Yenişehir'deki Köpeklerin Zehirlendiği İddiası - Son Dakika
Yerel

Yenişehir'deki Köpeklerin Zehirlendiği İddiası

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, zehirlendiği iddia edilen 84 sokak köpeğinin ilçede ölü bulunmasına ilişkin, "Bu menfur hadiseyi gerçekleştiren ve ilçemiz sınırları içerisine terk edenler, İlçe Jandarma Komutanlığımıza bağlı ekiplerce yakalanmış, ifadelerinde yaptıkları işlemi itiraf etmişlerdir" dedi.

26.02.2015 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, zehirlendiği iddia edilen 84 sokak köpeğinin ilçede ölü bulunmasına ilişkin, "Bu menfur hadiseyi gerçekleştiren ve ilçemiz sınırları içerisine terk edenler, İlçe Jandarma Komutanlığımıza bağlı ekiplerce yakalanmış, ifadelerinde yaptıkları işlemi itiraf etmişlerdir" dedi.

Çelik, yaptığı açıklamada, süreçle ilgili çok hassas oldukları halde çeşitli yayın organlarında bu olayın ilçelerinde yaşanmış gibi onlarca yayın gerçekleştirildiğini belirtti.

Ülke ekonomisine tarım ve hayvancılığa kattığı değeri tartışılamayacak boyutta olan Yenişehir ilçesiyle ilgili adeta bir karalama kampanyası yürütüldüğünü aktaran Çelik, "Yenişehir ilçe insanının merhamet ve şefkat duygularının yoğunluğu, tüm canlılara olduğu gibi sokak hayvanlarına karşı da gerçek bir samimiyettedir. Bölgemizde bulunan hayvan hakları savunma derneklerinin de çok iyi bildiği üzere Yenişehir Belediyemiz, sokak hayvanlarının yaşamlarını sürdürebilmeleri için ciddi ve programlı çalışmalar yürütmektedir" ifadesini kullandı.

Belediye olarak olayın gelişiminin hemen ardından bu hadiseyi gerçekleştiren kişilerin takibi ve tespiti konusunda gereğini yapacaklarını kamuoyuna bildirdiklerini hatırlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Bu olayda sabır ve sükunet göstererek samimi olarak belediyemize güvenen tüm kişi ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederim. İlçemiz sınırları içerisinde gerçekleşen bu menfur hadise karşısında belediyemizin yapmış olduğu sabır ve sükunet çağrısına uymayarak belediyemize güvenmeyen, bu menfur olayın belediyemiz tarafından yapıldığını beyan ve ima ederek ulusal ve sosyal medya nezdinde kamuoyu oluşturan kişi ve sivil toplum örgütlerini, açıklanan bu sonuçtan sonra kendi vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. Bu menfur olayın en başından itibaren iyi niyetten yoksun ve maalesef ülke nezdinde İlçemizin imajını zedeleyen ve küçük düşüren bu kişileri önce Allah'a sonra halkımıza havale ediyorum. Tarafımıza yapılan iftira ve karalamalarla ilgili her türlü kanuni haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla beyan ederim."

Bu menfur hadiseyi gerçekleştiren ve ilçe sınırları içerisine terk edenlerin, İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce yakalandığını, ifadelerinde yaptıkları işlemi itiraf ettiklerini bildiren Çelik, şöyle devam etti:

"Bu şahısların Yenişehir ilçemiz ve Yenişehir Belediyemiz ile hiçbir ilgisinin bulunmadığı kesinleşmiştir. Dün yaşanan olaylar neticesinde Sayın İlçe Kaymakamımız Süleyman Yılmaz Bey'in de ifadelerinde görüldüğü üzere; bu menfur olayı gerçekleştirenler ilçemiz dışından olup, şüpheliler hakkında '5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa Muhalefet' suçundan yasal işlemlerinin devam ettiği anlaşılmaktadır. Savcılıkça yapılan tahkikattan sonra 16 yaralı ve diğer ölü köpekleri, Yenişehir ilçemiz sınırlarına bırakan kişilerin Yenişehir ile nüfus kayıtları ve çalışan olarak hiçbir ilgilerinin olmadığı, farklı bölgede görev yaptıkları ortaya çıkmıştır."

Çelik, üzücü olayın ihbar anından itibaren belediyeye destek veren İlçe Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Çamönü Muhtarlığına teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yenişehir'deki Köpeklerin Zehirlendiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement