Yeni Trafik Sigortası Uygulaması 1 Haziran'da Başlıyor - Son Dakika
Ekonomi

Yeni Trafik Sigortası Uygulaması 1 Haziran'da Başlıyor

Yeni Trafik Sigortası Uygulaması 1 Haziran\'da Başlıyor

Yeni değiştirilen trafik sigortası uygulaması 1 Haziran'dan itibaren kullanılacak. Yeni uygulamaya göre kazaya karışan araçlar sigortalı tarafından istediği servise götürülüp tamir ettirilebilecek.

24.05.2015 21:52  Güncelleme: 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni değiştirilen Trafik sigortası uygulaması 1 Haziran'da başlıyor. Konu hakkında konuşan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, "Sigorta şirketlerinin 'bize zarar ettiriyor' dedikleri pek çok uygulama düzenlenmiş. Şoför esnafı olarak biz de fazla prim ödemesi isteyen sigorta şirketlerinin fiyat düşürmesini bekliyoruz. Yeni düzenlemeyi fırsat bilip fiyatları yükseltmeyin, uygulamanın takipçisi, olacağız." dedi.

Trafikte sigortasız ticari araç olmadığını açıklayan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "Zorunlu trafik mali sorumluluk sigortası prim tutarlarının serbestçe belirleme yetkisi verilen firmalar bu değişikliğin ardından, sigorta şirketlerince kaza istatistikleri ve risk durumları göz önüne alınarak ilden ile değişen prim tutarları belirlenmektedir. Ancak, il ve ilçeler arasında bir ayrım yapmamaktadır. Dolayısıyla bilhassa büyük şehirde faaliyet gösteren ticari bir araçla aynı ilin merkezi dışındaki uzak ilçelerinde faaliyet gösteren araçlar için ödenen prim tutarları aynı olmaktadır. Bu haksızlığı dile getirmemize rağmen yeni düzenlemede de düzeltilmemiştir. Şoför esnafından fazladan prim alınmaya devam edilmektedir." diye konuştu.

"SİGORTALI ARACINI İSTEDİĞİ SERVİSTE TAMİR ETTİREBİLECEK"

Kazaya karışan araçların sigortalı tarafından istediği servise götürüp tamir ettirebilecek olmasını olumlu bulduklarını ifade eden Apaydın, "Sigorta şirketleri tarafından, aracı hasar gören araç sahibine aracını sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu atölyelere götürebileceğini belirtilerek hasar bedellerinin daha çabuk ödenebileceğini söylüyorlardı bu sigortalı lehine değişmiş. Hatta hasarlı aracın yedek parçalarının belirli bir yerden alınması gerektiği söylenerek, araç sahiplerinin tedirgin edilmesi neticesinde aracın değer kaybı oluşuyordu. Şimdi sigortalı aracının değer kaybını da talep edebilecek olmasını da olumlu buluyoruz. Ama değişiklikleri fırsat bilip fiyat artırılmasına karşıyız. Bir de aracın orijinal parçasının yerine mübadil, eş değer parça önerisini yanlış buluyoruz. Çünkü, bu teklif poliçelerde mutlaka yeni fiyatlandırmayı da beraberinde getirecektir. Bu da şoför esnafını mağdur eder" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Yeni Trafik Sigortası Uygulaması 1 Haziran'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • g: hepımı kazıklanniyuruz bugun Mehmet kazıklandı übürgun aymet kazıklandı hepımız kazıklandık 3 3 Yanıtla
  • sinan lafçı: başkanım trafik sigortası primlerini düşürünnn kanunda değişen bir şey göremedim 3 2 Yanıtla
  • sinan lafçı: başkanım trafik sigortası primlerini düşürünnn kanunda değişen bir şey göremedim 4 1 Yanıtla
  • Ş aydın. : Ne mal adamsınız hdp sigortayala ne ilgisi var buraya yorum yazıyorsun 4 1 Yanıtla
  • birkimse: cerez paralarının cekirdgi hepimize düşse ne olur halk uyusun daha ne zaman kalkacak 2 2 Yanıtla
  • Seyhan Ceyhan: Eller yukarı bu bir soygundur! Bilal geliyor.. ayakkabı kutuları hazırlayın... 2 2 Yanıtla
  • ahmet kırlı: Sayın apaydının açıklamasını iyi okuyun arkadaşlar kıvıra kıvıra bihal olmuş. Resmen sigorta şirketleriyle birlikte planlı bi soygun yapıp donunuza kadar alacaz diyor. Ticari araçla normal aracın yaptığı kaza farklı mı oluyor ben trf sigortasını ticariye 2000 TLye yaptırıyorum binek arabama 400 tlye ikisiyle de yılda 1 kaza yapıyorum. Hususinin hasarı daha büyük. Ticarinin yeni sigortası 2500 TL oluyor hususininki 430 TL bunu bi izah etsin danışıklı dövüş yapıp halkı salak zannederler... 1 0 Yanıtla
  • v.ercan: Ülkemizde okadar çok koyun varki ne yapsalar yeridir 0 1 Yanıtla

Advertisement