'Yeni Nesil Habercilik Eğitimi'ne Rekor Başvuru - Son Dakika
Güncel

'Yeni Nesil Habercilik Eğitimi'ne Rekor Başvuru

AA Haber Akademisi, Türkiye'deki genç gazetecilere "Yeni Nesil Habercilik Eğitimi" ile kapılarını açıyor. 700'ün üzerinde başvurunun yapıldığı eğitim, 28 Eylül'de başlayacak.

02.09.2015 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansının (AA) 100. yıl vizyonu çerçevesinde kurulan AA Haber Akademisinde, gazeteci yetiştirmek amacıyla düzenlenen "Yeni Nesil Habercilik Eğitimi" için başvurular sona erdi.

Sadece Anadolu Ajansına değil, bütün medya kuruluşlarına hizmet verecek ve insan kaynakları koçluğu yapacak bir mekanizma kurmayı amaçlayan AA Haber Akademisi, usta-çırak öğretisi kapsamında haber ve röportaj yazma, özel haber refleksini geliştirme, fotoğraf ve görüntü çekme eğitimlerini sürdürüyor.

Bu doğrultuda gerçekleştirilecek "Yeni Nesil Habercilik Eğitimi", 28 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 2 ay sürecek. Başvuruları 31 Temmuz'da başlayan ve sona eren eğitim için 700'ün üzerinde başvuru yapıldı.

Başvurular arasında mülakata çağrılacaklar 4 Eylül'e kadar ilan edilecek, mülakat 7-9 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Akademide eğitime katılacaklar ise 18 Eylül'e kadar duyurulacak.

Haber Akademisi Yürütme Kurulu tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından 50 kişi ile eğitime başlanılacak.

Program, 20 Kasım'da sona erecek.

Öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitim

Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilecek eğitimlerde, katılımcılar birinci ay teorik, ikinci ay uygulamalı derslere tabi tutulacak.

Katılımcılara, "Haber Yazma Teknikleri, Uygulamalı Röportaj Teknikleri, Özel Haber, Fotoğraf Çekim Teknikleri, Haber Kameramanlığı, Yeni Medya Uygulamaları, Gazetecilikte Gündem ve Kaynak, Multimedya, İnfografik Haberciliği, Haberde Hukuk Kriterleri" gibi yaklaşık 20 ders, Anadolu Ajansı'nın deneyimli kadrosu tarafından verilecek.

İlk ayda vize ve finaller yapılacak, ikinci ayda ise öğrenciler gruplar halinde AA Genel Müdürlüğünün ilgili servisleri ile Bölge Müdürlüklerinde uygulamalı eğitimlere tabi tutulacak.

Her öğrenciye verilen yazılı haber, fotoğraf, görüntü ödevleri titizlikle takip edilerek, gelişimleri değerlendirilecek.

"Yeni Nesil Habercilik Eğitimi" programını başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Yeni Nesil Habercilik Eğitimi'ne Rekor Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement