Ahmet Davutoğlu Yeni Kabineyi Erdoğan'a Sundu - Son Dakika
Güncel

Ahmet Davutoğlu Yeni Kabineyi Erdoğan'a Sundu

Çankaya Köşkü'ndeki kritik görüşme az önce başladı. Başbakan vekili Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yeni kabine listesini sundu.

29.08.2014 11:06  Güncelleme: 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Keçiören'deki konutundan ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, az önce Çankaya Köşkü'ne giriş yaptı. 45 dakikalık süren görüşme sonrası Davutoğlu Çankaya Köşk'ünden ayrıldı.

LİSTE ERDOĞAN'A SUNULDU

Erdoğan'ın Köşk'e gelmesinin ardından Başbakan vekili Ahmet Davutoğlu Başbakanlık binasından ayrıldı ve Köşk'e geldi. Davutoğlu, yeni kabine listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu.

GÖRÜŞME 45 DAKİKA SÜRDÜ

Davutoğlu ve Erdoğan arasındaki 45 dakikalık görüşme bitti. Başbakanvekili Ahmet Davutoğlu Başbakanlık binasında düzenleyeceği basın toplantısında yeni kabineyi açıklayacak.


Davutoğlu, Erdoğan'la görüşmeye elinde kırmızı dosyayla geldi.

FATİH KASIRGA KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vekaleten Başbakanlığa atanan ve yeni kabineyi kurmakla görevlendirilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, vekil başbakan sıfatıyla ilk kez Başbakanlığa geldi. Burada yeni kabine üzerinde çalışmalar yapacak olan Davutoğlu, saat 10.00 sularında sivil plakalı bir araçla Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi. Davutoğlu'nu merdivenlerde Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga karşıladı.

DAVUTOĞLU'NUN KOLTUĞUNA KİM OTURACAK?

Saat 11:30'da Köşk'e çıkarak yeni Bakanlar Kurulu üyelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak olan Ahmet Davutoğlu'nun listesinde yeni isimlerin olması bekleniyor. Yeni kabinede en çok merak edilen ise Davutoğlu'ndan boşalan Dışişleri Bakanlığı'nın kimin geleceği...

Davutoğlu’nun yerine Dışişleri Bakanı olarak AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ismi öne çıkıyor. Kulislerde Davutoğlu’nun yakın çalıştığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ismi de Dışişleri Bakanı adayları arasında gösteriliyor.

BABACAN DEVAM EDECEK

Ali Babacan'ın görevine devam etmesine kesin gözle bakılırken eski Başbakan Erdoğan'ın ilk günlerden beri yanında olan bazı isimlerin de kabineye veda etmesi bekleniyor.

YILDIRIM'A KESİN GÖZLE BAKILIYOR

Erdoğan’ın Başdanışmanı Akdoğan’ın ismi de Başbakan Yardımcılığı için kulislerde öne çıkıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Erdoğan’ın Başdanışmanı Binali Yıldırım’ın da kabineye yeniden girmesi bekleniyor. Yıldırım’ın kabineye girmese bile Köşk ile hükümet arasında irtibat kuracak isimler arasında olacağı belirtiliyor.

KABİNEYE YENİ İSİMLER

AK Parti kulislerine göre, bakanlar Ali Babacan, Ömer Çelik, Çağatay Kılıç, Nabi Avcı ve Nihat Zeybekci yerini koruyacak. Erdoğan’ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan ile Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş kabineye girecek.


Ahmet Davutoğlu Yeni Kabineyi Erdoğan\'a Sundu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ahmet Davutoğlu Yeni Kabineyi Erdoğan'a Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • abuzer ışıkdemir: özgür haraket eden bakanlar gelir inşallah doğru bildiğinden şaşmayan ve vatan hizmeti öncelik olarakgörenler gelir ağlayan ve gözleri dolanlar gelmez 7 5 Yanıtla kanuni sultam süleyman: demek anan ölse ağılamayacan ağılamak bir insanlık özelliği senin gibiler anlamaz 0 0
  • a.öz: ışıd müslümanlara hakaret eden dinsiz bir örgüt çünkü ne islamda ne kuran da bunların yaptıklarının tek karşılıgı vardır dinsizlik. agaca yaşlıya el kaldırana dokunmayacaksın diyen bir din böyle bir şeyi hoş gürürmü?ışıdi müslüman bir örgüt diyen herkes şeytana tapanlarıda aynı görenlerdendir. 0 0 Yanıtla
  • DOĞRUCU İHL Lİ: Kurtulmuş bunların arkasında duracak mıHAS Parti lideri Numan Kurtulmuş’un, il başkanlarıyla yaptığı görüşme sonrasında “Daha önce söylediğimiz sözlerin arkasındayız” açıklaması tartışma yarattı. Çünkü Kurtulmuş çeşitli zamanlarda yaptığı açıklamalarda AKP ve Erdoğan’a yönelik sert ifadeler kullanmıştı. Kurtulmuş’un o sözlerinden bazıları şunlar: “AKP, Amerika’nın mandasıdır. Firavun ve Karun olmayacağız. Kamu kaynaklarını bizimkilere aktarmayacağız. Şefliğe, lider ve adamlarına karşıyız. Amerika hiçbir zaman biz Müslümanları düşünmez, hep kötülüğümüzü ister. NATO sırtımızdaki gavur leşidir. ” 0 0 Yanıtla
  • Mehmet emin hamarat: Hayırlı uğurlu olsun, inşallah, 2015 seçime kadar, asgari ücret, Tyçp, ve tüm kamu kurum ve kuruşlarda çalışan tüm fakirlere, geçici işçilern durumunu düzeltirler, yoksa, seçim diye, diye çok yıprakdık, allah ainşallah milletinin sorunlarını çözecek, yatırımlar ve ciddi projeler yapsınlar. hayırlısı olsun. 0 0 Yanıtla

Advertisement