Yeni Doğan Bebek, Isıtıcıda Unutuldu ve Yandı - Son Dakika
Güncel

Yeni Doğan Bebek, Isıtıcıda Unutuldu ve Yandı

Siirt'te doğum sonrası ısı kaybını önlemek amacıyla ışıklı ısıtma cihazına konulan bebek, ısıtıcı da unutuldu ve bu nedenle vücudunda yüzde 40 yanık oluştu.

02.04.2015 09:52  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akıllara durgunluk veren olay bir hafta önce Siirt'teki özel bir hastanede meydana geldi. Özel hastanede Mehmet ve Nurgül Kilvan çiftinin sezaryenle bebekleri dünyaya geldi. Bebek doğum sonrası Yeni Doğan ünitesinde 'radyan ısıtıcı' cihazına alındı.

İddiaya göre radyan ısıtıcıda uzun süre bekletilen ve vücudunun sağ tarafında yüzde 40 oranında birinci ve ikinci derece yanıklar oluşan bebek, son anda hastane personeli tarafından fark edildi.

BATMAN'A GÖNDERİLDİ

Vücudunda ciddi yanıklar oluşan talihsiz bebek daha sonra ambulans ile Batman'daki özel bir hastaneye nakledildi. Bir hafta önce yaşanan olaydan sonra bebeğin tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Henüz ismi bile konulamayan bebeğin tedavisini yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. M.Şirin Aslankılıç, vücudunda yüzde 40 oranında yanıklar oluşan bebeğin hastaneye solunum sıkıntısı ile geldiğini söyledi.

Yapılan fiziki muayene sonucunda bebeğin vücudunda yanıklar tespit edildiğini ifade eden Uzman Dr. Aslankılıç, "Her hastanede komplikasyonlar olabilir. Bebek yeni doğduğunda oksijen veriliyor. Bunun yanında hipotermi âli için radial ısıtıcı altında bırakılıyor." dedi.

"PLASTİK CERRAHİYE GÖNDERECEĞİZ"

Hastanın radyan ısıtıcı altında fazla kalmış olabilineceğini hatırlatan Dr. Aslankılıç, "Bebeğin vücudundaki yanığın radyan Isıtıcıya bağlı olarak meydana geldiği tespit edilmiş. Bebeğin sağ tarafında 1 ve 2 derecede, yüzde 40'a varan oranda yakın yanık var. Bebek bize getirildiğinde solunum sıkıntısı ve inleme vardı. Gereken tüm müdahaleleri yaptık. Çocuk cerrahi ve genel cerrah doktorları ile solunumda rahatlama sağladık. Yanıkları da genel cerrah ile beraber her gün takip ediyoruz. Şu anda genel durumu stabil, solunum rahat, kalp atışları normal, böbrek ve idrar çıkışında her hangi bir sıkıntı yok. Yakın zamanda plastik cerraha göndereceğiz" diye konuştu.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Baba Kilvan, olayda özel hastanedeki görevlilerin ihmali olduğunu savunarak, "Yeni doğan ünitesinde böyle bir ihmalin yaşanması inanılır gibi değil. Çocuğum ısıtıcı cihazında unutulmuş ve sağ tarafında yanık oluşmuş. Hastane ve görevliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

"TAHKİKAT VE İNCELEME BAŞLATILDI"

Siirt Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, olayın bütün detaylarıyla araştırıldığını belirtti.

Aslan, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Basında yer aldığı şekliyle Siirt'te özel bir hastanede tedavi gördüğü sırada vücudunda yanık alanları oluşan ve tedavisi başlatılıp sevk talebinde bulunan hekimin 'solunum sıkıntısı ve yanık' koduyla yoğun bakım yeri aranan ve Batman'da özel bir hastaneye sevk edilen bebekle ilgili tahkikat ve inceleme başlatılmıştır. Tahkikat sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Yeni Doğan Bebek, Isıtıcıda Unutuldu ve Yandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Doğan Bebek, Isıtıcıda Unutuldu ve Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Vedat: Ulan telefonunuzu siğaranınızı kapı önunde kız hemşirelerle cafede Konuşmayı unutmuyorsunuzda o bebeğimi unutuyorsunuz Rabbim inşallah aynı bir acıyı size yaşatırda o zaman görürsünüz Unutmayı #katıller 15 2 Yanıtla
  • murat gözlemeci: Bu ihmalin sorumlularına ömür boyu hapis cezası verilsin 16 0 Yanıtla
  • misafir: Maaş günlerini hiç unutmazlar. 15 1 Yanıtla
  • SELIN: ay kiyamam allah sifasini versin.insallah yanlarina kalmaz insallah bu suclularin.COCUKLARINIZ HEP GÖZÜNÜZÜN ÖNUNDE OLSUN NERDE OLURSANIZ OLUN KIMSEYE GÜVEN KALMADI. 14 0 Yanıtla
  • sağlıkçı...: ey özel hastanelere para döken hastalarımız. . . özel hastanelerin ne kadar kaliteli olduğunu görün. . devlet hastanesine günde ortalama 10000 hasta gelir en fazla 1 hastada bilemedin 2 hastada istenmeyen olaylar olabilir. . . özel hastaneye günde 100 kişi gelir 1-2 kişide olay olur. . . 10000-100 siz karşılaştırın ve devlet hastanelerinde çalışnalrın değerini bilin. . . herkese sağlıklı günler. . . 9 4 Yanıtla
  • Alişan Yıldız: Nasıl ya şaka mı bu kardeşim. Unutuldu ne demek. Bu görevi ihmal demektir. Görevliye sorun sigarasını evde unutuyor mu. Tabiki hayır diyecek. Insanı neden unutuyorsunuz bu ne demek Allah Aşkına. Yasal işlem yapılmalı sorumlular hakkında... 12 0 Yanıtla
  • Drej : Bunlarda saglik teroristi yazik ailesine 9 ay bekle hevesle aci emek ver sonra iki kendini bilmez angus yuzunden kaybet evladini. 11 0 Yanıtla
  • Fatma Richert: Bu õzel hastaneler moda oldu cünki bir girdiginde 4 yildizli otele girmis gibi milletin gözü kamasiyor ama devlet hastanedeki doktorlarin deneyimi ve saglik aletlerini yada donanimini yabana atiyorsunuz bunu bilin dikkat ederseniz özel hastaneler dara gelince tam tesekküllü hastaneye hastasini nakil ediyor . 9 2 Yanıtla
  • Yalnız Efe...: Bu ne sorumsuzluktur kardeşim..yemeği ateşte unutmaya benzemez bu!!. 9 0 Yanıtla
  • SEL: adi insanlar yazık yaa 5 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Afyonkarahisar'da Dron Destekli Denetim: 932 Kişinin Kimlik Sorgulaması Yapıldı
    13:25 Afyonkarahisar'da Dron Destekli Denetim: 932 Kişinin Kimlik Sorgulaması Yapıldı

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde jandarma tarafından yapılan dron destekli denetimde, 932 kişinin Genel Bilgi Taraması (GBT) üzerinden kimlik sorgulamaları gerçekleştirildi. Denetimde sürücülerin kural ihlali yapmadığı ve herhangi bir cezai işlem uygulanmadığı belirtildi.

  • Ağrı'dan Hatay'a Kardeşlik Köprüsü
    13:25 Ağrı'dan Hatay'a Kardeşlik Köprüsü

    Ağrı'da eğitim gören öğrenciler, 6 Şubat depreminden etkilenen Hatay'daki öğrencilere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle binlerce oyuncak, kitap ve hediyeler gönderdi.

  • Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaralı şahin tedavi altına alındı
    13:23 Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaralı şahin tedavi altına alındı

    Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yaralı halde bulunan bir şahin, tedavi edilmek üzere Ağrı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi. Yaralı kuşun tedavisinin ardından doğaya salınması planlanıyor.

  • Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yeni Araçlarını Tanıttı
    13:23 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yeni Araçlarını Tanıttı

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yeni araçlar için düzenlenen programda yaptığı konuşmada, şehrin kalkınması ve modern teknolojiyle buluşması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Antalya OSB'de Kadın İstihdamını Artırmak İçin Çelik Kaynakçılığı Kursu Başlatıldı
    13:22 Antalya OSB'de Kadın İstihdamını Artırmak İçin Çelik Kaynakçılığı Kursu Başlatıldı

    Antalya OSB Yönetimi, kadın istihdamını artırmak ve çalışma şartlarını iyileştirmek amacıyla çelik kaynakçılığı kursu başlattı. Ayrıca, Başkan Ali Bahar tarafından müjdelenen ekolojik kreş projesiyle kadınların iş hayatına destek sağlanacak.

  • Gümüşhane'de Otobüste Yapılan Kontrolde Yabancı Uyruklu Şahsın Bağırsaklarında Uyuşturucu Paketi Bulundu
    13:20 Gümüşhane'de Otobüste Yapılan Kontrolde Yabancı Uyruklu Şahsın Bağırsaklarında Uyuşturucu Paketi Bulundu

    Gümüşhane'de yapılan yol kontrolü sırasında durdurulan bir otobüsün içerisindeki yabancı uyruklu şahsın bağırsaklarında uyuşturucu paketi tespit edildi. Şahıs, yapılan ameliyatla uyuşturucu paketi çıkarıldıktan sonra Uyuşturucu Madde imal ve Ticareti suçundan adli işlem başlatıldı.

  • Kazımkarabekir ilçesinde muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi
    13:18 Kazımkarabekir ilçesinde muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi

    Kaymakam Salih Kaya başkanlığında yapılan toplantıda, kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülebilmesi için muhtarlarla istişare edildi. Kaya, ilçedeki hizmetler hakkında bilgi vererek, muhtarlarla işbirliği içinde çalıştıklarını ve vatandaşların yanında olduklarını belirtti. Toplantı, karşılıklı görüş alışverişiyle sona erdi.

  • Dal Varesanovic: Hedefim Rizespor ile Avrupa kupalarında oynamak
    13:17 Dal Varesanovic: Hedefim Rizespor ile Avrupa kupalarında oynamak

    Çaykur Rizespor'un genç futbolcusu Dal Varesanovic, Rizespor ile Avrupa kupalarında oynamayı hedeflediğini söyledi. Başakşehir maçına iyi hazırlandıklarını belirten Varesanovic, deplasman maçlarında taraftarın desteğinin önemine vurgu yaptı. İlhan hoca hakkında ise takımın başarısında büyük payı olduğunu ifade etti.

  • Refüjü aşıp karşı yola geçti, uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtuldu
    13:16 Refüjü aşıp karşı yola geçti, uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtuldu

    Zonguldak'ta meydana gelen kazada, kontrolden çıkan bir otomobil refüjü aşarak karşı yola geçti. Sürücü, 20 metreden aşağıya uçmaktan son anda kurtuldu. Olay yerine gelen vatandaşlar ve sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen sürücünün sağlık durumu iyi olduğu belirtildi. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak yol güvenliğini sağladı.

  • Aydın'da Yeni Doğum Yapan Köpek Kasabı Uyutarak Eti Çaldı
    13:15 Aydın'da Yeni Doğum Yapan Köpek Kasabı Uyutarak Eti Çaldı

    Aydın'ın İncirliova ilçesinde yaşayan bir sokak köpeği, yeni doğum yaptığı bilinen yavruları için et çalmak amacıyla bir kasabı uyutmayı başardı. Çevredeki vatandaşlar köpeğin durumunu bildikleri halde müdahale etmeyerek köpeğin aldığı et parçasıyla yuvasına dönmesine izin verdi.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Trafik Denetimi Yaptı
    13:13 Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Trafik Denetimi Yaptı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 28. dönem üyeleri, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Müdürlüğü ekiplerinin iş birliği ile gerçekleştirilen 'Çocuk Polisler Trafiği Denetliyor' uygulamasına katıldı.

  • Survivor All Star'da eleme heyecanı! Yaman hayallerine veda etti
    13:12 Survivor All Star'da eleme heyecanı! Yaman hayallerine veda etti

    TV8 ekranlarında yayınlanan Survivor 2024 All Star'ın dün akşam yayınlanan bölümünde Yaman, Özgür, Yunus Emre ve Batuhan arasında eleme düellosu yaşandı. Düelloda ilk olarak Yunus Emre ve Yaman arasında mücadele yaşandı. Oyunun sonunda potadan kurtulan isim Yunus Emre oldu. İkinci düello ise Özgür ve Batuhan arasında oynandı. Özgür'ün elemeden kurtulmasıyla Batuhan ve Yaman arasında final düellosu yaşandı. Gecenin sonunda hayallerine veda eden isim Yaman oldu. Elendikten sonra gözyaşlarına hakim olamayan Yaman, 'Ben sizi izleyerek büyüdüm, hayalim Survivor'a gelmekti' diyerek Atakan ve Hilmi Cem'e sarıldı. Herkesle vedalaşan Yaman, 'Ben gidiyorum şimdi vallahi. Çok alışmıştım. Vallahi çok alışmıştım. Bana aile gibi oldunuz. Hayatımın en güzel günlerini burada yaşadım. Yıllardır Survivor'ı izliyorum, burada da izlediğim büyük insanlar var. Hepsi çok iyi, bu isimleri hayal ederek buraya geldim ben. Survivor olmadan All Star oldum. Saygısızlığım olduysa hakkınızı helal edin' dedi. Yaman'ın Ogeday'a söylediği, 'Herkesin şampiyonu sensin' sözleri ise eleme gecesine damga vurdu.


Advertisement