Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan Açıklaması

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan Açıklaması

Mahalle meclisi toplantılarını sürdüren Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, mahalle olarak Yozgat’a bağlanan Divanlı Köyü halkı ile bir araya geldi.

11.02.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahalle meclisi toplantılarını sürdüren Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, mahalle olarak Yozgat'a bağlanan Divanlı Köyü halkı ile bir araya geldi.

Divanlı köyü halkı ile bir süre sohbet eden Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yeni Yozgat hedefinde Divanlı'nın oldukça önemli bir yeri olduğunu söyledi. Divanlı köyünün Yozgat ile birleşme konusunda yapılan referandumda sundukları teklifleri kabul etmelerinden dolayı Divanlı halkına teşekkür eden Başkan Arslan, "İnşallah, Divanlı mahallemiz de hizmete doyacak, güzel ve şirin bir mahallemiz olarak Yeni Yozgat hedefinde önemli bir köşe taşı olacak. Seçim öncesi her zaman vatandaşla konuşup, istişare yönünde söz vermiştik ve bu sözü yerine getiriyoruz. Buraya sizlerin sorunlarını ve taleplerini dinlemek için geldik. dedi.

Şehir merkezinin tıkandığını, yeni imar alanlarının açılması gerektiğini vurgulayan Arslan, "En uygun alanlardan birinin Divanlı ve Sarıhacılı'dır Divanlı Köyü'nü ve Sarıhacılı Köyü'nü Yozgat'a bağladık artık mahallemiz oldular. Bunun da bir getirisi olacak, bizlerde bu yönde gayret içerisinde olacağız. Yeni yerleşim yerleri için imar çalışmasına biran önce başlayacağız ve şehir merkezindeki yapılan hataları burada yapmayacağız. Burada ciddi bir imar çalışması olacak. Yapacağımız imar çalışması ile bu bölgede caddelerimizi, sokaklarımızı çizeceğiz. İlk etapta kooperatif yada TOKİ düşünülebilir, yine bizde belediye olarak yapabiliriz. Arazileriniz kıymetlenecek" dedi.

Proje ihalesi tamamlanan çevre yolunun ise yapım ihalesinin her an başlayabileceğine değinen Başkan Arslan, "Engeller kaldırıldı. Çalatlı'ya kadar çevre yolu yapılacak. Karayollarıyla ilgili bir takım sıkıntılar var. Şehir bağlantı yolunu onlar bizden biz onlardan yapmasını istiyoruz. Yine Hızlı treninde bu bölgede olması buraya büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Arslan, Divanlı'daki kanalizasyon ile su sorununu çözeceklerini, tek isteğinin ise herkesin evlerine su saati taktırması olduğunu söyledi. Çöplerin toplanması için gerekenin yapılacağını ifade eden Arslan, hayvan pisliklerinin dışarı atılması yönündeki şikayetler üzerine de, "Bunlar dışarı atılmayacak, kimsenin çevreyi kirletmeye hakkı yok. Gerekirse ceza keseriz" dedi. Arslan ayrıca buraya örnek bir park yapılacağının müjdesini de verdi.

Köy Muhtarı Mevlüt Taşkıngül, öncelikli olarak bölgedeki imar çalışmalarının yapılmasını isteyip, mahallenin su sorunu ile birlikte altyapı sorunu olduğunu kaydetti.

Divanlı Mahallesi'ndeki katılımdan oldukça memnun kalan Belediye Başkanı Kazım Arslan'a ve Hizmet-İş Sendikası Başkanı Ferman Zararsız'a plaket takdim eden Muhtar Mevlüt Taşkıngül, "Başkan Kazım Arslan'a verdiğimiz plaket ile artık kendisi Divanlılı fahri hemşehrimiz olmuştur. Hizmet-İş Sendikası Başkanı Ferman Zararsız'a da bugüne kadar bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement