Yeni Mürettebat Uui'ye Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Yeni Mürettebat Uui'ye Ulaştı

Yeni Mürettebat Uui\'ye Ulaştı

Bir kozmonot ve iki astronot taşıyan Soyuz TMA-15M uzay aracı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) ulaştı.

24.11.2014 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazakistan'ın Baykanur Cosmodrome üssünden TSİ 11.01'de ateşlenen Soyuz uzay aracı, altı saatten kısa bir süre içinde UUİ'ye ulaşmayı başardı. Soyuz'un taşıdığı Rus kozmonot Anton Shkaplerov, NASA astronotu Terry Virts ve İtalyan astronot Samantha Cristoforetti, 41'inci Keşif Görevi'ne dahil oldu. Cristoforetti, uzay istasyonunda görev alan ilk İtalyan kadın astronot olarak da tarihe geçti.

Soyuz, ateşlenmesinden 8 dakika 45 saniye sonra ana ateşleyicilerden ayrılarak UUİ'ye geçtiğimiz yıl kullanılmaya başlayan kısa rotaya girdi. Sabah saat 5 sularında uzay istasyonuna ulaşan üç astronot, Eylül ayında göreve başlayan  Butch Wilmore, Alexander Samokutyaev ve Elena Serova tarafından karşılandı.

Yeni mürettebat, UUİ'de 169 gün sürecek deney ve gözlemler gerçekleştirecek, aynı zamanda UUİ'nin bakımını üstlenecek.

Astronot Terry Virts, ateşlemeden kısa süre önce yaptığı açıklamda, "Ana görevimiz istasyonun operasyonların daha güvenli  gerçekleştirildiği bir yer haline getirmek olacak... Tabii ki temel görevimiz bilim. ABD temelli 170, uluslararası alanda ise 70 bilimsel görevimiz var. Yapacak çok işimiz olacak" dedi.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Yeni Mürettebat Uui'ye Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement