Sebze Fiyatları Uçuşa Geçti - Son Dakika
Güncel

Sebze Fiyatları Uçuşa Geçti

Sebze Fiyatları Uçuşa Geçti

Antalya ve çevresinde etkili olan yoğun yağış ve sel, sera ürünlerinin fiyatlarının hızla yükselmesine neden oldu.

30.01.2015 12:43  Güncelleme: 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ocak ayının sonunda bir çok sebze meyve ürününde fiyatların tırmandı. Özellikle Antalya ve çevresinde etkili olan yoğun yağış ve sel sera ürünlerinin fiyatlarının hızla yükselmesine neden oldu.

REKOR ÇARLİSTONDA

Çarliston biberin kilo fiyatı ayın ilk günlerine oranla yüzde 100 artışla 3 liradan 6 liraya çıkarken sivri biberin bir önceki ay 3.5 lira olan kilo fiyatı ise 4.5 liraya çıktı.

DOLMALIK BİBERE BAK

Dolmalık biber ise en çok artışın yaşandığı sera ürünlerinden biri oldu. Ocak ayının ilk günlerinde 4 lira olan kilogram fiyatı, ayın sonunda yüzde 75 artışla 7 liraya yükseldi.

DOMATESTE TABAN FİYAT 4 LİRA

Sofların ve yemeklerin vazgeçilmezi domateste de tablo değişmedi. Kilo gram fiyatı 2.5 ile 4 lira arasında olan domatesin ay sonu fiyatı 4 lira 6 lira arasında değişiyor.

TAZE FASULYE KIYMETLİ TAŞ GİBİ

Taze fasulyenin kilo fiyatı 9.5 liradan 15 liraya yükselirken patlıcanın kilo fiyatı da 4-7 lira aralığından 6-85 lira aralığına yükseldi.

HIYARIN YANINA YAKLAŞILMIYOR

Hıyarın ise fiyatı ayın ilk günlerinde 3.5-7 lira aralığındayken, 4-20 lira aralığına çıkarken, sakız kabağın kilo fiyatı 7 liradan 6.5 liraya geriledi.

FİYATI DÜŞEN VAR

Kış sebzelerinde ise beyaz lahananın kilo fiyatı ocak ayının başında 1.5 lirayken, ayın sonunda 1 liraya düştü. Havucun kilo fiyatı ise ayın ilk günlerine göre yüzde 25 artışla 2.5 liraya çıktı.

Ispanağın kilosu ise 2.5 liradan 4 liraya yükseldi. Karnabaharın fiyatında da artış yaşandı. Ayın ilk günlerinde 3 lira olan kilo fiyatı yüzde 33 artışla 4 lira oldu. Limonda 3.5 liradan 4 liraya yükseldi.

SALATA YAPMAK EL YAKIYOR

Buna karşılık pırasa 3.5 liralık kilo fiyatını korudu. Kuru soğan ise 3.5 liradan 4.5 liraya yükseldi. Göbek salatanın adet fiyatı 2.5 liradan yüzde 80 artışla 4.5 liraya çıkarken kıvırcığın fiyatı yüzde 60 artışla 4 liraya yükseldi.

Kırmızı turp ise ayın ilk günlerinde ki 2-3 lira aralığında ki fiyatını korudu. Maydanozun demeti ise 1.5 liradan 1 lira 30 kuruşa gerildi. Taze soğan ise yüzde 50 artışla 2 liradan 3 liraya yükseldi.

Armutun fiyatı Ocak ayının ilk günlerinde 6 lirayken ayın sonunda 3.5 liraya gerilerken ayvanın da kilo fiyatı 8 liradan 7 liraya düştü. Elma ise 3.5-6 lira aralığındaki fiyatını, kivi 4 liralık fiyatını, mandalina ise 2.5-6 lira aralığındaki fiyatını korudu.

Muzun kilo fiyatı 5.5 liradan 6 liraya yükseldi. Narın kilosu 5 liradan 3 liraya, portakalın kilosu ise 2 liradan 1.5 liraya, zencefilin ise 28 lira olan kilo fiyatı 15 liraya çekildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sebze Fiyatları Uçuşa Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • ALMAYIN: BİZ AİLECE FİYATI ARTAN SEBZE VE MEYVELERİ ALMADIK. . . HALADA YAŞIYORUZ. . . SİZLERDE ALMAYIN. . . 18 3 Yanıtla
  • tr/trabzon: avrupada karpuzun kilosu yazin da ayni kisinda bizdeki simsarlar ormandaki cakallara benziyorlar 14 0 Yanıtla
  • erdem sabri: gerçek mutfağın enflasyonu yüzde 20 , ama emekliye asgari ücretliye yüzde 2. 34 yeni türkiyenin adaleti 13 0 Yanıtla
  • ALOS: MEYVE SEBZENİN FİYATI FIRLADI MI HALKIMIZIN TANSİYONU YÜKSELİYOR, EV, ARABA, BEYAZ EŞYA CEP TELEFONUNUN FİYATI ÇIKTI MI TANSİYONU DÜŞÜYOR. BETER OLUN İNŞALLAH EKMEK ALAMAZ HALE GELİRİZ. 11 1 Yanıtla
  • matmaca: Pırasa aldım kilosu 1. 20 den. Patates ise 1 tl den aldım. Biraz ufaktıya neyse. Soğan kilo 1. 39. Portakal kilo 0. 89 dan aldım. Yani ucuz yerler marketler var. Mevsim meyve ve sebzelerini almak mantıklı. Birde patates ve soğanı güzden çuvalla alacan. Kışın fiyatlar çok yüksek. Eskiden mazot pahalı diye zam gelirdi. Şimdi yakıt masrafları bayağı düştü ama indirim gelmedi. Kışın kabak yemesem de olur. Salata için turp karalahana havuç soğan yeter. Domates-hıyar olmasın. Birde kış aylarında bakliyata yüklenecen. Nohut fasulye mercimek yenebilir. Eskiler bu mevsimde muz mu yerdi. Gerçi kilosu 3. 50 yani normal. 11 1 Yanıtla
  • GERCEK BU: Olsun enflasyon eksilerde çıkıyor bizi ilgilendirmiyor cebinde parası olan için no problem, ha birde koyunlar için fark etmiyor zaar. . . . 11 1 Yanıtla
  • 9 köyden kovulan adam: Tabii canım enflasyon çok düşük! 11 0 Yanıtla
  • Richi Rich: Kumluca da çiftçilik yapıyorum. Hiçte yükselen yok bu sebze nerede yükseliyorsa bizde oraya verelim. Yalan haber basın hep böyle diyerek. Çiftçinin anası ağlatıyor biz napıcaz? 8 0 Yanıtla
  • VAY HALİMİZE: kira artıslarındakı  ama asgari ücretli 2. 34 bu nasıl bır çelişki?????????????? 4 0 Yanıtla
  • : Aynı doğal gaz Faturası kıbı kızda 400-yazda 50- sankı kızda ıstabulda kar sız boyu fatura çıkarıyorlar yazdan az bı vark var kısda sebzelerde aynı her sey aynı dolandırıcılık 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Malatya'da sepetli motosiklet kazası: 2 kişi yaralandı
    14:48 Malatya'da sepetli motosiklet kazası: 2 kişi yaralandı

    Malatya'nın Akçadağ ilçesinde meydana gelen kazada, sepetli motosikletin devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı. Kazada sürücü H.Y'nin bacağı sıkışırken, C.Y. ise düşerek yaralandı. Olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkışan sürücünün bacağı kurtarıldı ve yaralılar ambulansla hastaneye götürüldü.

  • Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı
    14:48 Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı

    Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Genel Merkezi'nin düzenlediği Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda, seçim sürecindeki başarılı deneyimler ve CHP'li belediye başkanlarının yapacağı çalışmalar ele alınıyor.

  • Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Hedefimiz Avrupa Kupası'na katılmak
    14:47 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Hedefimiz Avrupa Kupası'na katılmak

    Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, takımın hedefinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu belirtti. Uygun, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şanslarını yakaladıklarını ve kalan maçlarda alacakları puanlarla Avrupa yolunda ilerlemek istediklerini söyledi. Ayrıca, hakemlerin hakkaniyetli olmasını ve Türk futbolunda hakemlik sisteminin geliştirilmesini istediğini dile getirdi. Sivasspor taraftarları da antrenman öncesi takıma moral ziyareti yaparak desteklerini gösterdi.

  • Kayseri'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi
    14:47 Kayseri'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi

    Kayseri Filistin'le Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Platform üyeleri Filistin bayrakları ve 'Şehitlerimiz ve Filistin için meydandayız' yazılı pankart açtı. Genç İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı Kayseri Şube Başkanı Önder Bulut, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarını kınayarak Filistin'in yanında olduklarını belirtti.

  • Bilecik'te Trabzon hurma fidanı dağıtıldı
    14:43 Bilecik'te Trabzon hurma fidanı dağıtıldı

    Bayırköy Belediye Başkanı Aykut Dilsiz, belediyenin destekleri ile atıl vaziyette bulunan beldenin verimli sulak arazilerinin yeniden canlanmaya başladığını belirterek Trabzon hurma fidanlarının dağıtıldığını açıkladı.

  • Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor
    14:42 Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor

    Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Kara Savaşları'nın 109'uncu yılı dolayısıyla düzenlenecek törenler öncesi binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Tarihi mekanlar, öğrenci grupları ve belediyelerin düzenlediği gezilerle ziyaret ediliyor. Ziyaretçiler, yağmura rağmen minnet duygularıyla anıtları gezerek atalarını yad ediyor.

  • CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi
    14:38 CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi

    CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM'de kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişiklikleri eleştirerek, turizm sektörünün taleplerini ciddiye almayan iktidar anlayışını eleştirdi. Özcan, turizm gelirinin artırılması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kanunda yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya ve dernek kurma özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun turizmle ilgili bir kanunda yer almasını eleştirdi. Özcan ayrıca, yeni düzenleme ile Türkçe rehberlik adı altında yabancı dil şartının kaldırılmasının rehberlerin ücretlerinin düşmesine neden olacağını ifade etti.

  • Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi
    14:36 Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Marmaris'te etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına sonucunda oluşan hortum, Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bazı birimlerine hasar verdi. Belediye ekipleri, hasar tespiti yaparak çalışmalara başladı.


Advertisement