Yazar Tulu Gümüştekin Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Yazar Tulu Gümüştekin Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sabah gazetesi yazarı Tulu Gümüştekin son yolculuğuna uğurlandı. Gümüştekin'in cenazesine başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere çok sayıda önemli isim katıldı.

03.08.2015 18:00  Güncelleme: 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'nın Sardunya Adası'nda tatildeyken hayatını kaybeden Sabah gazetesi yazarı Tulu Gümüştekin'in cenaze namazı Fatih Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılındı. Cenazeye başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere iş ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.

ÖNEMLİ İSİMLER SON YOLCULUĞUNDA YALNIZ BIRAKMADI

Gümüştekin'in cenazesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da katıldı. Gümüştekin'in eşi Kaan Terzioğlu ve yakınlarının yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ak Parti Milletvekili Berat Albayrak, eski bakanlardan Egemen Bağış, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, AVEA Ceo'su Erkan Akdemir katıldı.

KARACİĞER RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE TEDAVİ GÖRÜYORDU

Gazeteci yazar ve iş kadını Tulu Gümüştekin, tatilini geçirdiği Sardunya Adası'nda hayatını kaybetmişti. Gümüştekin, uzun süredir karaciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

TULU GÜMÜŞTEKİN KİMDİR?

Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum) tarafından "Geleceğin 100 Global Lideri" ödülüne layık görülen Tulu Gümüştekin, Sabah Gazetesi'ndeki köşesinde özellikle Avrupa Birliği ve dış politika konularında makalelere imza atmıştı. 1 Temmuz 1968 doğumlu Tulu Gümüştekin, 1991 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Brüksel'de Avrupa Birliği müktesebatı konusunda Avrupa Komisyonu'nda gerçekleştirdiği stajını takiben, şirket birleşmeleri ve gümrük ve rekabet konularında çeşitli uluslararası firmalarda görev yaptı.

1999 yılında kendi şirketi CPS'i (Corporate and Public Strategy Advisory Group) kuran Tulu Gümüştekin, merkezi Brüksel'de olmak kaydıyla, İstanbul ve Washington D.C.'de CPS'in ofislerini açtı.

EN BAŞARILI İŞ KADINI SEÇİLMİŞTİ

Gümüştekin, Avrupa Politikaları Merkezi/Brüksel (EPC), "Amcham" Amerikan Ticaret Odası, "Avrupa Dostları" (Friends of Europe), "De Warende" Derneği üyesi olmakla beraber Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) bünyesinde AB Çalışma Grubu Başkanlığı da yapmaktaydı.

Tulu Gümüştekin ayrıca Amerikan-Türk Konseyi Yönetim Kurulu üyeliği ve Avrupa Komitesi başkanlığı görevini de icra etmekteydi. Gümüştekin, 2001 yılında da "yılın en başarılı iş kadını" seçilmişti.

Yazar Tulu Gümüştekin Son Yolculuğuna Uğurlandı

Son Dakika Güncel Yazar Tulu Gümüştekin Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • Hakkaniyet: Şehit cenazelerinde de görmek isteriz aynı devlet büyüklerimizi 22 1 Yanıtla
  • Bülent Ecevit : AKP nin iktidarın adamı belli öbür dünyada çok çekecek 15 2 Yanıtla
  • Veli cakir: Sehit cenazelerinde gormedigimiz kardeslerimiz simdi dandik bi yazarin olumunde biraraya gelmis sanirim evlatlarimiz hazir dedigi de buydu vallahi billahi SEHIT CENAZESININ HICBIRINDE O VATAN EVLATLARININ YANINDA OLMADINIZ YA BU SEKILDE ALLAH HESABINI SORAR ALLAH SORAR........... 13 3 Yanıtla
  • 57. ALAY: şehit cenazelerinde görmediğim amcaları görüyorum... 9 3 Yanıtla
  • Ensar: Arada bi polis olarak diyorum ki şehit cenazeleri ne de uğra sn.cumhurbaşkanı 10 1 Yanıtla
  • AYHAN: AYNEN YANDAŞ GERÇİ ÖLÜLERİN ARKASINDA KUNUŞLMAZ 7 4 Yanıtla
  • NANİKOM: ŞEHİT CENAZELERİNDE GÖREN VAR MI? 7 3 Yanıtla
  • BU DAHA İLGİNÇ Bİ HABER: R.M. seçim çalışmaları sırasında tanıştığı AKP’li bir ilçe Gençlik Kolları Başkanı I.K.’nin iftar organizasyonundan sonra tecavüzüne uğradığını iddia etti. Yaşadığı travmayı atlatamayan ve bunalıma giren genç kız 26 Haziran günü gece saatlerinde bir kutu ilaç içerek yaşamına son vermek istedi. 6 1 Yanıtla
  • MUSTAFA: SİZLERDE BİR GÜN KUL HAKLARIYLA.YALANLA.ZULÜMLE.ADALETSİZLİKLE VE İNTİZARLA ÖLECEKSİNİZ.BİZLER ARTIK SİZLERDEN NEFRET EDİYORUZ. 4 2 Yanıtla
  • bülent görgü: yalaka biri ölünce en ön safta hırsızlar 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement