Leyla Demirci, Yeni Yüzüyle Hayallerine Kavuşmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Leyla Demirci, Yeni Yüzüyle Hayallerine Kavuşmak İstiyor

2 aylıkken üstüne örtülen eşarbın tutuşması sonucu yüzü tamamen yanan Leyla Demirci, "kahramanım olacaklar" dediği bir ailenin yüz bağışında bulunacağı günü bekliyor.

29.01.2015 11:19  Güncelleme: 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta, 2 aylıkken yüzü tamamen yanan Leyla Demirci'ye, 15 yaşını doldurmasının ardından yüz nakli yapılmasının önündeki mevzuat engeli ortadan kalktı. Demirci, "kahramanım olacaklar" dediği bir ailenin, yüz bağışında bulunmasını bekliyor.

Kahramanmaraş merkeze bağlı Altunova köyünde yaşayan Sait ve Ülfet Demirci çiftinin dört çocuğundan en büyüğü olan Leyla Demirci'nin yüzü, 2 aylıkken uyuduğu sırada üzerine örtülü naylon eşarbın tutuşması sonucu tamamen yandı.

UĞUR ACAR'A YAPILAN YÜZ NAKLİ UMUT OLDU

Saçı ve vücudunun üst bölgesinde de yanıklar bulunan Demirci'nin, tedavi görmesine rağmen yüzünde yanık izleri kaldı. Zor günler yaşayan Demirci, 3 yıl önce Türkiye'nin ilk yüz naklinin Uğur Acar'a yapılmasının ardından umut buldu.

15 YAŞINDAN KÜÇÜK OLDUĞU İÇİN NAKİL YAPILAMAMIŞTI

Akdeniz Üniversitesi Hastanesine gelerek tedavisine başlanan Demirci, yüz, kol ve bacak nakillerini de kapsayan "kompozit doku" nakli mevzuatında 15 yaşından küçüklere nakil yapılamadığı için evine gönderildi.

"KAHRAMANIM OLACAKLAR"

Demirci, 15 yaşını doldurup 16'dan gün almasının ardından yeniden Akdeniz Üniversitesi Hastanesine geldi. Lise birinci sınıf öğrencisi olan Demirci, şimdi "kahramanım olacaklar" diye tanımladığı bir ailenin yüz bağışında bulunacağı günü umutla bekliyor.

"İNSANLAR BENİMLE ALAY EDİYOR"

Demirci; hastane bahçesinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor bir çocukluk dönemi geçirdiğini söyledi. Yüz nakli olacağına inandığını anlatan Demirci, "İnsanlar benimle alay ediyor, bazıları da korkuyor. Nakil olarak normal bir insan gibi sokaklarda yürümek istiyorum. Hemşire olup hasta insanlara yardımcı olmak tek hayalim. Buradaki doktor ve hemşire ablalarım benimle çok iyi ilgileniyor. Onlar gibi olmak ve insanlara umut vermek istiyorum" dedi.

Demirci, yakınları ölen kişilerin acılarını anladığını ancak bağışlanan yüzü ve organlarıyla kendisi gibi çok sayıda kişinin hayata yeniden döneceğini vurguladı.

Demirci, yüz nakli olacağı günü sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi.

"15-20 YAŞ ARASI DONÖR ÇIKARSA NAKİL YAPACAĞIZ"

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ise her ülkenin uyguladığı mevzuatın farklı olduğunu, Türkiye'de yüz nakli olması için hastaların en az 15 yaşına gelmesi gerektiğini anlattı.

Leyla'nın kendilerine başvurduğunda 12 yaşında olduğunu bildiren Özkan, "Yüz nakli yapılabilecek durumda. 15-20 yaş arası donör çıkarsa nakil yapacağız. Çıkarsa biz de çok mutlu olacağız. Leyla nakil yapmayı en çok istediğim hastalardan" diye konuştu.

Leyla Demirci'nin uzun zamandır büyük istekle beklediğine dikkat çeken Özkan, "Leyla bu nakli ne kadar istediğini kanıtladı. Büyük bir sabır ve heyecanla bekledi. İnşallah kısa zamanda kadavra çıkar ve biz de ona yeni bir hayat sunabiliriz" ifadesini kullandı.

Leyla Demirci'ye tam yüz nakli yapmayı hedeflediklerini belirten Özkan, "Nakilden sonra daha güzel bir hayat onu bekleyecek. Sosyal adaptasyonu daha kolay olacak. Yaptığımız ameliyatların da asıl amacı bu, hem estetik hem de psikolojik açıdan hastaların daha iyi olmalarını sağlamak" diye konuştu.

Leyla Demirci, Yeni Yüzüyle Hayallerine Kavuşmak İstiyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Leyla Demirci, Yeni Yüzüyle Hayallerine Kavuşmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • amasyalı: ALLAHIM sana binlerce kez şükürler olsun bu halimize 58 2 Yanıtla
  • Kamil Aktütün: İnşallh tez zamanda iyi bir nakil gelir. 35 1 Yanıtla
  • KURTULUŞ: Güzel dilekleri, duaları begenmeyenler nerenin öküzü acaba. Rabbim kolaylık versin sana. 27 1 Yanıtla
  • ben: Seninle alay edenler sana kurban olsunlar....allah yardimcin olsun... 23 1 Yanıtla
  • Boyacı: Allah yardımcın olsun kardeşim inşallah istediğin herşey olur hayatında 15 2 Yanıtla
  • ali: Alay edenlerin akli fikri baslarinda degildir kesin merhamet vicdan fakiri insanlar onlar hic sikma o tatli canini bu gunlerde gecer insallah sende hayellerinle kavusur cok mutlu olursun guzel insan allah yardimcin olsun 16 1 Yanıtla
  • DIYARBAKIR: ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA SAĞLIĞINA KAVUŞURSUN 15 1 Yanıtla
  • Hukukçu: Bağış haram diyen müslümanlar var hala 14 1 Yanıtla
  • deniz sezgin: seninle alay edenler hiçmi allahtan korkmazlar? aynı durum onlarında başına gelebilirdi. onlar senle alay edeceğine önce kendi pis merhametsiz ruhlarını arındırsınlar. . . 9 1 Yanıtla
  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu
    16:27 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu

    Aydın Ayaydın, Ortaca ilçesinde kurulan pazarda esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Halkın hizmete susadığını ifade eden Ayaydın, seçimlerde destek istedi ve yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İstanbullu sandıkta hesabını soracak
    16:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İstanbullu sandıkta hesabını soracak

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bakın o karanlık, daracık odalarda neler çevriliyor görüyor musunuz? Deste deste paraları yığıyorlar.

  • Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek
    16:25 Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek

    Anavatan Partisi, pazar günü yapılacak yerel seçimlerde, AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü ile Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer'i destekleme kararı aldı. Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, kararın Antalya'nın geleceğine yönelik büyük bir adım olduğunu ve tamamen halkın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda alındığını belirtti. Narlı, Hakan Tütüncü'nün liderlik becerileri ve tecrübesi ile Rıza Sümer'in vizyonunun Antalya'nın gelişimi için büyük önem taşıdığını vurguladı.

  • İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı sahilinde çöp birikintileri oluştu
    16:24 İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı sahilinde çöp birikintileri oluştu

    İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı Sahili'nde, denizin bir kısmı çöp birikintileriyle kaplandı. Pet şişe, poşet ve diğer çöplerin suyun üzerinde kaldığı görüldü. Vatandaşların yürüyüş yaptığı ve bisiklet sürdüğü sahildeki çöp birikintisi cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi
    16:23 Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından düzenlenen 'Turuncu Konuşalım' etkinliği kapsamında Bursa'da 'Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki' başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panelde, Bursa'nın tasarım vizyonu ve liderliği desteklenirken, yaratıcı fikirlerin gelişeceği ortamların önemi vurgulandı. Ayrıca, endüstriyel tasarımın sektörel sorunları, destekler ve yol haritası da ele alındı.

  • Bozkurt Belediyesi Sebze Pazarında İftar Programı Düzenledi
    16:23 Bozkurt Belediyesi Sebze Pazarında İftar Programı Düzenledi

    Bozkurt Belediyesi, binlerce kişinin katılımıyla sebze pazarında iftar programı düzenledi. İftar yemeği sonrası semazen gösterisi, Karagöz ve Hacivat Gölge oyunu, ve illüzyon gösterileri yapıldı. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, etkinlikte yaptığı konuşmada birlikte unutulmaz bir akşam yaşadıklarını belirtti.

  • Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı
    16:23 Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğal gaz çalışmaları sona erdi. İlk gazın açılışı yapıldı ve törene yüzlerce kişi katıldı. Posof'a bağlanan doğal gazın açılışı meşalelerle gösterildi.

  • Erdoğan: İstanbul'un yerel yönetim hamlesi durdu, ibre tersine döndü
    16:22 Erdoğan: İstanbul'un yerel yönetim hamlesi durdu, ibre tersine döndü

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 30 yıl önce başlattıkları yerel yönetim hamlesinin 5 yıldır durduğunu ve ibrenin tersine döndüğünü belirterek, şehrin sorunlarını çözebileceklerini söyledi. Erdoğan, İstanbul'un birinci önceliğinin depreme hazırlık olduğunu vurguladı ve İstanbul trafiğinin de çekilmez hale geldiğini ifade etti.

  • Kastamonu'da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı
    16:22 Kastamonu'da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı

    Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, 2 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 7,73 gram sentetik uyuşturucu, 60 uyuşturucu hap, ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu içiminde kullanılan 3 cam düzenek ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerden birinin evinin bahçesinde yapılan aramada toprağa saklanmış uyuşturucu hap bulundu. Olayla ilgili olarak 2 kişi gözaltına alındı.


Advertisement