Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 3'te 1'i Hayalet Kadro - Son Dakika
Ekonomi

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 3'te 1'i Hayalet Kadro

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi\'nin 3\'te 1\'i Hayalet Kadro

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kadrosu bulunan 44 profesör ve doçentin, Ankara'nın farklı hastanelerinde çalıştıkları ortaya çıktı.

12.06.2015 08:18  Güncelleme: 08:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Çetin Atasoy, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kadrosu bulunan 44 profesör ve doçentin, Ankara'nın farklı hastanelerinde çalıştıklarını belirterek, "Böylece üniversitede öğrencilere ders verecek ya da asistan yetiştirecek 44 kişilik kadro, yerini hayali bir kadroya bırakmış oluyor. Madem üniversitenin bu kadar adama ihtiyacı yoktu neden kadro açıldı? Hâlâ bu kişiler o kadroları niye işgal ediyorlar? Üstelik kadroları üniversitede bulunduğu için çalıştıkları hastanedeki aynı işi yapan profesör ya da doçentlerden yaklaşık 2 bin lira fazla alıyorlar. Bu da başka bir haksızlık" dedi.

"FAKÜLTENİN ÜÇTE BİRİ YOK"

Atasoy, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli olması gereken, 72 profesör, 58 doçent ve 57 yardımcı doçent, toplam 187 kişiden 44'ünün (29 Prof. 13 Doç. ve 2 Yrd. Doç) Ankara'nın farklı hastanelerinde görev yaptığını açıkladı. "Fakültenin üçte biri yok. Bu kabul edilemez. Kişisel ihtiyaçlar karşılanıyor ancak kamunun ihtiyacı karşılanmıyor" diyen Atasoy Hürriyet'e şunları söyledi:

2 BİN LİRA FAZLA MAAŞ

"Bu olmaması gereken bir durum. Çünkü, üniversiteler ihtiyaçları olduğu için kadro açarlar, öğrenci ve asistan yetiştirirler. Oysa Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 187 öğretim görevlisi olması gerekirken 143 kişi hizmet veriyor. 2'si YÖK üyesi, başka hastanelerde başhekimlik olmak üzere farklı görevlerde çalışan diğer 44 kişi üniversiteden ayrılmadan yeni görevlerini sürdürüyorlar. Bu da başka bir haksızlığı beraberinde getiriyor. Çünkü göğüs cerrahı olarak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden Numune hastanesine geçen bir profesör orada çalışan bir göğüs cerrahı profesörden ek göstergesi farklı olduğu için 2 bin liraya yakın fazla maaş alıyor. Yani yer işgal edenler daha fazla para kazanıyor. Bir yandan da hastanelerde çalışan üniversite personelinin geneli yönetici olduğundan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Ankara'daki tüm hastaneleri kontrol ettiği söylenebilir. Bu duruma bir son verilmesi gerekiyor." (Kaynak:Hürriyet)

Son Dakika Ekonomi Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 3'te 1'i Hayalet Kadro - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • mahir: Nerde akp orda bu işler ah güzel ülkem bir kurtulamadık talancilardan 26 5 Yanıtla
  • Bülent Ecevit : AKP nin düzmeceleri 15 8 Yanıtla
  • Özdemokrat: Haram olsun haksız yere alınan paralar 18 0 Yanıtla
  • deniz: Reklam arası bitmek üzere arkadaşlar son cirpinislari 17 1 Yanıtla
  • CEMİL: haram olsun 16 0 Yanıtla
  • BU NE REZILLIK: HARAM OLSUN HAKSIZ PARALAR MAAŞLAR 15 0 Yanıtla
  • fadik60: bizim neden yunanistandan ithal doktor edeceğimiz ortaya çıktı ....... 10 4 Yanıtla
  • ...: AKaP lidirler o yüzden. 7 5 Yanıtla
  • ata: AKP adamlarıdır 8 3 Yanıtla
  • BU NE REZILLIK: YAZIK ŞU REZİLLİGE BAK ÖGRENCİ COCUKLARIMIZ KIMLERE EMANET 10 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.

  • Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı
    18:45 Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı

    Et ve Süt Kurumu (ESK), bugün itibarıyla et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı. Kıymanın kilogramı 229 TL'den 279 TL'ye; kuşbaşının kilogramı ise 259 TL'den 319 TL'ye yükseldi. Fiyat zamları internet sitesinde yer almasa da mağazalarda güncel fiyatla satılmaktadır.


Advertisement