Yazar Adalet Ağaoğlu Oyunu HDP'ye Vereceğini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Yazar Adalet Ağaoğlu Oyunu HDP'ye Vereceğini Açıkladı

Yazar Adalet Ağaoğlu Oyunu HDP\'ye Vereceğini Açıkladı

Yazar Adalet Ağaoğlu, 7 Haziran seçimlerinde oyunu HDP'ye vereceğini açıkladı.

25.05.2015 20:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önemli edebiyatçılarından biri olan Adalet Ağaoğlu, 7 Haziran genel seçimlerine iki hafta kala oyunun rengini belirledi. Ağaoğlu yaptığı açıklamada oyunu HDP'ye vereceği ifade etti.

"AÇIKLAMA YAPMAK MECBURİYET HALİNİ ALMIŞTIR"

T24'e konuşan Ağaoğlu, "Böyle bir açıklamaya başvurmak benim için bir mecburiyet halini almıştır. HDP'nin parlamentoda söz sahibi olabilmesi, sanırım çoğumuzun memlekette barış ve demokrasi özlemine açık bir cevap kapısını aralayacaktır" dedi.

"TOPTAN CEVABIM BUDUR"

"Ben oyumu HDP'ye vereceğim" diyen Ağaoğlu, "Bütün dostlarımın, tanışlarımın bana da sordukları bu soruya toptan cevabım budur" ifadesini kullandı.

"DÜŞÜNCELERİMİ AÇIKLAMAK İÇİN YANIP TUTUŞMAKTAYIM"

Adalet Ağaoğlu açıklamasında şunları dile getirdi:

"Yıllar önce yeni seçim aktivitelerine girişildiği sıralarda basın tarafından sık sık aranır, o seçimler hakkındaki düşüncelerim sorulurdu. Gitgide basının seçimler hususundaki bana yaklaşımı azaldı. Bu son seçimler üstüne de tek soruyla karşılaşmadım. Oysa, aksi gibi, son seçimler üstüne düşüncelerimi kamuya açıklayabilmek için yanıp tutuşmaktayım. Öyle ki, böyle bir açıklamaya başvurmak benim için bir mecburiyet halini almıştır.

"HDP'NİN MECLİS'TE ROL SAHİBİ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ"

HDP'nin Sn. Selahattin Demirtaş başkanlığında seçimlere katılması ve sınırı aşarak Parlamento'da söz sahibi olabilmesi, sanırım çoğumuzun memlekette barış ve demokrasi özlemine açık bir cevap kapısını aralayacaktır. HDP'nin Meclis'te rol sahibi olması çok önemli. Sahici bir muhalefet sesi, iktidar yönetiminin neredeyse "ucube" halini almış girişimlerine karşı bir devrim değil, fakat kökten bir değişim yaratma umudu demektir. Bu seçimler böyle bir sınırı aşıp aşamamanın aynası olacak. Ben oyumu HDP'ye vereceğim. Bütün dostlarımın, tanışlarımın bana da sordukları bu soruya toptan cevabım budur."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yazar Adalet Ağaoğlu Oyunu HDP'ye Vereceğini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • Wan: Iste adelet iste hdp 448 6 Yanıtla
  • salih: Marksiz lenist kominist, zerdüşt , Marksiz lenist kominist, zerdüşt , katil, ıuyşturucu kaçakcısı, partilerinde eş cinsel adaylar ermeniler vay arkadaş tamamen helak olan lut kavmii. . Şunların bir tipine bakın ALLAH cc nurlarını almış yüzünden pkk evrim teorisine inanıyorya hep şaşardım buna nasıl inanırlar diye galiba aynaya bakmişlar abi olabilirya aslında benziyoruz demişler. . . Barış barış dediler ne silah bıraktılar nede sınır dışına çekildiler ellerinde silah molatof taş biz barış istiyoruz. . Dağda domuz yerler namazla alay ederler bizim dinimiz islam deyil derler bizim bazı kürtlerde bunların peşinden gider hayret edilecek bir durum. . Doguda kürtleri ve zazaları öldüren katliam yapan ermenileri haklı gören emir alan kendi halkına ihanet eden büyük israil için çalışan bindirilmiş kıtalar. . 27 4 Yanıtla
  • tunceli turan: Ne mutlu Turkum diyene 19 10 Yanıtla
  • yeterrr: senden farklı bir açıklama gelseydi o zaman şaşırırdım 12 16 Yanıtla
  • Takip: Bence sen 7 Haziran'a yetişmicek gibi görünüyorsun 5 23 Yanıtla
  • salih zeki k.: VER OYUNU HDP YE CANIN GİTSİN CEHENNEME 18 9 Yanıtla
  • fatih: hdp nin pkk nın olması için bir sebep varmı allah aşkına hdp chp mhp den allah memleketimizi korusun 10 16 Yanıtla
  • yozgatlı66: HELAL OLSN ADALETİN OLMAĞI BİR ÜLKEDE ADALET SAĞLAYAN KADINSIN HELAL OLSN 12 13 Yanıtla
  • hasan: Şunlara bak ya daha düne kadar kadın çocuk bebek katleden zerdüştler bugün barış elçisi oldular 15 10 Yanıtla
  • igdirli: Isinize gelmedimi ya ermni yada vatan hayigini yada satilmis oluyor peki siz nesiniz........ 17 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement