Yeni Yargı Paketi - Son Dakika
Yerel

Yeni Yargı Paketi

Yeni Yargı Paketi

İzmir Baro Başkanı Demir: "Avukatın dosya incelemesine yönelik kısıtlamalar yeniden geri getirilerek, bu yolla yurttaşın kendisi hakkındaki soruşturmalarla ilgili iddiaları öğrenme hakkının önüne geçmek ve gizli soruşturmalar muhaliflere karşı bir baskı aracı olarak kullanılmak istenmektedir"

17.10.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Baro Başkanı Ercan Demir, kamuoyunda yeni yargı paketi olarak bilinen yasa teklifine ilişkin olarak, "Avukatın dosya incelemesine yönelik kısıtlamalar yeniden geri getirilerek, bu yolla yurttaşın kendisi hakkındaki soruşturmalarla ilgili iddiaları öğrenme hakkının önüne geçmek ve gizli soruşturmalar muhaliflere karşı bir baskı aracı olarak kullanılmak istenmektedir" dedi.

Demir, Baro Konferans Salonu'nda Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa Teklifi'ne ilişkin basın açıklaması yaptı.

Özgürlüklerin yine bir torba yasa ile iktidarın otoriter rejim kurma hevesine kurban edildiğini ileri süren Demir, "Henüz 7 ay önce temel insan özgürlüklerine ilişkin usul hükümlerini özgürlükleri genişletmek bahanesi ile değiştirenler gerçek niyetlerinin ne olduğunu 14 Ekim tarihli kanun teklifi ile bir kez daha ele vermişlerdir" ifadelerini kullandı.

İktidarın, kanun tasarısı ile uluslararası sözleşmelere ilişkin yükümlülüğünü askıya aldığını savunan Demir, "AİHM kararları ile insan hakları hukukuna aykırı olduğu bir çok kez tespit edilen soruşturma evrakının avukattan gizlenmesi uygulamasının geri getirilmek istenmesi siyasal iktidarı adil yargılanma hakkı ve özgürlükler konusunda ne kadar samimiyetsiz olduğunu ortaya koymaktadır. Avukatın dosya incelemesine yönelik kısıtlamalar yeniden geri getirilerek, bu yolla yurttaşın kendisi hakkındaki soruşturmalarla ilgili iddiaları öğrenme hakkının önüne geçmek ve gizli soruşturmalar muhaliflere karşı bir baskı aracı olarak kullanılmak istenmektedir" diye konuştu.

Yapılmak istenen değişikliklerin özel yargılama usullerinin geri getirilme çabası olduğunu iddia eden Demir, "Yapılmak istenen değişiklerle, tüm ülkede muhalif kesimler, özel hayatları, iletişim özgürlükleri, mal varlıkları ile baskı altına alınmaya çalışılmakta, susan ve itaat eden bir toplum yaratma özlemi bu değişikliklerle bir kez daha ortaya konulmaktadır" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Yargı Paketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement