Yozgatlı Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin Hayır Hizmetlerini Sürdürüyor - Son Dakika
Yerel

Yozgatlı Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin Hayır Hizmetlerini Sürdürüyor

Yozgatlı Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin Hayır Hizmetlerini Sürdürüyor

Yozgatlı Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin, Hayır hizmetlerini sürdürüyor.

22.09.2014 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgatlı Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin, Hayır hizmetlerini sürdürüyor.

Yozgat'a eğitim başta olmak üzere çok sayıda hayır hizmeti yapan Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin, Gedikhasanlı Köyünde Bulunan Merhum Kutbu Cihan Mehmet Şakir Efendi'nin türbesinin yanına külliyeden sonra bir de Medrese ve Dergah yaptırdı.

Daha önce içerisinde 50 öğrencinin yatılı olarak eğitim göreceği Hafız Kuran Kursu, yemekhane ve dinlenme salonlarının bulunduğu Kutbu Cihan Mehmet Şakir Efendi Külliyesini yaptıran Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin, şimdi de medrese ve dergah yaptırarak hayır hizmetlerin bir yenisini ekledi.

Hayırsever İş Adamı Şahin, Kutbu Cihan Mehmet Şakir Efendi'nin Yozgat'ın manevi şahsiyetlerinden ve evliyalarından biri ve Şeyhzade Ahme Efendinin hocası olduğunu belirterek, "Şakir Efendi çok sayıda talebe yetiştirmiştir. Gedikhasanlı da geçmişte çok sayıda hafız çıkmıştır. Bizde burada yine eskiden olduğu gibi bugünde hafız yetişmesi için buraya bir külliye ve 50 öğrencinin eğitim göreceği yatılı Hafız Kur'an Kursu yaptık ve Diyanet İşleri Başkanlığına devrettik. İnşallah yakın bir zamanda öğrenciler burada Kur'anı Kerim öğrenip hafız olarak yetişecek" dedi.

Külliye'nin yanına ayrıca bir medrese ve dergah yaptıklarını ifade eden Şahin, "İnşallah öğrencilerimiz burada da Arapça başta olmak üzere ders alırken aynı zamanda sohbet salonu olarak kullanabilecek" diye konuştu.

Çevre köylerden ilçelerden ve il dışından çok sayıda vatandaşın Şakir Endi türbesini ziyarete geldiğini ifade eden Şahin, "Gelen vatandaşlarımızın burada rahat etmeleri için kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı sohbet salonları yaptık. İlimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Amacının doğup büyüdüğü topraklara hizmet etmek olduğunu vurgulayan Şahin, "Bizler elimizden geldiğince ilimize, ilçelerimize ve köylerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Devletimizin el uzatamadığı yerlerdeki boşlukları biz iş adamları olarak doldurmaya çalışıp, devlet vatandaş işbirliği ile halkımıza hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Yozgatlı bütün iş adamlarını da doğduğu topraklara hizmet etmeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Gedikhasanlı Köyü Halkından Bahri Suntay (81), Kutbu Cihan Mehmet Şakir Efendi'nin Yozgat'ın manevi şahsiyetlerinden biri olduğunu ve Şeyhzade Ahmet Efendi'nin hocası olduğunu belirterek, "Merhum Şakir Efendi'yi daha önce köyümüz ve çevre köyler tanıyordu. Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin, köyümüzde önce Şakir Efendi'nin medfun olduğu türbeyi yaptırdı. Daha sonra yanına çok güzel bir cami ve külliyesini, hafız Kuran kursunu inşa etti. Şimdi de bir medrese yaptı. Kendisinden Allah razı olsun. Bu yapılan eserlerle birlikte Şakir Efendi'nin ismi daha fazla duyuldu ve şimdi daha fazla ziyaretçi gelmeye başladı" dedi.

Yozgatlı Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin, Yozgat'a bir ilahiyat fakültesi ve cami, Bilal Şahin Cami ve Külliyesi, Müftülük Binası, Hafız Kuran Kursu, Kadın kuran kursu, müftü lojmanı, aşevi, okuma salonları, Lojman Nohutlu Tebesi Bilal Şahin Sosyal Tesisleri, Esenli Köyünde, Huzur Evi, ilkokul, orta okul, lise, spor salonu, iki ayrı cami, imam evi, öğretmen lojmanı, kuran kursları, köy okullarına akıllı tahta ve projeksiyon cihazları, devlet hastanesinde iki adet röntgen cihazı, taş kırma makinesi, 200 köyde kuran kursu ve imam evlerine su ısıtıcıları gibi çeşitli hayır hizmetlerinde bulundu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgatlı Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin Hayır Hizmetlerini Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement