Yeni İletişim Teknolojileri ve Eğitimde Dönüşüm Paneli - Son Dakika
Güncel

Yeni İletişim Teknolojileri ve Eğitimde Dönüşüm Paneli

Yeni İletişim Teknolojileri ve Eğitimde Dönüşüm Paneli

Yeni medya ve eğitim ilişkisi Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi tartışıldı.

09.05.2013 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni medya ve eğitim ilişkisi Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi tartışıldı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 'Yeni İletişim Teknolojileri ve Eğitimde Dönüşüm' konulu panel gerçekleştirildi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ve yoğun katılıma sahne olan "Yeni İletişim Teknolojileri ve Eğitimde Dönüşüm" paneli 9 Mayıs 2013 Perşembe günü Prof. Dr. Yusuf Devran'ın moderatörlüğünde Marmara Medya Merkezi TV Stüdyosu'nda gerçekleştirildi.

Panele; Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Sefa Sütçü, Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, İnternet Stratejisti

Öğretim Görevlisi Atıf Ünaldı, TRT Yeni Medya Yayın Yönetmeni Mehmet Bilal Çolak, ZTV Yapım Sorumlusu Esra Öksüz, Milliyet ve Güneş Gazetesi yazarı Sezin Sivri gibi isimler konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Prof.Dr.Yusuf Devran, yeni medya teknolojilerinin sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da ve Amerika'da da insanları etkilediğinden bahsetti. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin de bu konuda yeni iletişim teknolojilerini ve medya sektörünü sıkı sıkıya takip ettiğini sözlerine ekleyen Devran, üniversite içinde kullanılan teknolojileri ve yapılan müfredat değişikliklerini anlattı.

Konuşmacılardan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Sefa Sütçü, sosyal medya ve yeni iletişim teknolojileri kullanımını istatistiki veriler ışığında değerlendirdikten sonra, sosyal medyanın eğitim, reklam ve siyaset ile olan ilişkilerine değindi.

Sosyal medya neyi görmek ve öğrenmek isterseniz onu gösterir" şeklinde konuşan Sütçü, asıl özgürlüğün bilgiye ulaşmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Haber7 internet portalının Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, 10 senedir varlığını sürdüren haber7.com'un, kuruluş gününden itibaren kat ettiği gelişmelerden söz etti. Günlük 1 milyon kişinin ziyaret ettiği portalın teknolojik gelişmelerin hızına yetişerek diğer önemli haber portallarına rakip olduğunu söyledi. Dijital medyanın kendilerini birkaç adım öne taşıdığını ifade eden Erdoğan, hedeflerinin haberi en hızlı şekilde insanlara ulaştırmak olduğunu vurguladı.

İnternet stratejisti ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Atıf Ünaldı ise internetle üniversitede tanıştığını ve interneti halka tanıtırken yaşadıkları zorlukları anlattı. Gazetelerin gelişen iletişim teknolojileri karşısında kendilerini yanlış yerde konumlandırdıklarını belirten Ünaldı, gazetelerde yoruma haberden daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirterek, gazetelerin internet haberciliği karşısında haber yarışı yapmaktansa, köşe yazılarıyla yarış yapmaları, yorumu ön plana çıkartmaları gerektiğine dikkat çekti.

Ünaldı, "Haber çok hızlı gelişebilir ama yorum hızlı gelişemez" dedi.

İnternet haberciliği ve geleneksel gazeteciliğin birbirini sürekli beslediğini söyleyen Yazarı Sezin Sivri, "Yazılı basın internet medyasından kendine pay çıkartıyor" ifadelerini kullandı.

İnsanların yanlış eğitim nedeniyle kendi beceri ve yeteneklerini keşfedemediklerini ve sosyal medya sayesinde bu durumun biraz daha düzeltilebileceğini ifade eden Sivri, İngiltere ve Hindistan'da örnek olarak farklı eğitim sistemlerin olduğunu ve bunun yaygınlaşması gerektiğini belirtti.

TRT'de Yeni Medya Yayın Yönetmenliği yapan Mehmet Bilal Çolak da, "Hızlı gelişen sosyal medyayla daha fazla ne yapabileceğimizi düşünerek internet koordinatörlüğünü kurduk, İnternet hızlandıkça kaliteyi üste çıkarıyoruz" İfadelerini kullanarak, sosyal medyanın TRT için olan öneminden bahsetti.

Eğitimi her kesime ulaştırmayı amaçlayarak televizyonda eğitim vermeye başlayan ZTV'nin kuruluş aşamasını anlatan Esra Öksüz ise talebin artmasıyla birlikte ZTV'nin ilkokul, lise ve üniversite derslerinden KPSS'ye kadar pek çok eğitim programı vermeye başladığını belirtti. Öksüz, bu yöntemle eğitimde zaman ve mekan kavramlarını kaldırmayı ve eğitimi daha eğlenceli kılmayı hedeflediklerini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yeni İletişim Teknolojileri ve Eğitimde Dönüşüm Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.


Advertisement