Yöresel Meyve Çeşitleri Örnek Bahçesi - Son Dakika
Yerel

Yöresel Meyve Çeşitleri Örnek Bahçesi

Artvin Valisi Kemal Cirit, Şavşat ilçesinde yaklaşık iki yıl önce oluşturulan, Yöresel Meyve Çeşitleri Örnek Bahçesini ziyaret etti.

07.05.2015 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Valisi Kemal Cirit, Şavşat ilçesinde yaklaşık iki yıl önce oluşturulan, Yöresel Meyve Çeşitleri Örnek Bahçesini ziyaret etti.

Cirit, ilçeye bağlı Dalkırmaz köyünde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile vatandaş işbirliğinde 17 dekar alanda oluşturulan bahçede, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Artvin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İshak Hacıkamiloğlu ile incelemelerde bulundu.

Çalışmalar hakkında yetkililer bilgi alan Cirit, daha sonra adına dikilen armut fidanına, bahçe sahibi İbrahim Bülbül'ün yardımıyla aşılama yaptı.

Vali Cirit, yöresel meyve çeşitlerinin yetiştirildiği bahçenin Şavşat için önemli olduğuna dikkati çekerek, proje sayesinde ilçenin organik tarım açısından hak ettiği değeri alacağına inandığını belirtti.

Hacıkamiloğlu ise bahçenin, bölgedeki yerli meyvelerin sistem dahilinde bir araya toplanması amacıyla oluşturulduğunu anlatarak, "Vatandaşımızın organik ürünleri pazarlayarak aile bütçesine katkı sağlamasını arzuluyoruz. Bahçede armut, elma, kiraz ve  hurma başta olmak çeşitli türlerde 300 meyve fidanı ve ağacı bulunuyor" dedi.

Hacıkamiloğlu, örnek teşkil etmesini istedikleri bahçeyi daha da geliştirmek için çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yöresel Meyve Çeşitleri Örnek Bahçesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement