Yenipazar 9. Geleneksel Yörük Şenliğiyle Renklenecek - Son Dakika
Yerel

Yenipazar 9. Geleneksel Yörük Şenliğiyle Renklenecek

Yenipazar 9. Geleneksel Yörük Şenliğiyle Renklenecek

Aydın'ın Yenipazar ilçesine bağlı Karaçakal Yaylasında her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Yörük Şenlikleri bu yıl 4 Mayıs'ta yapılacak.

16.04.2014 10:35  Güncelleme: 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Yenipazar ilçesine bağlı Karaçakal Yaylası'nda her yıl Mayıs ayının ilk Pazar günü geleneksel olarak gerçekleştirilen Yörük Şenlikleri bu yıl 4 Mayıs'ta günü yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu yıl da destek verdiği 9. Geleneksel Yenipazar Yörük Şenliği'nde bu yıl O Ses Türkiye yarışmasının ünlü sesi Ayla Balyemez sahne alacak. Nazilli Belediyesi mehteran takımının konser vereceği şenliklerde bu yıl ki en iddialı gösteri olarak Yörük oyunlardan geleneksel Arap oyunu sergilenmesi yer alıyor. Ayrıca, Yörük kültürünün tüm detayları ile tanıtımının yapılacağı şenlikte, Şehit ve Gazilerin ruhuna hatim ve mevlidi şerif okunacak. Şenlik kapsamında Yörüklerin geleneksel yemekleri ile keşkek ikramı yapılacak.

Ülkenin değişik illerinden binlerce Yörüğü bir araya getiren ve 8 asırlık mazisi bulunan Karaçakal köyünün yaylasında yapılan şenlikler için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Teke, bu yıl kutlamaların daha da renkli geçeceğini söyledi. Şenlik hazırlıklarına yaklaşık dört ay önceden başladıklarını geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da misafirleri temsili olarak kurdukları kıl çadırlarda ağırlayacaklarını ifade eden Teke, şenliğe Aydın Yörüklerinin yanı sıra, Muğla, Denizli, Uşak, Afyon, Isparta, İzmir, İstanbul, Gaziantep ve değişik illerde yaşayan Yörük boylarına davetiye gönderdiklerini belitti.

Bu etkinliklerle hem binlerce kişinin kaynaşmasını hem de unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve görenekleri gençlere aktarmaya çalıştıklarını belirten Dernek Başkanı Duran Teke, herkesin davetli olduğunu sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenipazar 9. Geleneksel Yörük Şenliğiyle Renklenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement