Yozgat'ta Doğaya Keklik Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Doğaya Keklik Bırakıldı

Yozgat\'ta Doğaya Keklik Bırakıldı

Yozgat’ta doğaya 260 adet kınalık keklik salındıDoğaya kınalı keklik salınma programına Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yozgat Şube Müdürü Cihan Eğilmez katıldı.

07.11.2015 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta doğaya 260 adet kınalık keklik salındı

Doğaya kınalı keklik salınma programına Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yozgat Şube Müdürü Cihan Eğilmez katıldı. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Türkiye'de 7 adet yaban hayvanı üretim istasyonun olduğunu ve bunlardan bir tanesinin de Yozgat'ta yer aldığını belirterek, "Bilindiği üzere ilimizde Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın keklik üretim istasyonu bulunmaktadır. Burada ürettiğimiz keklikleri de 12 vilayete vermekteyiz. 2015 yılı itibariyle arkadaşlarımız kendilerine tanınan kotanın da üzerine çıkarak 16 bin keklik yetiştirdi. Bizlerde bu kekliklerin bir bölümünü, yine Türkiye'nin ilk milli parkı olan Çamlık Milli Parkımızda doğaya bıraktık. Teknik verilere göre bir keklik bir yıl içerisinde bir milyon süne tükettiği yine özellikle keneler yavru halde iken keneyi de yok ettiği bilinmektedir. Ayrıca kınalı keklikler halk müziğimize konu olmuş, şairlerimize ilham kaynağı olmuştur bu nedenle bizlerde ayrı bir gözle bakıyoruz. İnşallah bu sayıyı ileriki yıllarda daha da artıracağız" dedi.

Çamlık Milli Parkının çok özel bir yer olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Yozgat Çamlık Milli Parkı Türkiye de bir istisna, yani insanlarımız 10-15 dk yürümeyle milli parkımıza ulaşıp yürüme ve gezinti yapabilme imkanı buluyor. Mesela İstanbul'da böyle bir imkanı elde etmek için 40-50 km mesafe yol gidilmesi lazım, aynı şekilde başka yerlerde daha uzun süre yol gidilmesi lazım. Ama Yozgat'ta hemen yanı başımızda bu imkan yer almaktadır. Bizlerde halkımızın Çamlık Milli Parkımızdan daha verimli faydalanabilmeleri için büyük çalışmalar yaptık. Yaklaşık 5 milyon TL harcama yaparak insanlarımızın geniş katılımlı bir şekilde istifade edebileceği rekreasyon alanları ve ulaşım noktasında da güzel taş yollar yaptık. Bu senede ihalesini yeni yaptığımız kafeteryası ile yeni açılacak yol ve güzergahlarla insanımız güzel ve istisnai bir yere kavuşmuş olacaktır "şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Doğaya Keklik Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement