Kundaktaki bebekler susuzluktan öldü - Son Dakika
Güncel

Kundaktaki bebekler susuzluktan öldü

Kundaktaki bebekler susuzluktan öldü

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarından kaçan Yezidiler hayatta kalma mücadelelerini anlattı. Yezidiler, küçük bebeklerin yolda susuzluktan öldüğünü söyledi.

28.08.2014 13:46  Güncelleme: 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından kaçan Yezidiler hayatta kalma mücadelelerini anlattı.

IŞİD saldırılarından kaçan Yezidiler, Sincar Dağı'nda 7 gün susuz ve ekmeksiz kaldıktan sonra 10 gün yollarda yürüyerek Türkiye'ye gelip Şırnak'a sığındıklarını belirtti. Şırnak merkezde bir parka yerleşen Yezidiler, IŞİD terörünün önlerine çıkan bütün Yezidileri katlettiğini ifade etti. Çocuklarının bazılarının susuzluktan bazılarının ise açlıktan öldüklerini belirten aileler, çocuklarını Türkiye'ye hayatlarını kaybetmeden ulaştırdıkları için Şırnak halkına teşekkür etti. IŞİD saldırılarından kaçan Hezar, "7 gün Şengal Dağı'nda kaldık. Çocuklarımız yaşlılarımız açlıktan ve susuzluktan hayatlarını kaybettiler. Şengal Dağı'ndan Türkiye dağlarına gelene kadar 10 gün yollarda kaldık. Yollarda çok zorlandık. 4 erkek yollarda hayatını kaybetti. IŞİD çocukları öldürdü. Önlerine gelen herkesi öldürüyorlardı" dedi.

Saldırılardan kurtulmayı başaran Salim ise, 7 gün boyunca Sincar Dağı'nda aç, susuz kaldıklarını ve çoğu kişinin dayanamayarak hayatını kaybettiğini ifade etti. Yanlarında çok küçük çocuklar olduğunu belirten Salim, "7 gün Şengal'de kaldık. Ne suyumuz ne de yemeğimiz vardı. Çok zor durumlarda kaldık. Gerçekten yanımızda çok küçük çocuklar vardı. Kimileri açlıktan kimileri susuzluktan öldü. Kardeşlerimiz geldi bizleri kurtardı. 2 gün yollarda kaldık. Bizi dağdan Suriye'ye götürdüler. Oradan Zaxo'ya geldik. Zaxo'da bize yardımcı oldular. Biz buraya geldik daha sonra. Buradaki insanlar bizlere çok yardımcı oldular, memnun kaldık. Hepsi bizim kardeşlerimizdir. Teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kundaktaki bebekler susuzluktan öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, öğrencileri ağırladı
    15:04 Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, öğrencileri ağırladı

    Germencik Himmet Çondur Cumhuriyet Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler, Belediye Başkanı Burak Zencirci'yi ziyaret etti. Başkan Zencirci, öğrencilerle ilgilenerek teşekkür etti.

  • Erzurum'da Yaralı Kuşlar Tedavi Altına Alındı
    15:03 Erzurum'da Yaralı Kuşlar Tedavi Altına Alındı

    Erzurum'un Horasan ilçesinde, jandarma timi tarafından yaralı ve bitkin halde bulunan kerkenez ile ibibik kuşu tedavi edilmek üzere yetkililere teslim edildi. Kuşlar tedavinin ardından doğaya salınacak.

  • Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası
    15:02 Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kayserispor'a Adana Demirspor maçında yaşanan saha olayları ve çirkin tezahürattan dolayı toplamda 252 bin TL para cezası verdi. Ayrıca, çirkin tezahüratta bulunan misafir tribün seyircilerinin bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişleri engellenecek.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı
    15:02 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yaklaşık 3 saatte söndürüldü. Yangın sonucunda can kaybı ve yaralanma olmazken, olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • CHP MYK, Yerel Yönetimler Çalıştayı için toplandı
    15:01 CHP MYK, Yerel Yönetimler Çalıştayı için toplandı

    CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplandı. Toplantıda 20-21 Nisan'da yapılacak Yerel Yönetimler Çalıştayı ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP heyeti, TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın cenaze törenine katıldı.

  • Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı
    15:01 Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari şüpheli, Kepsut ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, adli işlemlerinin ardından tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

  • Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u konuk edecek
    15:00 Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u konuk edecek

    Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u ağırlayacak. Elazığspor, bu maçı kazanarak TPAO Batman Petrolspor-Pazarspor maçının sonucunu bekleyecek.


Advertisement