Yolsuzlukla Mücadele Hem İşte Hem 'Profesör'lükten Etti - Son Dakika
Güncel

Yolsuzlukla Mücadele Hem İşte Hem 'Profesör'lükten Etti

Yolsuzlukla Mücadele Hem İşte Hem \'Profesör\'lükten Etti

Üniversitedeki yolsuzlukları ihbar ettiği için hakkında 9 ayrı soruşturma açılan eski Yozgat Bozok Üniversitesi hocalarından Hasan Acar'ın profesörlük unvanı geri alındı.

27.04.2015 07:51  Güncelleme: 08:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversitedeki yolsuzlukları ihbar ettiği için hakkında 9 ayrı soruşturma açılan eski Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Hasan Acar'ın profesörlük unvanı geri alındı. Acar'ın üniversiteyle ilişiği de kesildi.

Tıp fakültelerinde yetişmiş hocalara, cerrahlara ve bilim insanlarına büyük ihtiyaç duyulurken, eski Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Hasan Acar, yolsuzlukları ihbar ettiği için hem işinden hem unvanından olması büyük tepki çekti. Acar'ın yaşadıkları, Türkiye genelinde akademideki kadrolaşmayı ve üniversite yönetimlerine hakim olan yapıları da ortaya koydu.

YOLSUZLUKLARI FARK ETTİ...

30 Mart 2009'da profesörlük unvanı alan, 2 ay sonra Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'na getirilen Acar, kısa sürede başarılı işlere imza attı. Dekanlığı sürerken, üniversitedeki usulsüz bazı işlemlerden kuşkulanan Acar, dönemin üniversite yöneticilerine yolsuzlukları anlattığı bir yazı gönderdi.

"İŞİNLE İLGİLEN" TAVSİYESİ

Ancak yönetimden "işiyle ilgilenmesi" tavsiyesi geldi. Kuşkulandığı ihalelere imza atmayan Acar, Yozgat Başsavcılığı'na başvurarak üniversiteye yapılan alımlarda sadece belli firmalar lehine hareket edildiğini ve devletin zarara sokulduğunu belirterek, Bozok Üniversitesi'nde görevli bazı bürokratlar ve iş adamları hakkında suç duyurusunda bulundu. Acar'ın başvurusu üzerine açılan soruşturmada çok sayıda şüpheli tutuklandı. Yozgat Başsavcılığı da iddiaları ciddi bularak, 27 sanık hakkında Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

9 AYRI SORUŞTURMA

Ancak Acar, bu girişimlerinin ardından nasıl bir yapıyla karşı karşıya olduğunu da kısa sürede anladı, işinden ve unvanından oldu. Acar hakkında art arda idari soruşturmalar başlatıldı.

Hakkında 9 ayrı soruşturma başlatılan Acar'a şu suçlamalar yöneltildi:

- Acar'ın, Yozgat'taki bir fırıncıya bol kepekli ekmek üretmesini tavsiye etmesi,

- Yozgat'ta açılan balıkçının, Acar'ın balığın faydalarına yönelik beyanlarını levhaya asması,

- Acar'ın, bir yakınının ve yakınının annesinin ameliyatlarını Ankara'da yapması,

- 6 ayrı hastalığı bulunan Şeyma adlı bebekle özel olarak ilgilenmesi,

- Başhekime hakaret.

Rektörlük, 9 başlıkta topladığı suçlamaların tamamından Acar'ı suçlu buldu. Özellikle guatr konusunda Türkiye'nin sayılı uzmanlarından biri olan Acar'ın profesörlük unvanı geri alındı ve üniversiteyle ilişiği de kesildi.

UNVAN VE İŞ GİTTİ

Acar, verilen cezalara karşı YÖK'e ve idare mahkemesine ayrı ayrı başvurular yaptı. Verilen 8 cezanın tamamı, YÖK ve mahkemeler tarafından iptal edilirken, sadece bir "kınama" cezası yargıya taşınmadığından kesinleşti. İlişiğinin kesilmesi işleminin iptali için de dava açan Acar, haklı bulunsa da davalar kesinleşmediğinden görevine dönemedi.

HER YERDE AYNI YAPI

Profesörlük unvanını yeniden kazanmak ve mesleğini sürdürmek isteyen Acar arayışa geçti. Önce genel cerrahi alanında boşluk olan fakültelere başvurma kararı alan Acar, Türkiye'nin hemen her köşesinde çalışabileceğini, bu şekilde daha faydalı olabileceğini düşünerek ardı ardına başvurular yaptı. Acar, sağlık Bakanlığı'nın devlet hastanelerine özel düzenlemelerle doktor gönderebildiği kentleri öncelikle tercih etti ve buralardaki üniversitelere katkı sunabileceğini düşündü. Doçentlik ya da profesörlük kadrosunda çalışabileceğini bildiren Acar, sırasıyla adıyaman, Erzincan, Tokat, Karabük, Hitit, İnönü, Fırat, Harran üniversitelerine başvurdu.

Ancak kadrolarında boşluk olmasına rağmen olumsuz yanıt aldı. YÖK'e başvurarak görev talebinde bulunan Acar, bu başvurusundan da sonuç alamadı. Davaları gerekçe gösterilerek başvuruları reddedilen Acar, körelmemek için sadece bazı özel hastanelerde ve eski arkadaşlarının ricasıyla ameliyatlara girebildi. Acar'ın, yıllarca baskı üzerine baskı yapan kitapları da bir anda yayınevlerinden iade edilmeye başlandı. İşsiz bırakıldığı tarihten bu yana maaş alamayan Acar, İstanbul'da bir özel hastanede kısa süreli çalışabildi. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yolsuzlukla Mücadele Hem İşte Hem 'Profesör'lükten Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • cCc: Hocam akpli degilsen bittin bu memlekette 14 1 Yanıtla
  • HAKKANİYETLİ: Gidişat hiç iyi değil, dürüstlük ve namuslu olmak ateşten gömlek oluverdi. 15 0 Yanıtla
  • arkadas: HIRSIZ AKP HESAP VERECEKSIN! 15 0 Yanıtla
  • vatandaşş: başına PARALEL yazmayı unuttunuz sanırım ? yolsuzlukla mücadele eden yiğitlerin ünvanı budur! 14 0 Yanıtla
  • gert: Dürüst adamın işi yok turkiyede. Hırsız ve yalancı olucak. Zaten yönetimden belli 13 0 Yanıtla
  • ÇARŞI: Sadece ordamı oldu hertaraf hırsız 13 0 Yanıtla
  • Fuat kara : E....., devir ye devri..,,,, Arkadaşını söyle kim olduğunu diyeyim devri.......17-25 aralık harırla devrin ne olduğunu ANLARSIN HIRSIZIN saygı gördüğü DÜRÜSTÜN zulum gördüğü Devir bu devir. DEVİR BU DÜNYASINI DA ÖBÜR DÜNYASINI DA YAKMIŞ OLANLARIN DEVRİ......... 12 0 Yanıtla
  • ONUR: BEN BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE OKUYAN BİR VATANDAŞ OLARAK PEK ÇOK USULSUZLUĞE ŞAHİT OLDUM. BU USULSUZLUKLERE GÖZ YUMMAYIP REKTÖRE ATTIĞIM BİR MAİLLE SUÇLANIP CEZA ALDIM VE ERTELENDİ. 5YIL İÇİNDE BİR MEMURA HÖT DESEM HEPSİNİ TOPLAYIP TARAFIMA İADE EDECEKLER. HASAN HOCA TÜRKİYE SEVDALISI HAK HUKUK GÖZETEN BİR İNSANDIR. AMERİKAYI AVRUPAYI ELİNİN TERSİYLE İTEN BU ADAMA YAPILANLAR AYIPTIR YAZIKTIR. TEK BİR ŞEY SÖYLÜYORUM. ''AHLAKSIZLAŞIYORUZ'' 12 0 Yanıtla
  • pilottt: Sen misin hırsızı ortaya çıkan düzene karşı çıkan tiz zamanda kellesi alına 11 0 Yanıtla
  • YENİ TÜRKİYE: İçimden çok şey yazmak geliyor. Yalnız başım belaya girer diye yazamıyorum. Ne yalan söyleyeyim KORKUYORUM. Sadece yorum yapan arkadaşların yazılarını beğeniyorum veya beğenmiyorum. YENİ TÜRKİYE'YE ALIŞMAYA ÇALIŞIYORUM. . . Kısaca yorum yok. . . 11 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'ndan Müze Açılış Saatlerinde Düzenleme
    19:02 Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'ndan Müze Açılış Saatlerinde Düzenleme

    Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri ve Ramazan Bayramı nedeniyle müzelerin açılış saatlerinde düzenlemeler yapacağını duyurdu. Müzeler, 31 Mart Pazar günü saat 13.00'te ziyarete açılacak ve 9 Nisan Salı günü Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi hariç diğer müzeler ziyarete açık olacak. Ayrıca, 10 Nisan Çarşamba günü Ramazan Bayramı sebebiyle müzeler saat 13.00'te ziyarete açılacak.

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:59 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı öncesi antrenmanlarını sürdürdü. Teknik direktör Ümit Şengül gözetiminde gerçekleştirilen idmanda futbolcular, pas oyunları ve sonuçlandırma çalışmalarıyla hazırlıklarını tamamladı.

  • Sivasspor, Fatih Karagümrük maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:59 Sivasspor, Fatih Karagümrük maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında evinde VavaCars Fatih Karagümrük ile karşılaşacakları maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular kondisyon çalışması yaptı. Uygun, zor bir maçın kendilerini beklediğini belirterek, taraftarın desteğinin önemine vurgu yaptı.

  • Silopi'de seçim görevlilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi
    18:57 Silopi'de seçim görevlilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca seçimde görev yapacaklara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya köy, belde ve ilçede görevli memur ve 281 sandık başkanı katıldı. İlçe Seçim Müdürü Beşir Ertaş ve Hakim Hüseyin Tuncay Türk tarafından katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

  • Trakya'da Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı
    18:55 Trakya'da Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı

    Trakya'da il seçim kurullarınca, il ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde görevli sandık kurulu başkanlarına seçim malzemeleri dağıtıldı. Malzeme torbaları içinde birleşik oy pusulası, oy zarfları, mühür, imza cetveli, ıstampa, mühür mumu ve sicim, tutanak defteri, tutanak kağıtları, tükenmez kalem, bağlama kartonu ve sandık seçmen listeleri bulunuyor.

  • Tekirdağ Kapaklı'da Gençler Ramazan Davulcusuyla Oynadı
    18:55 Tekirdağ Kapaklı'da Gençler Ramazan Davulcusuyla Oynadı

    Tekirdağ Kapaklı ilçesinde gece saatinde işten çıkan gençler, ramazan davulcusuna denk gelmesiyle birlikte davul eşliğinde oynadı. Gençlerin oyununa katılan davulcuyla ortaya güzel görüntüler çıktı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Terörün kökünü kurutma noktasında kararlıyız
    18:55 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Terörün kökünü kurutma noktasında kararlıyız

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ege veya Doğu Akdeniz'de husumet yaratma arayışında olmadıklarını, yaşamsal çıkarları korumaktan da geri durmayacaklarını belirtti. Fidan, terörün kökünü tamamen kurutma noktasında da kararlı olduklarını bildirdi.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde vatandaşlara hitap etti
    18:55 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde vatandaşlara hitap etti

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hamambaşı Meydanı'ndaki açık hava toplantısında Havran ilçesindeki vatandaşlara seslendi. Yılmaz, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin 31 Mart Pazar günü yapılacağını hatırlatarak, ilçe halkına teşekkür etti ve sandıkları patlatacaklarını belirtti. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy da Yılmaz'a BalBucks ile ilçeyi buluşturduğu için teşekkür etti ve 31 Mart'ta büyük bir coşkuyla yeni bir zafer için hazır olduklarını ifade etti.


Advertisement