"Bu Bir Doğal Afet" Diyen Maden Şirketine Bakan Yıldız'dan Sert Cevap - Son Dakika
Güncel

"Bu Bir Doğal Afet" Diyen Maden Şirketine Bakan Yıldız'dan Sert Cevap

"Bu Bir Doğal Afet" Diyen Maden Şirketine Bakan Yıldız\'dan Sert Cevap

Karaman'da çalışmaları yerinde takip eden Enerji Bakanı Taner Yıldız, maden şirketinin açıklamasına, "Hiç kusura bakmasın bu doğal bir afet değil" diyerek tepki gösterdi.

30.10.2014 16:52  Güncelleme: 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşanan ve 18 işçinin sular altında kaldığı olayla ile ilgili bilgi vermek için kameralar karşısına geçen Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan açıklamalarda bulundu.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, madenin sahibi Has Şekerler firmasının yaptığı "Bu bir doğal afettir." açıklamasına "Hiç kusura bakmasın bu doğal bir afet değil. Bilgileri doğru paylaşmamız lazım. Buraya bir doğal afet tanımlaması yapmak bunu geçiştirmek anlamına gelir. Biz bir sel veya deprem gibi bir felaket olsa bunu söylerdik. Doğal afet olmayan bir yerde kusur vardır. Bunun sorumlusu araştırılacak." diyerek sert bir cevap verdi.

İŞTE BAKANI KIZDIRAN O AÇIKLAMA

Has Şekerler Madencilik şirketi, "Bugüne kadar tek amacımız ve odak noktamız bu kardeşlerimizin sağ salim maden ocağından çıkarılması olmuştur" deyip madende meydana gelen kazanın oluş nedeninin şu an tespit edilmesinin imkansız olduğu savunarak "Kazanın oluş nedeninin şu anda tespit edilmesi imkansız olmakla birlikte, içeriden kurtulan kardeşlerimizin bize verdiği bilgeye göre doğal bir afetten bahsedilmektedir" ifadelerine yer verildi.

İşte iki Bakanın kamerlar karşısında yaptığı açıklamalardan satırbaşları:

YILDIZ: DAĞI DELECEĞİZ

Bakan Yıldız: "Raylar üzerinden çamurlar dışarı atılıyor. 3 vardiya ile çalışmalar devam ediyor. İki noktadan ocağı müdahale edebiliyorduk. Ayrı bir sondaj vurma ihtiyacı hissetik. Bunun için adımlar atılıyor. Bu bizi engellemeyecek ve işlemler sürecek. Bu işlem 3-4 gün sürecek ve 170 metreden dağı deleceğiz. 3. bir nokta da müdahale edeceğiz." dedi.

MADEN ŞİRKETİNE TEPKİ

Yıldız, maden şirketinin "Bu doğal afettir." açıklamasına yönelik olarakta "Hiç kusura bakmasın bu doğal bir afet değil. Bilgileri doğru paylaşmamız lazım. Biz bir sel veya deprem gibi bir felaket olsa bunu söylerdik. Doğal afet olmayan bir yerde kusur vardır ve bunun araştırması yapılacak. Bu konu hakkında şu an bir şey söylemek için erken." ifadelerini kullandı.

LÜTFİ ELVAN: ÇAMUR İŞİMİZİ ZORLAŞTIRIYOR

Ulaştırma bakanı Lütfi Elvan, "Yeraltında kaza sonrası müthiş bir yıpranma sözkonusu. Su patlaması neticesinde oluşan bir çamur tabakası var. Bunun yüksek noktalarda olması çalışmaların uzayacağını gösteriyor. Fakat çamurda ilerlemek çok güç. Arkadaşlarımız çamurda ilerlemek için vargücüyle çalışıyor. Belki burayı aşabilirsek ilerleme hızlanabilir." şeklinde konuştu.

"SUYU TAHLİYE ETMEK KOLAY AMA..."

Bakan Elvan, "Yeraltında çalışan arkadaşlarımızın da güvenliğini dikkate aldığımızda bu yavaşlama malesef oluyor. Suyu dışarı almak kolay ama çamuru dışarı çekmek zor." dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Bu Bir Doğal Afet' Diyen Maden Şirketine Bakan Yıldız'dan Sert Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Recep Ç.: BU AKP HÜKÜMETİNİN TÜM ELEMANLARI CİDDEN OSCARLIK OYUNCU YA 21 22 Yanıtla
  • Metin Türk: Kendini ve geçmişi bilmez AKP düşmanları ergenekoncular, ulusalcılar, laikciler, masonlar, PKK lılar, devsolcular, faşistler, yobazlar bu olay nedeni ile verip veriştiriyor. . . çok değil şöyle 12 sene öncesine baksınlar. . . o zamanlar bu tür bir olay olduğunda hangi araç gereçlerle ve kaç sayıda insdan ile müdahale ediliyordu. . . şimdi nasıl müdahale yapılıyor. . . eskiden işçinin hakları neydi . . şimdikinin ne ? Terbiyesizler, ahlak yoksunu kişiler Allahtan korkmayan ateistler münafıklar. . . . topunuzun layığını Allah tez zamanda versin inşallah. . . nankörler. . . 3 9 Yanıtla
  • Hamza: ulan bu hükümet değil miydi geçen sene soma da 301 madenci katledilirken '' bu işin fıtratında var '' diyen. . . . . vah vah vahki ne vah şu hale bak ikiyüzlülük desen diz boyu, yalan desen diz boyu bari müslümanlığın gereğini yerine getirin vicdansızlar. . . . erdemli bir insan gibi çıkın ihmal var maden ocaklarının denetimini adam akıllı yapamadık deyip istifa etmeyi bilin. . . 7 2 Yanıtla
  • dervis kurtoglu: BURADA HERKES BIR AYRINTIYI KACIRIYO BU MADEN SAHIBI YUZDE YUZ SUCLU ORASINA AMENNA AMA BU MADEN SAHIBI AK PARTILI DEGIL ISTE O YUZDEN HAPI YUTTU EGER AK PARTI YE YAKINLIGI OLSAYDI DIGER OLAYLAR GIBI SON MECIDIYEKOYDEKI REZIDANS GIBI UNUTULUP GIDERDI KIMSE KONUSUYOMU 10 ISCIYI YANI BU ULKE OYLE BI HALE GELMISKI AK PARTILI ISEN KAFAN RAHATTIR NE YAPARSAN YAP CAL CIRP YIK YAK YESILLIGI YOK NE CEZA YERSIN NEDE SORUSTURULURSUN YUZDE YUZ SUCLU ISEN BILE 17 ARALIK HIRSIZLARI ORNEKTIR ISIN KOTU TARAFI AK PARTILI DEGILSEN YAKINLIGIN YOKSA YANDIN BABAM NE YANDIN EN UFAK BIRSEYDE HAYATIN KAYAR YENI KANUNA GOREDE MAL VARLIGINA DA EL KONULUR YANI ULKENIN YUZDE ELLISI RAHAT YUZDE ELLISI POTANSIYEL SUCLU TEK KELIMEYLE YAZIKLAR OLSUN 6 1 Yanıtla
  • SEDAT: neyin kafasında bu adamlar abicim ya evet bu bir doğal afetdir adamın söylediği sözde en ufak bir yalan yok sen bunu söyleyeni fırçalayacağına bu facialar olmadan önlemlerini al yaşam odalarını yaptırt yapmayanlara maden ocağını kapattır nedir bu her olaydan sonra işyeri sahibini müdürünü amirini göz altına almalar fırçalamalar yargılamalar bu işletmeleri onlardan çok sizin denetlemeniz lazım orada çalışan işçilerin çalışma koşullarını haklarını sizlerin düzenlemesi lazım devlet değilmisiniz ona gücünüz yetmiyorsa olan olup bittikten sonra konuşmanızın da halka şirin görünmek için yağcılık yapmanızın da bir anlamı yok 2 2 Yanıtla
  • efe: Yahu şirket özel bir şirket daha önce kapatılmış, eksikleri giderildikten sonra tekrar açılmış, Heralde işçilere yemeğinizi içerde yiyin talmatı hükümetten gelmedi, bu olay bütün maden ocağı işleten özel şirketlere ders olacaktır. Büyük bir ceza verilmesi lazımdır. Savcının çalışmaları sonucu eyer ihmal varsa bu özel şirketin ocak işletme ruhsatı alınmalı ve bidaha maden ocakları işletememe cezası verilmelidir. 1 0 Yanıtla
  • yakamoz: heyy bakan beyy somada 301 kişi katledilirkende senin başbakanın tayyip erdoğan dememişmiydi bu işin fıtratında vcar kazalar doğal afettir diye o zaman neden sesin çıkmamıştı. . . yüreğin yetiyosa eger tayyip erdoğanada desene bu maden şirketine dediğin lafları. . . tabi bu maden şirketi sizden olmadıgı için şimdi bu şirkete her lafı dersin sen hemen 0 0 Yanıtla
  • vatanamillete: Doğal afet değil doğru, onların sayesinde bile bile göz göre göre lades aslında. 0 0 Yanıtla
  • SEDAT: artı diyeceğim bitmedi artık orada çalışan işçi abi kardeşlerimizin akraba eş dostlarına umutlu haber vermekten vaz geçin içerideki su neredeyse madenin girişinden çıkacak siz hala umutluyuz oyuz buyuz diyip vatandaşın canını daha fazla sıkmayın yahu daha 3 beş ay olmadı soma da 301 madenci yaşam odaları olmadığı için canından oldu ölenler öldüğüyle kaldı 1 kaç hafta sonra hiç bir şey olmamış gibi gene oradaki işçileri madene soktunuz şimdi diyorsunuz ki bu işin fıtratında var evet var yalan değil ama orada ölenler göçük altında kalanlar değil yangın çıktığı için dumandan zehirlenenler su patlak verdiği için suyun içinde kalıp boğulanlar yapın artık şu yaşam odalarını benim canımı sıkmayın olan olduktan sonrada timsah göz yaşı dökmeyin hiç bir anlamı yok 0 0 Yanıtla
  • esrefyazar: bir koca devletin 3 -4 gündür yapamadığı işçi çıkarma olayında işveren nasıl önlem alıpta yapacak o kadar gücü varmı bakalım devlet böyle ocakları açtırmayıp yeni ocaklar açtırması lazım ve onlarada yaptırım yapması lazımki böyle kazalar olmasın yok efendim rapor tuttukta arızalıymış herkes kendi poposunu bir tarafa çekiyor 0 0 Yanıtla
  • TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenlendi
    15:44 TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenlendi

    TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği' düzenlendi. Çocuklar, Meclis bahçesinde çeşitli etkinliklerle keyifli anlar yaşadı. Türkiye'nin uzay giden ilk astronotu Alper Gezeravcı da etkinliklere katılarak çocuklarla zaman geçirdi.

  • Konya Beyşehir'de 5 Katlı Apartmanın Çatı Katında Yangın Çıktı
    15:39 Konya Beyşehir'de 5 Katlı Apartmanın Çatı Katında Yangın Çıktı

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan bir apartmanın çatı katında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni olarak yıldırım düşmesi değerlendirildi. Yangın sırasında evde kimsenin olmadığı ve mutfak eşyalarının zarar gördüğü belirtildi.

  • Beyoğlu'nda kaçak otopark işgali sona erdi
    15:39 Beyoğlu'nda kaçak otopark işgali sona erdi

    Beyoğlu'nda seçim öncesi çocuk oyun alanına dökülen mıcır ile kaçak otopark yapılmak istendi. Beyoğlu Belediyesi ekipleri işgale müdahale ederek alanın girişini kapattı.

  • Ereğli Belediyesi'nde 528 Milyon TL Borç
    15:38 Ereğli Belediyesi'nde 528 Milyon TL Borç

    Konya'nın Ereğli ilçesinde Belediye Başkanı seçilen CHP'li Umut Akpınar, önceki dönemden kalan 528 milyon TL borcu açıkladı.

  • Erciyes Dağı'nda 271 Bin 500 Fidan Dikilecek
    15:37 Erciyes Dağı'nda 271 Bin 500 Fidan Dikilecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Talas Belediyesi iş birliğinde gerçekleşecek olan Erciyes Dağı Tekir Yaylası ve Çevresi Karbon Yutak Alan Ağaçlandırması Töreni'nde 271 bin 500 fidan toprakla buluşacak. Törene, Bakan Mehmet Özhaseki de katılacak.

  • AKP'li İBB Grup Başkanvekili Kent Lokantalarını Destekliyor
    15:36 AKP'li İBB Grup Başkanvekili Kent Lokantalarını Destekliyor

    AKP'li İBB Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, Kent Lokantalarını olumlu bulduklarını ve desteklediklerini açıkladı.

  • Osmaniye'de traktör kazası: Çiftçi hayatını kaybetti
    15:33 Osmaniye'de traktör kazası: Çiftçi hayatını kaybetti

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde tarlasını süren Hamit Kılınççeker (80), traktörden düşerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan çiftçi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kılınççeker'in cenazesi morga kaldırıldı.


Advertisement