YPG'yi Vurma Kararı Beştepe'de Güvenlik Zirvesinde Ele Alındı - Son Dakika
Güncel

YPG'yi Vurma Kararı Beştepe'de Güvenlik Zirvesinde Ele Alındı

TSK'nın YPG üssünü vurma kararının Beştepe'deki güvenlik zirvesinde ele alındığı öğrenildi. Türkiye ilk kez angajman kurallarını uygulamadı, Suriye'ye doğrudan müdahale etti.

13.02.2016 20:00  Güncelleme: 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), hiç beklenmedik bir anda fırtına obüsleriyle Azez'deki PYD'nin silahlı kanadı YPG üssünü vurmaya başladı. Saat 16:30 gibi başlayan bombardımanda çok sayıda hedef başarılı bir şekilde vuruldu.

Obüslerle vurulan bölge Azez-Minnig hava üssü arasındaki Maranaz köyüne 1 kilometre mesafede bulunan bir YPG üssü. Minnig Havaalanı birkaç gün önce Özgür Suriye Ordusu'ndan (ÖSO) PYD denetimine geçmişti.

DOÇKALAR VURULDU

Bombardımanda Minniğ hava üssünde bulunan araçların üzerine monte edilmiş iki doçkanın hedef alındığı öğrenildi. Bu araçların hareketi Türkiye tarafından önce insan hava araçlarıyla tespit edildi. Ardından sınırda bulunan 40 kilomete menzilli fırtına toplarıyla iki doçka imha edildi.

Öte yandan hava üssüne yakın iki köyde bulunan YPG hedeflerinin Türk topçusu tarafından vurulduğu bilgisine ulaşıldı.

TÜRKİYE İLK KEZ DOĞRUDAN MÜDAHALE EDİYOR, KARAR BEŞTEPE'DE ALINDI

Askeri kaynaklar, "Daha önce yapılan top atışları angajman kuralları işletilmesiydi, bu kez doğrudan müdahale ediliyor. Konu Beştepe'deki güvenlik zirvesinde ele alınmıştı" dedi.

Kaynak: Habertürk, CNN Türk

YPG\'yi Vurma Kararı Beştepe\'de Güvenlik Zirvesinde Ele Alındı

Son Dakika Güncel YPG'yi Vurma Kararı Beştepe'de Güvenlik Zirvesinde Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • osmanlı: Kutlu bir doğum habercisi gibi... Yeniden büyük Türkiye Devletinin ilanı gibi.... 50 13 Yanıtla
  • TÜRKÜM: ne mutlu TÜRKÜM DÜYENE ALLAHU EKBER 35 25 Yanıtla
  • İmleç: Noluyor lan savaş istemiyoruz 17 5 Yanıtla
  • MİSAFİR: EVET KARAR ORDAN ALINDI YOKSA BAŞKA TÜRKYEİYİ SAVAŞA ANSIL ÇEKRLER SANIYORSUNUZ AB SİZE ARKA ÇIKACAK YPG OKADAR SİLAH VE ASKERİ DESTEK VERN AB SİZE SAHİP ÇIKACAK İŞTE OYUNA GELDİNİ,Z BU KADAR BASİT DAHA RUSYA DEVREYE GİRMEDİ ŞİMDİ RSUYA HAZIRLIKLARA BAŞLADI BENCE RUSYA TÜRKYE SURİYEY EÇVİRECKE AB DİYECEK DURUN YAPMAHIN BARIŞ DŞİYECEK KİMİN HALKI BU ZMANDA SAVAŞ İSTİYOR TÜRK MİLETİNDEN BAŞKA SAVAŞI İSTEYEN SAVAŞ ONU BULUR MERAK ETMEYİN BİR KÜRT OLARAK BENİM SAVAŞIM DEĞİL YÜZDE 49 SAVAŞIDIR 5 15 Yanıtla
  • sulu: yakında türkiyde savaş çıkar 14 5 Yanıtla
  • Vatansever: Sayfadaki yorumlarda özellikle kürtler vuruldu yorumu yapılıyor. Turk kürt kardeştir vurulan kallestir. 10 1 Yanıtla
  • kahr olsun siyasi: Allah belanızı versin yaptığınız yormlara bi bakın ne kürdü ne türkü savaş çıksa kaçacak yerimzde yok yok ermeni muş ben kürdüm el hamdullah müslümanız kim savaşı istiyorsa Allah onun bin defa belasını versin 9 0 Yanıtla
  • BEŞTEPE: BİLAL KEYFİNE BAKSIN 4 1 Yanıtla
  • türkiye sevdalısı: Siz vatan haini bir medyasıniz 2 2 Yanıtla
  • BEŞTEPE: ORTADOĞUYU NE HALE GETİRDİNİZ AKP HADİ BİLALİ ALDA SAVAŞA FAZLA TATİL YAPTI DEĞİLMİ 2 0 Yanıtla

Advertisement