Yazarlar, Suriyeli Kadın ve Çocuklar İçin Tişört İmzaladı - Son Dakika
Güncel

Yazarlar, Suriyeli Kadın ve Çocuklar İçin Tişört İmzaladı

Yazarlar, Suriyeli Kadın ve Çocuklar İçin Tişört İmzaladı

* Ece Temelkuran "Bebekler, çocuklar, kadınlar için çok temel ihtiyaç malzemelerini sağlayabilmek için özel 'paylaşmaya bende varım' yazılı tişört'ler hazırlandı.

24.01.2015 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Ece Temelkuran

"Bebekler, çocuklar, kadınlar için çok temel ihtiyaç malzemelerini sağlayabilmek için özel 'paylaşmaya bende varım' yazılı tişört'ler hazırlandı. Amaç, tişört satışından elde edilecek gelir ile bu insanların ihtiyaçlarını sağlamak, yardımcı olmak"

Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL/ DHA

Barış İçin Kadın Girişimi'nin düzenlediği "Paylaşmaya Ben de Varım" kampanyası kapsamında, bir grup yazar Suriye'deki savaştan dolayı göç etmek zorunda kalan kadın ve çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamak için satışa sunulan tişörtleri imzaladı.

Gazeteci-yazarlar Ece Temelkuran, Seray Şahiner, Şebnem İşigüzel ve roman yazarı Vivet Kanetti, Taksim'deki Mephisto Kitapevi'nde düzenlenen etkinlikte, 'Paylaşmaya Ben de Varım" yazılı tişörtleri imzaladı. Ece Temelkuran amaçlarının tişörtlerin satışından elde edilecek gelir ile savaştan kaçan kadınların ve çocukların ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak olduğunu söyledi. Temelkuran, "Orada yaşayan insanların küçük ve temel ihtiyaçları var. Bizim yapmaya çalıştığımız şey, bir çağrı yapmak. Bebekler, çocuklar, kadınlar için çok temel ihtiyaç malzemelerini sağlayabilmek için özel 'paylaşmaya bende varım' yazılı tişört'ler hazırlandı. Amaç, tişört satışından elde edilecek gelir ile bu insanların ihtiyaçlarını sağlamak, yardımcı olmak" dedi.

Seray Şahiner ise etkinliğin bir dayanışma ağı olduğunu belirterek, "Çok yakınımızda bir savaş var. Savaşın dışında kalan ama savaşın mağduru olanlar var. Bir şekilde sınırı geçip Şanlıurfa'ya ve civarına göç eden çok göç eden insan var. Biz de 'Paylaşmaya Ben de Varım' diyen yazarlar olarak bu sloganı söyleyen insanlarla buluşmaya geldik" diye konuştu.

Kampanya kapsamında, kadınlar ve erkekler için iki ayrı modelde tişörtler hazırlandı. Altı kadın sanatçının tasarladığı tişörtler 30 liradan satışa sunuldu. Tişörtlerin satışından elde edilen gelirle hem Suruç'taki göçmen kadınlara hijyen kitleri yollanacağı, hem de çocuklarla bebekler için mama alınacağı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yazarlar, Suriyeli Kadın ve Çocuklar İçin Tişört İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement