Yeni Diyarbakırspor A.Ş. İsim Değiştiriyor - Son Dakika
Spor

Yeni Diyarbakırspor A.Ş. İsim Değiştiriyor

Yeni Diyarbakırspor A.Ş. İsim Değiştiriyor

Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Yeni Diyarbakırspor A.Ş. yeni sezondan itibaren "Diyarbekirspor" ismiyle mücadele edecek.

05.07.2015 10:13  Güncelleme: 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Yeni Diyarbakır spor A.Ş. yeni sezondan itibaren "Diyarbekirspor" ismiyle mücadele edecek. Bir süre önce isim değişikliği için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'na başvuruda bulunan yeşil kırmızlı ekibe isim değişikliği konusunda herhangi bir engel olmadığı iletildi. Yeni isme bir de logo hazırlayan Yeni Diyarbakırspor A.Ş. konuyla ilgili olarak taraftardan da destek istedi.

"DİYARBAKIRSPOR İSMİNİ YAŞATMAK İÇİN SAVAŞ VERDİK"

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Sadece Diyarbakır'ın değil, tüm bölgemizin hatta yakın coğrafyamızın spordaki ortak markası ve paydaşı haline gelen Diyarbakırspor'un kötü yönetilerek borç batağına sürüklenmesi sonucu amatör lige kadar düşerek tarihe karışma aşamasına gelmesi tüm taraftarlarımız gibi bizi de derinden üzdü. Yeni Diyarbakırspor A.Ş olarak 2012-2013 sezonunda 3.Lig'e çıkarken, Diyarbakırspor'un yaşadığı bu talihsizlik sonucu bu değerli ismi yaşatmamız için taraftarlardan ve kentten talep geldi. Bizler de bu taleplere kulak vererek hukuki mücadele başlattık. Mevcut yasalarımıza göre kapanan veya feshedilen bir spor kulübünün adıyla bir daha kulüp kurulamıyor.

YASAL SÜRENİN BİTMESİ ŞART

Diyarbakırspor isminin yaşatılmasını sağlamak amacıyla Diyarbakırspor'un son yönetimi tarafından kongre kararı alınarak, Diyarbakırspor'un ismi Yıldız 21 Gençlik olarak değiştirildi. Bunun üzerine Diyarbakırspor ismi boşa çıktı. Bizler de işin yasal muhatabı olan Dernekler İl Müdürlüğü'ne başvurarak Diyarbakırspor ismine talip olduk ve bize her hangi bir yasal engel olmadığı ifade edilerek talebimiz onaylandı. Diyarbakırspor ismiyle liglerde mücadele etmek için Futbol Federasyonu, FİFA ve UEFA düzeyinde hukuki araştırmalar başlattık. Ne var ki FİFA ve UEFA'nın bu konudaki kuralları oldukça katı. Geçmiş dönemlerde borç batağına sürüklenen kulüpler, bu durumdan kurtulmak için sık sık bu yollara başvurduğu için bu durumu 'hülle' olarak kabul eden FİFA ve UEFA olumsuz bir tutum takınıyor. UEFA ve FİFA'nın kurallarını uygulamakla görevli olan Futbol Federasyonu da Diyarbakırspor'un mevcut borçlu yapısına dikkat çekerek şu an için bu değişikliğe izin vermelerinin söz konusu olamayacağı bildirildi. Ancak bu iş için yasal süre olan 3 yılı beklememiz gerektiğini öğrendik. Kurallara göre 2013 yılında başlayan ve bu iş için konulan sürenin tamamlanmasından sonra yeniden FİFA, UEFA VE TFF'ye başvurarak Diyarbakırspor ismini kullanabilecektik" denilen açıklamada FİFA, UEFA ve TFF'den ziyade iç engelle takıldıkları ifade edildi.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK"

Diyarbakırspor'un ismini yaşatmak için her şey yaptıklarını, ancak iç engeller nedeniyle bunu başaramadıkları belirtilen açıklamada, daha sonra şu ifadelere yer verildi: "Ne var ki FİFA, UEFA ve TFF nezdinde bu iş için formül arayan kulübümüz, daha önemli olan iç engellerle karşılaştı. Diyarbakırspor isminin yoluna borçsuz olarak devam edecek olmasından rahatsız olan ve bu işten menfaat temin etmek isteyen kesimler boş durmadı. Kamuoyunun bildiği gibi isim değişikliğinin iptali için dava açan şahıslar, bunda başarılı olarak geçtiğimiz Mart ayında Diyarbakırspor isminin kulübümüze verilmesini engelledi. Bu kararla kulübümüzün değil Diyarbakırspor'un geleceği karartılmak istendi.

"BU SEVDADAN VAZGEÇMEDİK, VAZGEÇMEYİZ"

Ancak bizler Diyarbakırspor'un şanlı tarihini, misyonunu, renklerini, armasını ve büyük sevdasını yaşatmaya kararlıyız. 3 yıldan beri önümüze çıkarılan engellere karşı pes etmedik ve pes etmeyeceğiz de. Bu büyük sevdayı yaşatmak için yeni bir isimle yola devam etme kararı aldık. Bilindiği gibi medeniyetlere beşiklik eden kentimizin toplumun tüm kesimleri tarafından kabul gören, tüm kesimleri kucaklayan ve 1937 yılına kadar kullanılan ismi Diyarbekir'dir.

DİYARBEKİRSPOR İSMİ TAMAM GİBİ

Yaptığımız araştırma ve hukuki inceleme sonucunda Diyarbekirspor ismini almamız için yasal engel olmadığı sonucuna ulaştık. İsim ve ünvan değişikliği yaparak ilgili kurumlara ve Futbol Federasyonu'na başvurumuzu yaptık. Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu'nun yaptığı incelemede de Diyarbekirspor ismini kullanmamızda yasal engel olmadığı tarafımıza iletildi. Pazartesi günü toplanacak olan Futbol Federasyonu yönetim kurulunun onaylamasıyla Diyarbekirspor ismi resmiyet kazanmış olacak. 7 Temmuz Salı günü yapılacak 3.Lig grup kura çekimine ve daha sonra yapılacak fikstür çekimine büyük ihtimalle Diyarbekirspor ismiyle gireceğiz."

"HALKIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ"

Futbol Federasyonu'ndan gelecek resmi belgenin daha sonra kamuoyu ve basınla paylaşılacağı vurgulanan açıklamada, "Bizim için esas olan bu tarihi ve değerli ismin sorumluluğunu yerine getirmek olacaktır. Büyük bir sorumluluk ve misyon yüklendiğimizin bilinci ile hareket edeceğiz. Bugüne kadar her türlü manevi desteği veren halkımızdan ve taraftarlarımızdan bundan sonraki zorlu mücadelede de her türlü desteği bekliyoruz" denildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Yeni Diyarbakırspor A.Ş. İsim Değiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • ACIIIIMIRRRAAAAAAA : NE POHHH YİYECEKLERİN BİLMİYORLAR BENCE KAFALARI DEGISTIRSINLER 21 23 Yanıtla
  • adalet: şu pislikleri lige almayin kirletiyor lar les gibi kokuyorlar ayrica 15 26 Yanıtla
  • erhan : bence BEKİRİRTEGÜN olsun.. 12 19 Yanıtla
  • diyar : Diyarbakir spora başarılar Güneydoğu'nun ve Diyarbakır'ın tek takımı 20 5 Yanıtla
  • diyarbakır güzel bağlar : evet biz pisliyiz neden sizin kuyrugunaza takınılan pisliklerimiz var hemde çok ben cizre sporluyum ben amed sporluyum ben van sporluyum ben colemerg sporluyum neden desen ben kurtdum kobane afrin cizir hevler mahabat silimani zaho bunlar benim takimlarm ya sizin kasım paşa çocukları 15 8 Yanıtla
  • xxxx: öküz her yerde öküz 12 11 Yanıtla
  • veysel: ne yaparsanız yapın tenegesiniz,zihniyet aynı isim değişmiş ne Çare. kafayı değiştirin önce 6 10 Yanıtla
  • KAHRAMANMARAŞLI: arkadaşlar bu klup pekakalı değil dikkat edin diyarbakırspor üzerinde diretiyorlar.tüm türk halkı diyarbekir sporun yanında pekalılara inat 8 4 Yanıtla
  • a.g: adı amed olsun diyen geri zekalılar amed kelimesinin tarihçesini bi araştırın bakalım kripto lar sizi 6 5 Yanıtla
  • Urfa - Halfeti: Mam Celal yani celal amca aslında dışarıdan da destek vererek hükümetin kurulması bence en mantıklısı türkiye bir An önce bu hükümetsiz likte kurtulmalı tabiki Erdoğan'ın Başkanlığı duyarlı düştü bu böyle de olmalı idi Tek tipe redddd 0 0 Yanıtla

Advertisement