Yeni Girişimciler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

Yeni Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Yeni Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Yunusemre Belediyesi İstihdam Merkezi ile KOSGEB tarafından 3’üncüsü düzenlenen KOSGEB Girişimcilik Kursu’na katılan kursiyerlere sertifikaları gerçekleştirilen törenle takdim edildi.

05.11.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi İstihdam Merkezi ile KOSGEB tarafından 3'üncüsü düzenlenen KOSGEB Girişimcilik Kursu'na katılan kursiyerlere sertifikaları gerçekleştirilen törenle takdim edildi.

Yunusemre Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen sertifika töreninde, yeni girişimcilere sertifikaları verildi. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmasında, "İstihdamın artması ve girişimcilere destek olmak amacıyla KOSGEB ile birlikte gerçekleştirdiğimiz projelerimiz devam ediyor. Bugün 3'üncüsünü düzenlediğimiz girişimcilik kursunda başarılı olan kursiyerlerimize sertifikalarını takdim ettik. Girişimcilik kursumuza katılan, özellikle bayan kardeşlerimizin eğitimi, meslek edinmesi, işini kurması, evine katkıda bulunması, özgüvenini sağlaması, ayakta durabilmesi adına destek olduk. Bayanlara yönelik çalışmalarımız sadece bunlarla da kısıtlı değil. İlçemizde faaliyete geçen Hanımlar Lokallerimizde de hanımlarımıza eğitim kursları ve el beceri kursları vererek destek oluyoruz. Hanımlar Lokallerimizi hızlı bir şekilde yaygınlaştırmak için de çalışmalarımız sürüyor" dedi.

"HEDEFİMİZ BÜTÜN EV HANIMLARIMIZA ULAŞMAK"

Yunusemre Belediyesi olarak bayanlara yönelik yapılan her türlü destek projesinin içerisinde yer almaya çalıştıklarını belirten Başkan Çerçi, "İlçemiz sınırları içerisinde ulaşmamız gereken binlerce hanım kardeşimiz var. KOSGEB, İŞ-KUR ile Halk Eğitim vasıtasıyla, hükümetimizin desteğiyle, yine belediyemizin yaptığı çalışmalarla özellikle ev hanımlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Bundan sonra da bu tür çalışmalarımız artarak devam edecek. Toplumumuzda kadın çok önemli bir yere sahip ve bizler de bu değeri kendilerine verebilmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılı olarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimizi de kutluyorum" şeklinde konuştu.

GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİ YÜZDE 90'A ÇIKARILDI

KOSGEB Müdürü Levent Arslan, girişimcilik kurslarımızda özellikle bayan girişimcilerimizi hedefliyoruz. Bu nedenle burada görmüş olduğum tablo beni gerçekten mutlu etti. KOSGEB olarak, son dönemde bayanlarımıza yönelik faaliyetlerimizi oldukça arttırmış durumdayız. Girişimcilik mevzuatımızda bazı değişiklikler yaptık. Kadın girişimcilerimize yönelik verdiğimiz desteği yüzde 80'den yüzde 90'a çıkardık. Şu an girişimci olarak iş yeri açacak kursiyerlerimiz sadece yüzde 10'luk payı ödeyerek makine, teçhizat, personel, kira gibi giderlerini KOSGEB'den karşılayabilirler. Şu an sizler KOSGEB'in bu girişimcilik sertifikasını alarak, 30 bin TL hibe, 70 bin TL de kredi olarak verdiği toplamda 100 bin TL desteğe başvuru hakkı elde etmiş oldunuz. Bu, sizler için gerçekten çok önemli bir adım. KOSGEB'in verdiği girişimcilik desteği, verdiğimiz desteklerden sadece bir tanesi. Bunun yanı sıra verdiğimiz 40 ayrı destek var. Manisa, girişimcileri destekleme konusunda Türkiye genelinde ilk 10 il içerisinde yer alıyor. Belediyemiz ile yaptığımız ortak çalışmalardan da övgüyle bahsediliyor. Biz, belediyemizin katkıları ve sizlerin azmiyle bu çıtayı daha da yukarılara taşımak istiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından başarılı olan kursiyerlere "Başarılı Girişimcilik Sertifikaları" Belediye Meclis Salonu'nda Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, KOSGEB Manisa Müdürü Levent Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar ve Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel tarafından tek tek takdim edildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Girişimciler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement