Yolsuzlukla Mücadele Platformu"Ndan 17 Aralık Operasyonu'nun Yıldönümünde Açıklama - Son Dakika
Güncel

Yolsuzlukla Mücadele Platformu"Ndan 17 Aralık Operasyonu'nun Yıldönümünde Açıklama

Yolsuzlukla Mücadele Platformu"Ndan 17 Aralık Operasyonu\'nun Yıldönümünde Açıklama

Bazı siyasi partiler, meslek odaları, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturdukları 'Yolsuzlukla Mücadele Platformu'nun temsilcileri, 17 Aralık Operasyonu'nun yıldönümünde bir basın açıklaması yaptı.

17.12.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bazı siyasi partiler, meslek odaları, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturdukları 'Yolsuzlukla Mücadele Platformu'nun temsilcileri, 17 Aralık Operasyonu'nun yıldönümünde bir basın açıklaması yaptı. Toplantıda okunan basın bildirisinde, " Türkiye, tarihinin en önemli yolsuzluk iddialarından biriyle karşı karşıya bulunmaktadır. Yolsuzluk iddialarını dile getiren çeşitli birey ve kurumlar baskı ve tehdit altındadır" denildi.

Taksim Hill Otel'de düzenlenen toplantıya, platforma destek veren yaklaşık 30 kurumun temsilcileri ile basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez, yolsuzluklarla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek ve yolsuzluklarla mücadele etmek amacıyla bir araya gelerek platformu kurduklarını söyledi.

'YOLSUZLUK SORUNU İLE MÜCADELE İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLADIK"

Yolsuzluğun, Türkiye'nin en önemli ve yaygınlaşmış sorunlarından biri olduğunu ifade eden Erez, "Bu sorunla mücadele edilebilmesi için, öncelikle toplumsal düzeyde yükselen bir bilinçlenme ve talep şarttır. Bu nedenle, birçok sivil toplum kuruluşu, meslek odası ve sendikanın bir araya gelmesiyle oluşturulan 'Yolsuzlukla Mücadele Platformu' olarak, ülkemizde ciddi bir demokrasi, hukuk ihlali, insan hakları ve ifade özgürlüğü meselesi haline gelen 'yolsuzluk' sorunu ile mücadele için çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz" diye konuştu.

"YOLSUZLUK İDDİALARINI DİLE GETİRENLER BASKI ALTINDA"

Selçuk Erez, platform tarafından hazırlanan basın açıklamasını da okudu. 17 ve 25 Aralık Operasyonlarına dikkat çekilen açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye, uzun yıllardır birçok yolsuzluk skandalına tanık olsa da, bugün gelinen noktada yolsuzluğa bağlı suçlarla ilgili açılan soruşturmaların cezasızlık ve takipsizlik kararıyla sona erdirilmesi kaygı verici bir hal almıştır. Türkiye, tarihinin en önemli yolsuzluk iddialarından biriyle karşı karşıya bulunmaktadır. Yolsuzluk iddialarını dile getiren çeşitli birey ve kurumlar baskı ve tehdit altındadır. Medya özgürlüğünü kısıtlayıcı bir ortam bulunmakta olup çeşitli kişi ve kurumların otosansürle hareket ettiği görülmektedir. Yolsuzluk iddialarında adı geçenler hakkında herhangi bir yargı süreci işletilmemektedir. Platform olarak, tüm siyasi karar vericileri bu konuda somut önlemler içeren yasal adımları atacak şekilde hareket etmeye ve demokratik toplumun vazgeçilmezi olan şeffaflık kültürünü benimsemeye, güçler ayrılığı ilkesine bağlılığa davet ediyoruz. Takipsizlik kararı ve yayın yasaklarıyla sonuçlanan 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının yıldönümünde bir araya gelerek bu platformu oluşturmamız, kamuoyunun şeffaflık ve hesap verebilirlik talebini yansıtan bir gelişme olarak değerlendirilmelidir."

Basın açıklamasının ardından, platforma katılan kurumların isimleri okundu. Aralarında CHP, ÖDP, EMEP, İstanbul Tabip Odası, DİSK, Uluslararası Şeffaflık Derneği, Sosyal Demokrasi Vakfı ve İstanbul Mali Müşavirler Odası gibi siyasi parti, meslek odası, sendika ve sivil toplum kuruluşundan oluşan yaklaşık 30 kurumun katıldığı açıklandı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yolsuzlukla Mücadele Platformu'Ndan 17 Aralık Operasyonu'nun Yıldönümünde Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement