Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Yol Göçtü - Son Dakika
Güncel

Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Yol Göçtü

Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Yol Göçtü

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle bağlantı yolu göçtü.

26.01.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle bağlantı yolu göçtü. Göçen çevre yolunun altında bulunan 2 katlı ev toprak altında kaldı. Toprak altında kalan evde can kaybı yaşanmazken, evin duvarları çöktü.

Olay, sabah saatlerinde Düzce'nin Gölyaka ilçesi İçmeler köyünde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Düzce'nin Gölyaka ilçesi İçmeler köyünde Gölyaka ilçe bağlantı yolunda toprak kayması başladı. Toprak kaymasını fark eden ev sakinleri, köy muhtarına haber vermesi üzerine muhtar evi boşalttırdı. 2 katlı evin üst katında kalan Anne Aydın Başer ve oğlu İbrahim Eker ve alt katta bulunan kiracıları geceyi akrabalarının evinde geçirdiler. Sabah eşyalarını almak için yeniden evlerine dönen anne ve oğul, göçen bağlantı yolunun topraklarının evlerine girdiğini gördüler. Bunun üzerine hemen jandarma ve kaymakamlığa haber veren aile, yetkililerin göçen evleri için çözüm bulmasını istediler.

Oğul İbrahim Eker, daha önce defalarca uyarılarda bulunmalarına rağmen bir çözüm bulunmadığını belirterek, "Dün akşam saatlerinde komşumuzun evin yan tarafın göçme yaptı. Bizim evimize de toprağın değmesine çok az bir yer kalmıştı. Muhtar geldi, evi boşaltmamızı, evde durmamızın imkansız olduğunu söyledi. Bahçeköy'e dayımın evine gittik. Orada kaldık. Sabah geldiğimizde evimizin duvarı yıkılmıştı. Muhtara daha önce söylemiştik. Bir buçuğu sene önce yarık 50 santimdi. Bunu muhtara söylemiştik. Bir buçuk sene sonra evimiz toprak altında kaldı. Hem yoğun kar yağışı hem de daha önce de yolda çatlak vardı. Evde ise odalar içeri göçmüş durumda. Daha yeni aldığımız oda takımı falan toprak altında kaldı" diye konuştu.

Anne Aydın Başer ise kış günü sokakta kaldıklarını belirterek devletten yardım beklediklerini dile getirerek gözyaşlarını tutamadı. Anne Aydın Başer, "Bu kış gününde mağdur olduk. 14 senedir eşim yok. Bu evi tekstilde çalışarak yaptım. Bir buçuk yıldır bilmelerine rağmen Karayolları bir önlem almadı. Onarım yapacağız diye bariyerleri soktular hiçbir iş yapmadılar. Yaşadığımız sıkıntının çözümü için başvuru yapmamıza rağmen bir gelişme olmadı. Yaşadığımız olay karşısında devletimizden yardım istiyoruz" dedi.

Toprak altında kalan evi incelemeye gelen Gölyaka Kaymakamı Murat Şener köylülerden ve evi toprak altında kalan anne oğuldan bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada ev halkının barınma ihtiyacının karşılanacağını söyledi. Murat Şener, "Burada çalışma yapılacaktı ancak yaşanan sıkıntılardan dolayı önümüzdeki yıla kalmıştı. Kış şartlarından dolayı böyle bir kaza meydana geldi. Arkadaşlarımız gelerek hasar tespiti yaptılar. Yarın gelinerek toprak kaldırılacak. Vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntı tespit edilerek mağdur edilmeyecekler. Şu anda evde eşyalar alınamıyor. Kısa süreliğine akrabalarında kalmalarını isteyeceğiz. Eğer eşyalar alınabilirse alacağız. Onlara kaymakamlık imkanlarıyla ev ayarlayacağız. Hiçbir şekilde mağduriyet yaşamayacaklar" şeklinde konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Yol Göçtü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor
    14:42 Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor

    Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Kara Savaşları'nın 109'uncu yılı dolayısıyla düzenlenecek törenler öncesi binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Tarihi mekanlar, öğrenci grupları ve belediyelerin düzenlediği gezilerle ziyaret ediliyor. Ziyaretçiler, yağmura rağmen minnet duygularıyla anıtları gezerek atalarını yad ediyor.

  • CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi
    14:38 CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi

    CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM'de kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişiklikleri eleştirerek, turizm sektörünün taleplerini ciddiye almayan iktidar anlayışını eleştirdi. Özcan, turizm gelirinin artırılması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kanunda yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya ve dernek kurma özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun turizmle ilgili bir kanunda yer almasını eleştirdi. Özcan ayrıca, yeni düzenleme ile Türkçe rehberlik adı altında yabancı dil şartının kaldırılmasının rehberlerin ücretlerinin düşmesine neden olacağını ifade etti.

  • Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi
    14:36 Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Marmaris'te etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına sonucunda oluşan hortum, Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bazı birimlerine hasar verdi. Belediye ekipleri, hasar tespiti yaparak çalışmalara başladı.

  • Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı
    14:34 Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir inşaat alanında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 işçi AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı. İşçiler, sedyeyle güvenli alana taşındıktan sonra ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

  • Bolu'nun yüksek kesimlerinde nisanda kar etkisini gösterdi
    14:30 Bolu'nun yüksek kesimlerinde nisanda kar etkisini gösterdi

    Bolu'nun Köroğlu Dağları'nın zirvesinde bulunan Kartalkaya bölgesi ile Sarıalan ve Aladağ yaylalarında sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmur, kar yağışına dönüştü. Kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

  • Bucak'ta Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 7 Yaralı
    14:30 Bucak'ta Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 7 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 2'si çocuk 7 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevre illerdeki hastanelere sevk edilirken, kaza nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti
    14:29 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Belediye Başkanları Çalıştayı'na katılmak üzere gittiği Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti. Başkan Çerçioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ata'mızı ziyaret ettiklerini ve çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.


Advertisement