Yemen'deki El Kaide Mağarasına Operasyon - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki El Kaide Mağarasına Operasyon

Yemen\'deki El Kaide Mağarasına Operasyon

Yemen'de ABD ile ortak düzenlenen bir operasyonda, El Kaide'nin mağarada rehin tuttuğu sekiz kişi kurtarıldı. Aralarında Türk rehinenin olduğu 5 kişi ise kaçırıldı.

27.11.2014 13:32  Güncelleme: 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın Güvenlik Komitesi'ne dayandırdığı haberinde, "Terörle Mücadele Birimi, aldığı istihbaratın ardından Hadramevt'in Hucr es-Seyar bölgesinde El-Kaide'ye yönelik düzenlediği operasyonda beş aydır rehin tutulan biri Suudi Arabistan, biri Etiyopya vatandaşı sekiz kişiyi kurtardı. Operasyonda örgüte bağlı 7 militan da öldürüldü" denildi.

13 HAZİRAN'DA KAÇIRILMIŞTI

Haberde Beyda ilinde 13 Haziran'da kaçırılan ve emniyet güçlerince kurtarılan rehineler arasında Beyda Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Sana'daki Polis Akademisi'nde görev yapan Öğretim Üyesi Halil Ahmed el-Mahlavi adındaki bir akademisyenin de bulunduğu belirtildi.

BAŞKA YERE GÖTÜRÜLEN 5 REHİNENİN ARASINDA TÜRK'DE VAR

Ancak operasyona katılan ve ismi Ebu Maruf olarak açıklanan Yemenli bir güvenlik görevlisi, mağaradaki beş rehinenin kurtarma operasyonundan iki gün önce başka bir yere götürüldüğü bilgisine ulaştıklarını açıkladı. Rehineler arasında ABD'li bir gazeteci, bir Britanyalı, bir Güney Afrikalı, bir de Yemenli olduğunu söyledi. Ajans, beşinci rehinenin ise Türk olduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

Operasyona aralarında keskin nişancıların da bulunduğu 30 güvenlik görevlisinin katıldığını ve 30 metre genişliğindeki mağaranın 10 metre derinliğe sahip olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yemen'deki El Kaide Mağarasına Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ^^^^ZÜBEYİR AKGÜL ^^^^: türk varsa kurtarmayın 6 6 Yanıtla
  • arifan arif: abd buyuk seytan kımbılır neler yapacak 5 1 Yanıtla
  • selim coskun: Şam helak olduğunda artık ümmetimde hayır kalmamış demektir. Ümmetimden bir taife (kıyamet gününe kadar) hak üzere Deccal’le savaşmaya devam edecektir. ”(Hadise kaynaklarda rastlayamadım. Elbani bu lafız için, zayıf demiştir. )5-Ebu Hureyre (r. a) şöyle rivayet etmiştir: Rasulullah (s. a. v) şöyle buyurdu:“Allah’ın emri (kıyamet) gelinceye kadar bu ümmet, her nereye yönelseler galip gelmeye devam edeceklerdir. İnsanlardan onları yardımsız bırakanlar onlara zarar veremezler. Onları çoğu; Şam halkıdır. ”(Kenzu’l-Ummal ve İbni Asakir’de geçmiş. Zayıf bir hadis. )6- 0 0 Yanıtla

Advertisement