Yeni Doğan Oğlak Süt Vermeye Başladı - Son Dakika
Güncel

Yeni Doğan Oğlak Süt Vermeye Başladı

Çanakkale'de üreticinin Saanen cinsi oğlağı, doğumunun 4'üncü gününde süt vermeye başladı. Oğlağın sahibi, "ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını" söyledi.

14.02.2016 12:42  Güncelleme: 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde Ramazan Çetin adlı üreticinin Saanen cinsi oğlağı (" İsviçre'nin Bern kantonuna bağlı Saanen Vadisi'nden dünyaya 1900'lü yıllarda yayıldılar"), doğumunun 4'üncü gününde süt vermeye başladı. Çetin, "Sağmaya başladığımda süt geldi. İlk kez böyle bir durumla karşılaştım" dedi.

"DAMIZLIK 40 KEÇİM VAR"

İlçede yaklaşık 18 yıldır hayvancılıkla uğraşan Ramazan Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saanen ırkı damızlık 40 keçisi bulunduğunu söyledi.

YENİ DOĞAN OĞLAK SÜT VERMEYE BAŞLADI

Aydın'ın Söke ilçesine damızlık olarak Fransa'dan getirilen bir tekeyi geçen yıl 3 bin liraya aldığını belirten Çetin, "Bu yıl doğan oğlaklarım bu tekeden. Yavrulardan birinin, doğumunun dördüncü gününde farklı yürüdüğünü gördüm. Hayvanın neden böyle yürüdüğünü anlamak için kucağıma aldığımda memelerinde şişlik fark ettim. Sağmaya başladığımda süt geldi. İlk kez böyle bir durumla karşılaştım" diye konuştu.

"ANNESİNDEN ALDIĞI HORMANLARDAN KAYNAKLANABİLİR"

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türker Savaş ise yavrudan süt gelmesinin annesinden aldığı hormonlar nedeniyle olabileceğini ifade etti.

"MUHTEMELEN OĞLAĞIN VERİMİ YÜKSEK OLACAK"

Yüksek verimli hayvanlarda bu tür durumlara rastlanabileceğini dile getiren Savaş, "Yeni doğmuş, dolayısıyla anne çok yüksek verimli olabileceği için hormonlarının seviyesi yüksek. Muhtemelen oğlağın verimi de yüksek olacak" dedi.

Yeni Doğan Oğlak Süt Vermeye Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Doğan Oğlak Süt Vermeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Murat: Bu durum süt fiyatlarını düşürür. 1 0 Yanıtla
  • esmer: Hayvan asiri sut emmis, belli anormal durum yok ki; zamanla oglak buyudukce birkac ay yada sutten kesilince sut gelmez memeden.İnsanlarda da oyle bir insan cok su icerse tuvalete gidinceye kadar kendini zor tutar onun gibi. 0 0 Yanıtla

Advertisement