YÖK ve EGM Arasında Trafik Güvenliği İşbirliği Projesi Yapıldı - Son Dakika
Eğitim

YÖK ve EGM Arasında Trafik Güvenliği İşbirliği Projesi Yapıldı

YÖK ve EGM Arasında Trafik Güvenliği İşbirliği Projesi Yapıldı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İle Emniyet Genel Müdürlüğü Arasında Trafik Güvenliği İşbirliği Projesi imzalandı. Proje tanıtım toplantısı Diyarbakır'da yapıldı.

12.12.2014 17:08  Güncelleme: 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trafik güvenliği alanında ihtiyaç duyulan bilimsel çalışmaların yapılması, trafik güvenliği alanında uzman personel yetiştirilmesi, tüm eğitim kurumlarında verilen trafik güvenliği eğitimlerinin arttırılması ve geliştirilmesi ayrıca üniversite ve akademisyenlerin trafik güvenliği konusunda daha duyarlı davranarak örnek olmaları amacıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında "Trafik Güvenliği Alanında İşbirliği Protokolü" imzalandı.

DEĞİŞİK İLLERDE BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI YAPILDI

İmzalanan protokol gereğince, protokol kapsamında gerçekleştirilecek çalışmaların yol haritasını çizecek Protokol Yürütme Kurulu, paydaş kurumlardan temsilcilerin katılımıyla oluşturuldu. Kurulun belirlediği takvim doğrultusunda, projenin amacının, kapsamının ve yapılabilecek çalışmaların ülke genelinde paydaş kurumların personeli ve trafik güvenliği alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların yetkilileriyle paylaşılması amacıyla 23 Ekim 2014 tarihinde İstanbul'da, 10 Kasım 2014 tarihinde ise Erzurum'da protokol tanıtım ve bilgilendirme toplantıları yapılmış olup, üçüncü bilgilendirme toplantısı Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

BİRÇOK ÜST DÜZEY YETKİLİ KATILDI

Kongre merkezinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına İl Valisi Hüseyin Aksoy, Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Trafik İl Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan, akademisyenler ve ilgili paydaş kuruluş temsilcileri katıldı. Trafik kazalarının küresel ölçekteki yaygınlığı neticesinde meydana gelen ölüm, yaralama vakalarının, toplumsal ve ekonomik alanda ciddi kayıplar oluşturduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, "Ulusal ve uluslararası kayıplar verdiğimiz bu alanda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde sorunların ele alınması ve minimuma çekilmesi gerekmektedir" dedi.

''HENÜZ ARZU ETTİĞİMİZ NOKTAYA GELMEDİK''

Dicle Üniversitesi'nin YÖK adına bölgede taraf olan ve bu çalışmalarda öncülük yapan üniversitelerden biri olduğunu kaydeden Vali Hüseyin Aksoy, Dicle Üniversitesi'ni Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın nezdinde tebrik etti. Trafik kurallarının ihlali nedeniyle birçok ölümlü ve yaralamalı kazalar meydana geldiğini kaydeden Vali Aksoy, " Türkiye'de bu konuda ciddi çalışmalar yapıldı. Parlamentoda bununla ilgili geçmiş yıllarda araştırma komisyonları oluşturuldu. Üniversitelerimizin bu konuda önemli çalışmaları oldu. Ama henüz arzu ettiğimiz noktaya geldiğimizi ifade etmemiz mümkün değil" dedi.

''SON YILLARDA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI''

Trafik güvenliği açısından yolların standartlarının daha üst noktaya taşınması bakımından son yıllarda Türkiye'de çok önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini anlatan Vali Aksoy, bölünmüş yol çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini, daha önceki dönemlerde karşılıklı çarpışma şeklinde gerçekleşen trafik kazalarının, artık bir çarpışma şeklinde olmadığını vurguladı.

Konuşmaların ardından gerçekleşen plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından Trafik İl Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan bir sunum gerçekleştirdi. Ardından "Toplu Taşıma Sürücü Davranışları Araştırması" ile ilgili istatistiki bilgiler vererek, detaylar sunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, daha sonra moderatörlüğünü yaptığı panele Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesut Düzgün, Trafik İl Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan, YÖK'ten Yrd. Doç. Dr. Dilek Avşaroğlu Erkan, Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Aslan, trafik Uygulama ve Dent. Dairesi Başkanı Dr. Bedrettin Murat panelist olarak katıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim YÖK ve EGM Arasında Trafik Güvenliği İşbirliği Projesi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    21:33 Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması gerçekleştirildi. 11 liseden öğrencilerin katıldığı yarışmada, yöresel lezzetler sergilendi. Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İstanbul'da düzenlenecek finallere gitmeye hak kazandı.

  • Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' Konseptiyle Başladı
    18:50 Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' Konseptiyle Başladı

    Bu yıl 13.'sü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' konseptiyle kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları gezerek vatandaşlarla selamlaştı. Festival, konserler, stantlar, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve yemek yapım atölyeleri ile milyonları ağırlayacak.

  • Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    18:49 Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Adana'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 57 öğrenci katıldı ve birincilik için ter döktü. Yarışmanın birincisi Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Bölge birincileri, İstanbul'da yapılacak olan büyük finale katılmaya hak kazandı.

  • Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı
    18:04 Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı

    Isparta'da bir ilkokul öğretmeni, boğazına şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrası yaparak kurtardı. Öğretmen, aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde hızlı ve doğru müdahalede bulunarak öğrencinin hayatını kurtardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ilk yardım eğitimi sayesinde Isparta'da binlerce öğretmen bu konuda eğitim almış oldu.

  • YTÜ'de Yeni Eğitim Modeli ve Sertifika Programları Tanıtıldı
    17:48 YTÜ'de Yeni Eğitim Modeli ve Sertifika Programları Tanıtıldı

    Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), yeni eğitim modeli ve sertifika programlarını tanıtmak amacıyla 'Temel Bilimler Farkındalık Çalıştayı' düzenledi. Programa YKS'ye hazırlanan öğrencilerin yanı sıra birçok üniversiteli ve araştırmacı katıldı. YTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Yüce, yeni eğitim modeli ve sertifika programları hakkında bilgi verirken, üniversite tercihleri konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Ayrıca, üniversiteler ve bölümler arası geçiş imkanları ve staj programları gibi önemli yeniliklerden de bahsedildi.

  • İzmir'de 13. Alaçatı Ot Festivali Başladı
    17:28 İzmir'de 13. Alaçatı Ot Festivali Başladı

    İzmir'de Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ilk gününde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları ziyaret etti. Festivalde birçok etkinlik düzenlenirken, Tugay ve Denizli festivalin önemine vurgu yaparak desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

  • Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek
    17:20 Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek

    Burhaniye Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşku ile kutlanması için çeşitli etkinlikler planlandı. 23 Nisan Salı günü ilçede üç farklı noktada 'Çocuk Şenliği' düzenlenecek. Etkinlikler dahilinde çocuklar satranç turnuvasından tiyatroya, uçurtma şenliğinden gösterilere kadar birçok aktivite ile bayramlarını dolu dolu yaşayacaklar.

  • Batman'da Akademisyen-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi
    17:14 Batman'da Akademisyen-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi

    Batman'ın Kozluk ilçesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Batman Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Prof. Dr. Necmettin Sezgin önderliğinde gerçekleştirilen 'Akademisyen-Öğrenci Buluşması' etkinliğinde, Çayhan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelindi. Sezgin, öğrencilere toplumda iyi insan olma kavramı üzerine seminer verdi.

  • GAÜN ve 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı
    16:39 GAÜN ve 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı

    Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı personele GAÜN Sürekli Eğitim Merkezi tarafından İngilizce eğitimi verilecek. Protokol, 5. Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya ile GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın tarafından imzalandı. Her iki kurum da protokolün hayırlı olmasını diledi.


Advertisement