Yemen Operasyonu Sözcüsü: Havadan Kontrol Altına Aldık - Son Dakika
Dünya

Yemen Operasyonu Sözcüsü: Havadan Kontrol Altına Aldık

Yemen'e yapılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonu sözcüsü Tuğgeneral Asiri, koalisyon güçlerinin Yemen topraklarını havadan kontrol altına aldığını söyledi.

30.03.2015 02:34  Güncelleme: 08:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'e başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonu sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri, koalisyon güçlerinin Yemen topraklarını havadan kontrol altına aldığını söyledi.

"ONLAR İÇİN GÜVENLİ BİR YER KALMAYACAK"

Tuğgeneral Asiri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki hava üssünde düzenlediği basın toplantısında, koalisyon güçlerinin Yemen topraklarını havadan kontrol altına aldığını, Aden yakınlarında sürekli devriye uçuşları yaptığını söyledi.

Husilerin, Aden çevresindeki her hareketlenmesinin uçakların hedefinde olacağını ve gelecek günlerde baskınların artacağını dile getiren Asiri, "Gelecek günlerde Husi milis toplulukları için güvenli hiçbir yer kalmayacak" dedi.

"CEPHANELİKLERİN BOMBALANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR"

Gün içindeki operasyonlar hakkında bilgi veren Asiri, "Bugün, sınır yakınlarında bulunan Husi gruplar ile silah depoları hedef alındı. Husiler, yönetime yaptıkları darbenin ardından çeşitli kentlerde büyük oranda silah depoladı. Bu silah depoları ile cephaneliklerin yerinin belirlenmesi ve bombalanması için çalışmalar yapılıyor" diye konuştu.

Asiri, Husilerin, bölgesel bir ülkeyle anlaşma yaptığını anlatarak, "Koalisyon güçleri, örgüte yardım götüren toplulukları hedef alıyor. Kimsenin Husilere herhangi bir yardım yapmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yemen-Suudi Arabistan sınırındaki sivillerin durumuna dair Asiri, "Şu an Suudi Arabistan sınırında durum güvenli. Bölge halkını korumak için bir plan var. Olayların gelişimine göre bölgenin boşaltılması gerekir mi gerekmez mi değerlendirilecektir" dedi.

"KARA OPERASYONU GEREKİRSE YAPILIR"

Asiri, hava saldırılarının yanında karadan operasyon düzenlenip düzenlenmeyeceğine dair bir soru üzerine şunları söyledi:

"Şu an planlanmış büyük bir kara operasyonu yok. Kara kuvvetleri bugün güney sınırında Apaçi helikopterleri ile Husilere ait bir karargaha saldırı düzenledi. Ayrıca topçu ateşi yapıldı. Yalnızca sınır yakınlarındaki Husi mevzilerini hedef almak için topçu atışları ve Apaçi heliopterleri kullanılıyor. Eğer kara operasyonu gerekirse yapılır. Bu yönde bir karar alınırsa kara kuvvetleri buna hazır."

9 ÜLKE VURUYOR

Siyasi krizin yaşandığı Yemen'de Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'i "geçici merkez" ilan etmiş ve bazı ülkeler de diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarda bulunmuştu.

Bu gelişmelerden sonra Husilerin, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik hava harekatı başlatmıştı.

Operasyona, Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır da katılıyor.

Yemen Operasyonu Sözcüsü: Havadan Kontrol Altına Aldık
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Yemen Operasyonu Sözcüsü: Havadan Kontrol Altına Aldık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Dinçer özbek: Filistin vurulurken nerdeydiniz 21 3 Yanıtla
  • İBRAHİM KÜRT TÜ: brahimin ;arap olmadıgını bilmeyecek kadar cahilmişsin. . yahu birazcık bilgisi olan onun mezopotamyada doğdugunu ; kimilerine göre keldanilerden kimilerine göre de asurilerden kimilerine göre de kürtlerin akrabaları olan bir kavme mensupdur. . ne olursa olsun o kürdistanın merkezinden çıkmış. . araplık ise ; İbrahimnin oğlu İsmail hicaza yerleşince ; arap kadınlarıyla evlenmiş. . araplık öyle karışmış. . yoksa İbrahim zamanında arapların yemen ve kuzeyinden başka dünyanın başka yerinde olmadıgını herkes bilir . . zerduşte gelince ;zerduşt ;yine Zeradeşt peygamberdir ki ;aynen mekke müşrikleri gibi ;hak yoldan çıkmış ;günümüz İran topraklarında yaşayan halklara gönderilmiş Peygamberdi 2 6 Yanıtla
  • buyuk kurbanı kurtler olmustur: kürtler ilk once bu arapların dininden vazgecmeliler, bu inanç yuzunden artık belimizi dogrultamyoruz. ilkel arap anayasasını hala Allah veya yaratıcı yolladı diye kendi kendimizi kandıyoruz. bu anayasanın en buyuk kurbanı kurtler olmustur. ilk kez müritleri ile su üzerinde yürüyen, miraca çıkan, tanrı ile yüz yüze görüşen, ölmeden Cennet ve Cehennem'i gören Zerdüştün kendisidir. Zerdüştlük inancına göre Cehennem üzerinde kurulu olan Sinvat (Çinvat) köprüsünden geçilerek Cennet'e ulaşılır. Ancak Cehennem'de üç gün kalınarak günahlardan temizlenilmesi gerekecektir. İbrahimî dinlerdeki '6 günde' yaratılış ve mehdi-mesih inançlarının ilk izlerine Zerdüştlükte rastlanabilir. hatta islamda geçen ;sırat köprüsü bile geçmekte . . ve hatta cennet cehennem kavramları bile yeterli. . üstelik tanrıya inanmamanın en büyük kötülük olrak görülemesi de bunun dinin aslında ; ZERADEŞT peygamber tarafından temsil edilen bir din oldugunu her insaf sahibine bildirir. 1 7 Yanıtla
  • ortadoğu: Müslümansan sana rahat yok diyor birileri allah sonumuzu hayır etsin. 5 1 Yanıtla
  • ab: sizigidi İsrail ve Amerika köpekleri yazık mülümanları katlediyosunuz ermeniler yahudiler 3 2 Yanıtla
  • AĞRI04: HERKİMKİ ABD İSRAİLİN UŞAKLIĞINI YAPIP MÜSLÜMAN KANI DÖKÜYORSA ALLAH IN LANETİ ONUN ÜZERİNDE OLSUN. . SUDİ VAHABİ BAŞTA OLMAK ÜZERE VE BUNA YANDAŞ OLAN BÜTÜN MÜSLÜMAN ÜLKERİNE YAZIKLAR OLSUN. BU YAPTIKLARI CANİLİĞİN YEZİTTEN FARKI YOKTUR 3 0 Yanıtla
  • a.öz: yıllar evvel bir türk generalınin konuşmasını dinlemiştim söyle diyordu ''artık orduların karşı karşıya geldigi sınır savaşları beklemeyin savaşlar artık ekonomik hedefler ve terörle olacaktır''bugün iran ve suudiler böyle bir savaş içinde ortadoguda yapılan her hareket aslında ülkelerin birbiriyle savaşıdır. 2 1 Yanıtla
  • ak: İsrail gazzede masum insanları ve çocukları oldür düğü müslümanları katlettiği zaman Arabistan nerdeydi Müslümanız diye geçinirler ama ABD Nin İsrailin Ve doların Paranın köpeği olurlar ALLAHU EKBER ALLAH Herşeyi bilendir Allah bunun hesabını tüm zalimlerden ve tüm iş birlikçilerden soracaktır, Kıyamet yakın ALLAH Yardımcımız olsun. . . 3 0 Yanıtla
  • DİKKAT BURAKAJİ YAŞANABİLİR.: PKK bütün operasyonel elemanlarını güneye göndermiş durumda. 2 ileri 1 geri davranıyorlar zamanı gelince Erbile saldıracakalr. Pkk urfalı kürt için ne istiyordu ne istiyor ve ne isteyecek. Geleceği açık yer Erbil olduğu için karargahlarını erbilin yok oluşu üzerine kurmuşlar. 2 parlak laf söyleyince yurtsever olunmuyor. kişinin yaptıklarına bakarız. Almanya silah vermesin peşmergeye diyenleri unutmamak lazım. kürt arkadaşlar önemliii. asıl hain PKK sir. 15o gerilla ve keleşlerle şengali mi Alacak. Kobanideki halini gördük Pkk Kürdistanın doğumunu düşükle sonlandırmak için ortaya çıkmıştır görevini laikiyle yapmaktadır. Kürt çocukların duygularını ve hayallerini istismar ediyor. 2 0 Yanıtla
  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement