Yozgat'ta Karla Mücadele İçin Kriz Masası Oluşturuldu - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Karla Mücadele İçin Kriz Masası Oluşturuldu

Yozgat'ta yoğun kar yağışının olumsuz etkilerinin önüne geçebilmek amacıyla valilik bünyesinde kriz masası oluşturuldu.

19.02.2015 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta yoğun kar yağışının olumsuz etkilerinin önüne geçebilmek amacıyla valilik bünyesinde kriz masası oluşturuldu.

Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında oluşturulan kriz masası toplantısı valilik makamında gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık, Karayolları 65'inci şube şefi Ferdi Taş, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve İl Sağlık Müdürü Fatih Şahin katıldı.

Vali Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, 2 gündür yoğun kar yağışının olduğu belirterek, yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırmak için gerekli çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yazıcı, "Kar yağışı merkez dahil tüm ilçelerde etkisini gösterdi. Bu nedenle ilgili müdürlüklerimizle kriz masası oluşturduk. İl genelinde tüm kurumlar üzerine düşen sorumluluklarla ilgili planlama yaptı ve yerine getirildi" diye konuştu.

Emniyet ve Jandarma birimlerinin denetimlerini artıracağını ifade eden Yazıcı, "Vatandaşlarımız da bu olumsuz şartlarda kış lastiği ve zincir olmadan yola çıkmasınlar. Tüm bu çalışmalarımızı en kötü durumlara göre hazırladık ve ona göre çalışmalarımızı yürüttük. İnşallah olumsuzluğu çok fazla yaşamadan en az sorunla bu durumu atlatacağız" dedi.

Karla mücadele ekiplerinin her saat göreve hazır olduğunu hatırlatan Yazıcı, şunları kaydetti:

"İl Özel İdaresi olarak 14 ekibimiz 29 noktada yol açma çalışması yapıyor. 22 greyder, 10 karmak, 12 yükleyici, 8 kepçe ile birlikte çalışmalar devam ediyor. Öğlen saat 12 itibariye 20'si merkez olmak üzere 125 köyümüzün yolu kapalı. Karayolları noktasında ise Kızılcaova yolu hariç faaliyetler devam ediyor. 24 tane bıçaklı ve tuz sericisi aracı, 2 solüsyon aracı, 10 greyder, 8 yükleyiciyle birlikler çalışmaya devam ediyor. En önemli alanımızdan sağlıkta ise 24 tanesi 112 de kullanılmak üzere 61 ambulans hazır bir şekilde bekliyor. 2 paletli, 4 tane de 4 çarpı 4 ambulansımız göreve hazır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Karla Mücadele İçin Kriz Masası Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement