Yerel Medyanın Yerel Kalkınmadaki Rolü" Paneli - Son Dakika
Yerel

Yerel Medyanın Yerel Kalkınmadaki Rolü" Paneli

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) tarafından "Yerel medyanın yerel kalkınmadaki rolü" konulu panel düzenlendi.

01.10.2015 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) tarafından "Yerel medyanın yerel kalkınmadaki rolü" konulu panel düzenlendi.

NGC Başkanı Alparslan Başaran, Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen panelin açılış konuşmasında, 26 yıl önce kurulan cemiyetin bugüne dek Niğde'nin tüm problemlerinin çözümünde öncü olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin en güçlü basın meslek örgütlenmesi olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun (TGK) kurucusu ve üyesi olan NGC'nin Niğdelilik bilincinin yerleşmesi için çaba sarf ettiğini dile getiren Başaran, "Biz cemiyetten önce, Niğde'nin sorunlarının gözü, kulağı ve sesiyiz. Kısa süre içerisinde, NGC'nin başlattığı 'Niğde Havaalanı istiyor' kampanyasında 100 bin imza topladık. Kurum, kuruluş ve bireysel destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından oturum başkanlığını Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı'nın yaptığı, Anadolu Ajansı Kayseri Bölge Müdürü Tevfik Işık, Gazeteci Yazar Mustafa Arslan ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir'in konuşmacı olduğu panele geçildi.

Yerel medyanın sorunlarını her türlü platformda dile getirmeye çalıştıklarını belirten Kolaylı, şunları söyledi:

"Omuz omuza basının sorularını çözmek için çalışıyoruz. Çözmemiz gereken sorunlardan ilki meslek ilkelerimizi bilmeden ortaya çıkıp gazeteci olduklarını iddia eden insanların varlığıdır. Bu insanlar basın mesleğini kendi çıkarları uğruna şantaj aracı olarak maalesef kullanmaktadırlar. Herkesin şikayetçi olduğu bu durumun ortadan kalkması için dünyadaki uygulamalarda dikkate alınarak gazetecilik mesleğini yasal bir platforma oturtmak düşüncesindeyiz. Gazetecilik mesleği özel bir yasayla barolar gibi söz sahibi konuma getirilmelidir."

AA Bölge Müdürü Tevfik Işık da medyanın yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmaya ciddi katkılarının olduğunu ancak medyanın kalkınmaya katkısından bahsedilebilmesi için medyanın doğru okunması ve doğru kullanılması gerektiğine dikkati çekti.

Medyanın, haber alma ihtiyacını karşılayan, eğlendiren, vakit geçirten, bilgilendiren, toplumsal sorunları dile getiren ve kamuoyu oluşturan bir alan olduğunu vurgulayan Işık, şöyle devam etti:

"Medyanın bize bilgi vermesi lazım. Aslında var oluş sebebi o. İnsanlar medyaya bunun için ihtiyaç duyuyor. Ülkemizde, dünyada, çevremizde ne olup bitiyor bize haber versin diye medyanın kullanması lazım. Ama medya bizim ihtiyaç duyduğumuz bilgiyi mi veriyor. Yoksa bizim hangi bilgileri almamız gerektiğine birilerimi karar veriyor?. Medyanın aslında amacının ne olduğunu bilirsek, unutmazsak o zaman medyanın kalkınmaya katkısında söz edebiliriz."

Daha sonra NGC'nin başlattığı "Niğde Havaalanı istiyor" kampanyasına destek veren kişi ve kurumlar için TEMA ile işbirliği içinde dikilen fidanlar için belge ve plaket takdim töreni yapıldı.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Özgür Körükçü, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, MHP Milletvekili Vedat Bayram, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ile gazeteciler cemiyeti başkanları, siyasi partilerin il başkanları ve gazeteciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Medyanın Yerel Kalkınmadaki Rolü' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement