Yıkımı Engellemek İçin Çocuğunu Camdan Sarkıttı - Son Dakika
Güncel

Yıkımı Engellemek İçin Çocuğunu Camdan Sarkıttı

Suriye’den kaçarak Zeytinburnu’nda kentsel dönüşüm kapsamına giren evlere yerleşen Suriyeliler, sığındıkları evleri yıkmaya gelen ekiplere direndi.

21.01.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'den kaçarak Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamına giren evlere yerleşen Suriyeliler, sığındıkları evleri yıkmaya gelen ekiplere direndi. Suriyeli bir baba ise çocuğunu camdan sarkıtarak yıkıma engel olmaya çalıştı.

Olay, Zeytinburnu'nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Suriye'deki iç savaştan kaçan Suriyeli mülteciler, Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamına giren boş evlere yerleşmişlerdi. Suriyelilerin yaklaşık 1 senedir yaşadıkları Zeytinburnu Sümer Mahallesi'ndeki evlerin yıkımı için belediye ekipleri bugün harekete geçti. Suriyeli vatandaşlar, yıkıma gelen belediye ekiplerine direnince devreye çevik kuvvet polisi girdi. Bunun üzerine binanın çatı ve camlarına çıkan Suriyeliler, polisi ve ekipleri, çocuklarını aşağıya atmakla tehdit etti. Bu sırada bir baba ise çocuğunu camdan sarkıtarak yıkıma engel olmaya çalıştı. O anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile saniye saniye görüntülendi.

Sakinleştirilen Suriyeliler, sonunda evleri boşaltmaya ikna oldu. Suriyeli kadınlar eşyalarını çıkarırken, bazı çocukların evlerden oyuncakları ile çıkması yürekleri burktu. Kentsel dönüşüm binasında yaşayan Suriyelilerin engelli yakınları da sağlıkçıların yardımı ile dışarıya çıkartılabildi.

Nereye gideceklerini bilmediklerini belirten Suriyeli bir kadın, "6 aydır burada yaşıyorum. Bizi çıkardılar. Gidecek bir yerimiz yok. Çocuklarla perişan olduk" dedi.

Bir başka Suriyeli vatandaş ise, "Bir müteahhit bize burada oturabileceğimizi, evlerin kendisinin kontrolünde olduğunu söyledi. Bizden her ay para aldı. Evlerin yıkılması durumunda yeni ev vereceğini söyledi. Arıyoruz burada değilim diyor. Dolandırdı bizi" diyerek isyan etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yıkımı Engellemek İçin Çocuğunu Camdan Sarkıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement