK\'dan Seçim Sonuçlarını Erken Açıklayan 65 Kanala Ceza

YSK, 7 Haziran seçim sonuçlarını saat 21.00'den önce yayımlamaya başlayan 65 kanala ikişer kez program durdurma cezası verdi. YSK yayın yasağıyla ilgili açıklama yapmamıştı.

08.07.2015 14:51  Güncelleme: 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 703 sayılı kararını ihlal ederek 7 Haziran seçim sonuçlarını saat 21.00'den önce yayımlamaya başlayan 65 kanala ikişer kez program durdurma cezası verildiğini bildirdi.

AA muhabirinin RTÜK'ten aldığı bilgiye göre, cezalar gelecek haftadan itibaren uygulanacak. Aralarında haber ve genel eğlence kanallarının bulunduğu televizyonlar ana haber bülteninden sonra 1,5 saat süreyle programlarını durduracak. Kanallar bu süre içinde genel yayın akışları dışında alternatif bir programa yer vermek zorunda olacak.

İŞTE SEÇİM SONUÇLARINI YAYINLAYAN O KANALLAR:

7 Haziran günü seçim sonuçlarını saat 21.00'den önce yayınlayan kanallar arasında, "Ulusal 1, HRT Akdeniz, Flaş TV, Pamukkale, Show TV, Abant TV, Star TV, SRT 1, Bahartürk, Tek Rumeli TV, NTV, TGRT Haber, Kaçkar TV, Bengü Türk TV, Cem TV, CNN Türk, Kanal D, TV 5, Kanaltürk, Koza, 24, Kon TV, Haberask, TRT 1, TRT Türk, TRT Haber, Altaş TV, Kanal Urfa, Uzay Haber, Kanal A, Kanal 7, Fox, Barış TV, Kanal 35, STV, Kanal 5 Uydu, Beyaz TV, Samanyolu Haber, Ülke TV, Haber Türk, Sokak, Kanal Fırat, Meltem TV, Kanal Çay, 360 TV, TV1, Köy TV, Bugün TV, Mesaj, Ege TV, Yeni Kocaeli TV, Özgür Gün TV, Denge TV, Kanal B, Kanal T, Kadırga TV, A Haber, IMC, TV 10, ATV, mTV, Halk TV, TV Kayseri, TV Net, CINE 5" bulunuyor.

"KANALLAR İHALALDE BULUNMADI"

YSK'nın 703 sayılı kararında seçim günü "saat 21.00'den sonra bütün yayınların serbest olduğu, ancak YSK'nın gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebileceği" hükmü bulunuyor.

YSK YASAĞI KALDIRDIĞINA DAİR AÇIKLAMA YAPMADI

Daha önceki seçim dönemlerinde açıklama yaparak seçim sonuçlarıyla ilgili yayınların başlama saatini 21.00'den öne çeken YSK, 7 Haziran genel seçiminde ise yayın yasaklarını kaldırdığına ilişkin herhangi bir açıklama yapmamıştı.

19:30'DAN İTİBAREN SONUÇLAR AÇIKLANMAYA BAŞLANDI

YSK'dan beklenen yayın serbestliği açıklaması gelmeyince televizyon kanalları da saat 19.30'dan itibaren sonuçları yayınlamaya başladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu uzmanları seçim sonuçlarını saat 21.00'den önce açıklayarak YSK'nın yayın yasağını delen 65 televizyon kanalı olduğunu tespit etti ve her bir kanalla ilgili rapor tanzim ederek düzenledi. Uzman raporlarını değerlendiren ve nihai karar için YSK'ya sevk eden Üst Kurul'da ise "Kanalların yayın ihlalinde bulunmadığı" görüşü ağırlık kazandı.

2'ŞER KEZ PROGRAM DURDURMA CEZASI

RTÜK'ün bu görüşüne rağmen YSK, 7 Haziran günü seçim sonuçlarını erken yayınlayan kanallara, yayına başladıkları saatten 21.00'e kadar uygulanmak üzere 2'şer kez program durdurma müeyyidesi uygulanmasına karar verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel YSK'dan Seçim Sonuçlarını Erken Açıklayan 65 Kanala Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ANKANKANK: HADİ LAN ORDAN TERES 0 0 Yanıtla
  • Afrika Düşünce Platformu, Türkiye'de 1. Prafrica Çalıştayı düzenledi
    15:50 Afrika Düşünce Platformu, Türkiye'de 1. Prafrica Çalıştayı düzenledi

    Afrika Düşünce Platformu tarafından düzenlenen 1. Prafrica Çalıştayı'nda Afrika'da sağlıktan yapay zekaya, ekonomiden siyasete farklı alanlarda konular ele alındı. Programda sunumlar Türkiye'de okuyan Afrikalı öğrenciler tarafından Türkçe yapıldı. Çalıştayın amacı, Türkiye'deki Afrika çalışmalarına yeni perspektifler sunmak ve Afrika sorunlarına çözümler üretmektir.

  • İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, lise öğrencileriyle futbol oynadı
    15:50 İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, lise öğrencileriyle futbol oynadı

    İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, Akşemseddin Anadolu Lisesi Pansiyonu'nda kalan öğrencilerle Şehit Stadyumu'nda futbol maçı yaptı. Maçta İskilipspor Teknik Direktörü Galip Gül de yer aldı. Gül, öğrencilerin keyifli bir gün geçirdiğini belirterek, Polat'a teşekkür etti.

  • Hizmet İhracatçıları Birliği, sektörün sorunlarını masaya yatırdı
    15:49 Hizmet İhracatçıları Birliği, sektörün sorunlarını masaya yatırdı

    Hizmet İhracatçılar Birliği (HİB) düzenlediği Hizmet İhracatı Strateji Toplantısı ile sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. Toplantıda, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın da katılımıyla sektörün yol haritası ve stratejisi belirlendi. HİB Başkanı Şekib Avdagiç, hizmet ihracatının Türkiye'nin yumuşak gücü olmasını hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, sektörün istihdam ve cari açığa pozitif katkı sağladığı vurgulandı. Hizmet İhracatı Sürdürülebilirlik Eylem Planı Strateji Çalışması gerçekleştirildi ve ihracatçıların devlet desteklerinden yararlanması için çalışmalar yapıldığı ifade edildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe ise hizmet sektörünün dış ticaret dengesini etkileyeceğini ve 2028 yılında 200 milyar dolarlık hizmet ihracatı hedefi olduğunu belirtti.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    15:49 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada hedeflerinin UEFA Avrupa Kupası'na katılmak olduğunu belirtti. Uygun ayrıca hakemlerin profesyonel olmasını ve adaletli bir şekilde maç yönetmelerini istedi. Taraftarları da maça davet eden Uygun, tribünlerin dolmasını ve coşkuyu birlikte yaşamayı umduklarını söyledi. Antrenmanda sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ayrı çalışmalarına devam etti.

  • Siirt'te 18 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Zanlısı Yakalandı
    15:48 Siirt'te 18 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Zanlısı Yakalandı

    Siirt'te 18 yıl önce işlenen cinayete karışan ve firar eden zanlı, Ankara'nın Keçiören ilçesinde yakalandı. Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu tutuklanan zanlı, adli makama sevk edildi.

  • Şahinbey Belediyesi Çocuk Şenliği Başladı
    15:48 Şahinbey Belediyesi Çocuk Şenliği Başladı

    Şahinbey Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği ve 9 gün sürecek olan 'Çocuk Şenliği' başladı. Şenlikte çocuklar birbirinden renkli gösterileri izleyebilecek ve çeşitli etkinliklere katılabilecekler.

  • TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenlendi
    15:44 TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenlendi

    TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği' yapıldı. Çocuklar, Meclis bahçesinde çeşitli etkinliklerle keyifli anlar yaşadı. Türkiye'nin uzay giden ilk astronotu Alper Gezeravcı da etkinliklere katılarak çocuklarla zaman geçirdi.

  • İstanbulspor, Süper Lig'in bitimine 5 hafta kala küme düştü.
    15:43 İstanbulspor, Süper Lig'in bitimine 5 hafta kala küme düştü.

    İstanbulspor, Süper Lig'in bitimine 5 hafta kala küme düştü.


Advertisement