Yksm'de Aşıklar Meclisi - Son Dakika
Yerel

Yksm'de Aşıklar Meclisi

Yksm\'de Aşıklar Meclisi

Odunpazarı Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, bu kez aşıklar ve halk ozanlarını sevenleriyle buluşturdu.

20.04.2015 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, bu kez aşıklar ve halk ozanlarını sevenleriyle buluşturdu.

Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezinde (YKSM) düzenlenen etkinlik, Tayyip Atmaca'nın Odunpazarı şiiriyle başladı. Ardından geceye, Erzurum'dan Aşık Nuri Çırağı, Denizli'den Ozan Nihat Sönmez, Van'dan Ahmet Poyrazoğlu, Kars'tan Mürsel Sinan, Sivas'tan Ayten Gülçınar, ve Azerbaycan'dan Seher Atamaca iştirak etti. Aşıklar birbirleri ile atışırken sosyal medya, popüler kültür müzik anlayışı ve güncel meselelere de gönderme yaptılar.

Atışmalara, taşlamalara, türkülere, güzellemelere saz eşliğinde örnekler sunan aşık ve halk ozanları, gelen konukları bir yandan güldürdü bir yandan düşündürdü. Bunların yanı sıra anlatılan fıkralar da konuklardan büyük alkış topladı. Türkü ve sazın eksik olmadığı geceye gelenler keyif dolu anlar yaşadı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yksm'de Aşıklar Meclisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement