Yeterli Dengeli Beslenme ve Hareket, Sağlıklı Yaşamın Anahtarıdır - Son Dakika
Güncel

Yeterli Dengeli Beslenme ve Hareket, Sağlıklı Yaşamın Anahtarıdır

Yeterli Dengeli Beslenme ve Hareket, Sağlıklı Yaşamın Anahtarıdır

Halk Sağlığı Diyarbakır İl Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, yeterli-dengeli beslenme ve hareket etmenin, sağlıklı bir yaşamın anahtarı olduğunu söyledi.

15.10.2014 14:18  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halk Sağlığı Diyarbakır İl Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan; 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim, Dünya Gıda Günü olarak kutlandığını hatırlatan Dr. Aslan, Dünya Gıda Günü etkinliklerinde, gıda üretimi, tüketimi, gıda güvencesine ve biyoçeşitliliğe ilişkin konular gündeme taşınarak küresel anlamda büyük önem arz eden açlık ve açlıkla mücadeleye dikkat çekilmeye çalışıldığını ifade etti.

Dünyadaki açlık problemlerinin belirlenmesi ve çözüm yollarının gösterilmesi, ülkeler arasındaki gıda üretimi birlikteliğinin sağlanması, gıdaların üretimi-tüketimi ve satış noktalarındaki hijyen ve sanitasyon etkinliğinin sağlanması ile yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin belirtilmesi amaçlandığını dile getiren Aslan şöyle dedi:

"Yeterli ve dengeli beslenmenin önemi ile ilgili halkımız da farkındalık oluşmayı hedefliyoruz. Beslenme açlık duygusunu bastırmak, karın doyurmak ya da canının çektiği şeyleri yemek içmek değildir. Beslenme; sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin öğelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almak için bilinçli yapılması gereken bir davranıştır.

Yeterli ve Dengeli Beslenme; Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarlarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılmasıdır. Yeterli ve dengeli beslenen kişiler; Sağlam ve sağlıklı bir görünüşe, Hareketli ve esnek bir bedene, Muntazam bir cilde, canlı ve parlak saçlara ve gözlere, Kuvvetli, gelişimi normal kaslara, Çalışmaya istekli kişiliğe, Boy uzunluğuna uygun vücut ağırlığına, Normal zihinsel gelişime, Sık sık hasta olmayan bir yapıya sahip olurlar"

Aslan, yeterli ve dengeli beslenme ve hareket etmenin, sağlıklı bir yaşamın anahtarı olduğunu ve bunların yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yeterli Dengeli Beslenme ve Hareket, Sağlıklı Yaşamın Anahtarıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement