Yeni Başbakan Bugün Belirleniyor - Son Dakika
Güncel

Yeni Başbakan Bugün Belirleniyor

Yeni Başbakan Bugün Belirleniyor

Erdoğan'ın 28 Ağustos'ta boşaltacağı Başbakanlık koltuğuna oturacak isim konusunda ise bağlayıcı olmasa da en önemli karar bugün alınacak.

21.08.2014 07:07  Güncelleme: 07:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 Ağustos'ta görevini bırakacak. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna ilk kez halk tarafından seçilen Recep Tayyip Erdoğan oturacak.Erdoğan'ın 28 Ağustos'ta boşaltacağı Başbakanlık koltuğuna oturacak isim konusunda ise bağlayıcı olmasa da en önemli karar bugün alınacak.

TÜM YOLLAR DAVUTOĞLU'NA ÇIKIYOR

Ak Parti'nin genel başkanının dolayısıyla Başbakan'ın belirleneceği olağanüstü kongresi 27 Ağustos'ta yapılacak. Bu kongreye işaret edilecek genel başkan adayının ise bugün yapılacak Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında belirlenmesi bekleniyor. Ak Parti MYK toplantısı saat 14.00'de yapılacak. Toplantının önemli Gündem maddesi Erdoğan sonrası genel başkan adayı yani başbakanın kim olacağı. İstişare süreciyle ilgili değerlendirmelerin ardından genel başkan adayının kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Bu isim sürpriz bir gelişme olmaz ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olacak.

MYK ÜYELERİ

Bu kritik kararı alacak olan MYK üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor: Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu, Mustafa Şentop, Hüseyin Çelik, Yasin Aktay, Nükhet Hotar, Abdülhamit Gül, Numan Kurtulmuş, salih kapusuz, Nureddin Nebati, Ekrem Erdem, Haluk İpek, Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Mihrimah Selma Satır, Ahmet Aydın, Mahir Ünal, Güldal Akşit ve Zafer Çubuklu.

Ak Parti'nin genel başkanı, 27 Ağustos'ta Ankara Arena'da yapılacak olağanüstü kongrede seçilecek.

KÖŞK'TE DEVLET GÜNÜ

Perşembe gününün devlet günü olması çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı'nda ise bugün tek bir görüşme yapılacak. Gül, genelde Perşembe günleri Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı'nı kabul ediyordu. Gül, bugün 14.00'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşecek.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yeni Başbakan Bugün Belirleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • ferhat: bence hüseyin çelik daha güzel yakışırdı, rte söylediği ima'lı sözlerden bile kendisine görev çıkarabilen tek akp'li başarı yüzde yüz 6 2 Yanıtla
  • DİYOJEN: Bence Babacan ama yapmazlar. Kışta geliyor çiçek ekeceğim saksı lazım nerden alsam acaba. =) 4 3 Yanıtla
  • mertemir: binali yıldırım gelecek göreceksiniz 1 2 Yanıtla
  • 2121: BENİM FAVORİM EGEMEN BAĞIŞ. . . . . HE HE HE HİÇ UNUTMUYORUM 17 ARALIK GÜNÜ AÇIKLAMA YAPTI. BEN RAHATIM. . . ALNIMIZ AK BAŞIMIZ DİK DEDİYDİ. 1 1 Yanıtla
  • salih amel: içtiğim sigara camel önemli olan SALİH AMEL 0 0 Yanıtla
  • YENİ BAŞBAKANIMIZ: AHMET DAVUTOĞLU. . VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN. . CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOGAN. . ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN. DURMAK YOK! YOLA DEVAM. . . . 0 0 Yanıtla
  • Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    15:15 Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kars'ta yasa dışı silah ticaretini engellemek amacıyla düzenlenen operasyonda, biri tam otomatik uzun namlulu olmak üzere 2 silah ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, M.S.C. (35) ve M.M.Y. (30) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, yasa dışı üretim olan uzun namlulu tam otomatik silah ile av tüfeği, şarjör ve 45 fişek ele geçirildi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi ve halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi ve belediye her geçen gün daha da güçleniyor.

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement