Yozgatlı Şehit Uzman Çavuş'un Baba Ocağına Ateş Düştü - Son Dakika
Güncel

Yozgatlı Şehit Uzman Çavuş'un Baba Ocağına Ateş Düştü

Diyarbakır'daki hain saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın baba evine giden Yozgat İl Jandarma Komutanı, "Şehidimizin öcü alınacak" dedi.

26.07.2015 09:24  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır- Bingöl karayolunda askeri araca saldırı düzenlenmesi sonucu şehit düşen Yozgatlı Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın baba ocağına acı haber sabaha karşı saat 03: 30 sıralarında ulaştı.

"HAİNLER KISKACA ALINDI, ŞEHİDİMİZİN ÖCÜ ALINACAK"

Annesi ve babası vefat eden ve ailenin 9 çocuğundan dördüncüsü olan Koçak'ın yakınları gözyaşlarını tutamazken, Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım aileyi yalnız bırakmadı. Şehit evini ziyaret eden Albay Selçuk Yıldırım, "Hainler kıskaca alındı, şehidimizin öcü alınacak." dedi.

"O ŞEREFSİZLER DE LAYIK OLDUĞU YERE GİDECEK"

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın Yozgat'ta yaşayan abisi Satılmış Koçak'a başsağlığı dileyen Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, "Üzücü bir durum, mertebelerin en güzeline sahip oldu. Ülkemiz büyük bir ülke, bunlara gerekli cevaplar verilecektir. Siz rahat olun, kalbiniz rahat tuttun. Ülkemiz çok büyük bir ülkedir, cevapları verilecektir, en yakın bir zamanda şehidimizin öcü bunlardan alınacak. Üzülüyoruz, şu anda bile operasyonlarımız devam ediyor. O şerefsizler de layık olduğu yere gidecektir. Onların son çırpınışları, öcümüzü alacağız inşallah." dedi.

"GÖREVDE 20 YILA YAKLAŞMIŞTI"

Şehidin ağabeyi Satılmış Koçak, kardeşi ile en son bayramda görüştüklerini belirterek, "Bizi aramıştı, 11 aydır oradaydı, Sivas'tan oraya gitmişti. Görevde 20 yıla yaklaşmıştı, gece üç gibi haber aldık. İki tane çocuğu var biri liseye gidiyor bir de küçük kız var" dedi.

ŞEHİT, "DÖRT GÜNDÜR GİYDİĞİM TİŞÖRT ÜZERİME YAPIŞTI" DEMİŞ

Şehidin eniştesi Abdullah Demir, kendisi ile dün telefonda görüştüklerini belirterek, "Akşamüzeri dört gündür giydiğim tişört üstüme yapıştı diye söyledi. Ondan sonra duşunu falan yaptı işlerini gördü, geri göreve çağırdılar. Zaten ondan sonrada acı haberi aldık . Vatan sağ olsun" diye konuştu.

MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLECEK

Evli ve biri kız biri erkek iki çocuk babası olan Mehmet Koçak'ın cenazesi Diyarbakır'da düzenlenecek törenin ardından Yozgat'a getirilecek ve ikindi namazını müteakip Yozgat şehitliğine defnedilecek.

BİR ATEŞ DE SALİHLİ'YE DÜŞTÜ

Yine aynı saldırıda şehit olan askerlerden Jandarma Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz'un, Manisa'nın Salihli İlçesi'ndeki baba ocağına acı haber de tez ulaştı.

Evli ve iki çocuk babası şehit astsubayın Salihli'ye 7 kilometre mesafedeki Kabazlı Mahallesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Acı haberi alan şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit astsubay Yavuz'un cenazesinin yarın askeri törenle Salihli'de toprağa verileceği öğrenildi.

Yozgatlı Şehit Uzman Çavuş\'un Baba Ocağına Ateş Düştü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yozgatlı Şehit Uzman Çavuş'un Baba Ocağına Ateş Düştü - Son Dakika

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.

  • Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu
    16:38 Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu

    Denizli Kayak Merkezi'nin bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karla birlikte Bozdağ beyaza büründü ve bazı vatandaşlar kar görmek için bölgeye gelerek fotoğraf çektirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü
    16:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların ele alındığı öğrenildi.

  • Emre Belözoğlu: Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı var
    16:34 Emre Belözoğlu: Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı var

    MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Türk futbolun geleceğinden umutsuz olduğunu belirterek, Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı olduğunu söyledi. Belözoğlu ayrıca, Türk futbolunda yapılması gereken değişiklikler ve Beşiktaş ile yapacakları Türkiye Kupası maçları hakkında da görüşlerini paylaştı.

  • Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş İlk Nikahı Kıydı
    16:33 Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş İlk Nikahı Kıydı

    Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, başkanlık görevine seçilmesinin ardından ilk nikahını kıydı. Yeni evli çifte tavsiyelerde bulunan Başkan Toptaş, mutluluklar diledi.


Advertisement