Yeşil Yeşil, Köyceğiz'de Üçüncü Kez Başpehlivan - Son Dakika
Spor

Yeşil Yeşil, Köyceğiz'de Üçüncü Kez Başpehlivan

Yeşil Yeşil, Köyceğiz\'de Üçüncü Kez Başpehlivan

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Köyceğiz Geleneksel Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı üçüncü kez Mehmet Yeşil Yeşil kazandı.

07.05.2015 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Köyceğiz Geleneksel Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı üçüncü kez Mehmet Yeşil Yeşil kazandı.

Köyceğiz Belediyesi tarafından Toparlar Mahallesi'ndeki Kazancı Mesire alanındaki güreşlere, 13 kategoride 300 güreşçi katıldı. Başpehlivanlık için Recep Kara ile Mehmet Yeşil Yeşil karşılaştı. Rakibini yenen Yeşil, başpehlivanlığı kazandı.

Köyceğiz'deki güreşlere Muğla Vali Yardımcısı Halit Deveci, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz,Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir'in yanı sıra, Muğla'nın değişik yerlerinde görev yapan kamu kurum yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Siyasilerin de büyük ilgi gösterdiği güreşlere Ak Parti İl Başkanı İhsan Küreci, Milletvekili Adayları Hasan Özyer, Hasan Kökten katılırken, güreşleri sonuna kadar izlediler. 2 dönemdir Güreş ağalığını kazanan Salih Birinci 50 Bin TL vererek, 3. kez ağalığı kazandı.

MEHMET YEŞİL YEŞİL BAŞPEHLİVAN OLDU

Köyceğiz Belediyesinin düzenlediği güreşlerde Başpehlivan Recep Kara'yı yenen Mehmet Yeşil Yeşil oldu. Yeşil sırasıyla, Kaan Kaya, Abdullah Güngör, Hasan Cengiz ve Recep Kara'yı yenerek Başpehlivanlığa ulaştı.

Güreşlere gösterilen yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirten Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, "Umduğumuzun üzerinde bir seyirci kitlesiyle karşılaştık. Muğla'nın her yöresinden, komşu illerden de katılım oldu. İnşallah daha ileriki yıllarda güreş seyircimizin daha da artmasını diliyoruz" diye konuştu.

Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil ise, Köyceğiz'de 3 yıldır mücadele ettiğini ve başpehlivan olduğunu kaydetti. Sezona iyi başladığı için de mutlu olduğunu ifade eden Yeşil, "Hedefim Kırkpınar'da altın kemeri kazanmak. 2009 ve 2010'da kazanmıştım. 2011'de ise üçüncüyü alamamıştım ama burada üçüncüyü almak nasip oldu. İlk kez üçleme yaptım. İnşallah Kırkpınar'da altın kemeri tekrardan kazanmak istiyorum, şampiyon olmak istiyorum" dedi.

Dereceye giren sporcuların madalyaları düzenlenen törenle protokol üyeleri tarafından verildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Yeşil Yeşil, Köyceğiz'de Üçüncü Kez Başpehlivan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti
    17:26 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'un şehrin en özel markası ve değeri olduğunu belirtti. Samsunspor Heyeti, Başkan Kurnaz'a adının yazılı olduğu forma hediye etti.

  • MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu
    16:58 MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen MIYC Trio Cup Yat Yarışları'nın 4. ayak mücadelesi sonucunda şampiyonlar belirlendi. Türkiye, Hollanda ve Rusya'dan katılan 10 yelkenli yat ve 30 sporcu, rüzgar ve rakipleriyle mücadele ederek bitişe geldi. Dördüncü ayak ve genel sonuçların birincileri, kulüp bahçesinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.

  • Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı
    16:20 Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı

    Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen 'Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları' Samsun'da başladı. 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kamplarda 70 sporcuya eğitim veriliyor.


Advertisement