Yıldırım Düşen Köyceğiz Gölü'nün Sazlık Alanında Yangın - Son Dakika
Güncel

Yıldırım Düşen Köyceğiz Gölü'nün Sazlık Alanında Yangın

Yıldırım Düşen Köyceğiz Gölü\'nün Sazlık Alanında Yangın

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ndeki Köyceğiz Gölü'nün sazlık alanında yıldırım düşmesiyle çıkan yangında 1 hektarlık sazlık alan zarar gördü.

11.05.2015 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ndeki Köyceğiz Gölü'nün sazlık alanında yıldırım düşmesiyle çıkan yangında 1 hektarlık sazlık alan zarar gördü.

Gedova Adası ile Eskiköy Mahallesi arasında kalan sazlık alanda, dün saat 19.00 sıralarında başlayan yangına, arazinin bataklık olması nedeniyle karadan müdahale edilemedi. Dalyan Jandarma Komutanlığı'na ait ve Türkiye'de sadece 11 tane bulunan bot ile su sıkılarak alevlere müdahele edildi. Alevler, 2 saat içinde kontrol altına alındı. Çok sayıda kuş türüne evsahipliği yapan sazlıktaki yangın, bugün saat 07.30 sıralarında yeniden alevlendi. Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü Ortaca Orman İşletme Şefliği'ne ait 10 kişilik kara ekibi teknelerle sazlığın bulunduğu alana geçip alevlere müdahalede bulundu, bir helikopter de havadan söndürme çalışmalarına katıldı. 5 kişilik jandarma ekibi de söndürme çalışmalarına destek verdi. Alevler, 3.5 saatte tamamen kontrol altına alınarak söndürülürken, toplam 1 hektarlık sazlık zarar gördü.

Gedova Adası Asarlık Mevkisi'ndeki su tavuğu, su kılavuzu, kıyı balıkçıl, küçük ve büyük akbalıkçıl gibi pek çok kuş türünün yaşadığı bataklıkta 9 yıl önce de yangın çıkmış 50 hektarlık sazlık zarar görmüştü. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yıldırım Düşen Köyceğiz Gölü'nün Sazlık Alanında Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement