Yayman: HDP'nin Barajı Aşıp Aşmayacağı Kılıçdaroğlu'na Bağlı - Son Dakika
Güncel

Yayman: HDP'nin Barajı Aşıp Aşmayacağı Kılıçdaroğlu'na Bağlı

Yayman: HDP\'nin Barajı Aşıp Aşmayacağı Kılıçdaroğlu\'na Bağlı

Vatan yazarı Hüseyin Yayman, 45 seçim bölgesinde önseçim yapan CHP'de Kılıçdaroğlu'nun hazırlayacağı listenin 7 Haziran seçimleri için belirleyici olacağını söyledi.

31.03.2015 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'de Parti Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda 45 seçim bölgesinde hakim denetiminde ön seçimler yapıldı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da İzmir 2'inci bölgeden girdiği önseçime katılım yüzde 50 seviyesinde kaldı.

Vatan gazetesinden Hüseyin Yayman haftasonu CHP'de yapılan önseçimle ilgili çarpıcı bir detayı kaleme aldı. 7 Haziran seçimlerini Kılıçdaroğlu'nun son şansı olarak nitelendiren Yayman, HDP'nin barajı geçip geçmeyeceğinin CHP Liderinin hazırlayacağı listeye bağlı olduğunu belirterek "Kılıçdaroğlu'nun yapacağı zayıf liste HDP'yi barajı aşırtacak ancak CHP oylarındaki düşüş nedeniyle kendisi de koltuğunu kaybedecek. Yapacağı güçlü liste ise HDP'yi barajın altına itip AK Parti'nin elini güçlendirecek" dedi.

İşte Yayman'ın yazısındaki o kısım;

"Genel başkan seçildiğinde de yazdım, Kılıçdaroğlu CHP'nin son şansı. 2015 seçimi de CHP'nin son seçimi. Ya bu seçimde Kılıçdaroğlu başarılı olup kendisini ve partisini kurtaracak ya da CHP yeni krizlere yelken açacak.

"KEŞKE KENDİ İRADELERİYLE JÜBİLE YAPSALARDI"

CHP'nin yaptığı ön seçim, parti politbürosunda tasfiyeye yol açtı. Normal şartlar altında siyaseten emekli olması gereken isimler Kılıçdaroğlu'nun ustaca kurguladığı hamleyle örgüt tarafından diskalifiye edildiler. Keşke bu isimler kendi iradeleriyle jübile yapabilselerdi.

"HDP'NİN BARAJI AŞIP AŞMAYACAĞI KILIÇDAROĞLU'NA BAĞLI"

CHP'nin bu seçimde alacağı oy sadece kendisini değil başta HDP olmak üzere tüm sonuçları etkileyecek. CHP'nin yapacağı liste HDP'nin umudunu yükseltecek veya azaltacak. Son tahlilde HDP'nin barajı aşıp aşmayacağı Kılıçdaroğlu'nun tercihlerine bağlı olacak. Kılıçdaroğlu'nun yapacağı zayıf liste HDP'yi barajı aşırtacak ancak CHP oylarındaki düşüş nedeniyle kendisi de koltuğunu kaybedecek. Yapacağı güçlü liste ise HDP'yi barajın altına itip AK Parti'nin elini güçlendirecek."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yayman: HDP'nin Barajı Aşıp Aşmayacağı Kılıçdaroğlu'na Bağlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (49)

  • yuvali: yerin dibine hdp yanina chp yide al batin birdaha cikmayin kahrolasi pkk lilar 22 32 Yanıtla
  • .......................: ulan hep aynı hikaye chp ne alakası var. . . . . kobani düştü düşececek sözünün hesabı verilecek. . . . kürtler artık akpartiye ve erdoğana inanmıyor. oylar hdp ye. . . en az yüzde 15. . . 38 2 Yanıtla
  • Ahmet yener: Akp karşıtı sosyal demokrat bir insanım solcu değilim ulusalcıyım. Ama hdp meclise giriceğine akp fazla oy alsın 7 32 Yanıtla
  • Ilber hoca: Oylar hdp ye 20 13 Yanıtla
  • 3temmuz: Babadan dede dededen chplıyım...dersımlıyım..ama kesınlıkle oyum hdp ye 18 11 Yanıtla
  • cigerxun: duyduğuma göre hdp antalyadan kenan evreni aday yapacakmış . . öyle bir şey olabilirmi acaba 4 17 Yanıtla
  • khan: İşleri chpye kaldıysa ölme eşeğim ölme 4 16 Yanıtla
  • Ferhat: Mesele CHP nin göstereceği vekil adayları değil, mesele zihniyet meselesidır, mesele bu diktatörlüğü durdurma meselesidır. Barajı aşan bir HDP bu yozlaşmaya dur diyeceği kesindir. 16 2 Yanıtla
  • TÜRK : Hdp 14 3 Yanıtla
  • Of lu: Sapına kadar Hdp ulan fakirler 13 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • BIST 100 Endeksi İlk Yarıda Yükseldi
    13:13 BIST 100 Endeksi İlk Yarıda Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,97 değer kazanarak 8.980,33 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 2,54, holding endeksi yüzde 1,87 değer kazandı. Ulaştırma sektörü en çok kazandıran, orman kağıt basım sektörü ise en çok gerileyen oldu. Analistler, küresel pay piyasalarında belirsizliklere rağmen pozitif bir seyir izlendiğini belirtti.

  • İzmit'te Cadde Ortasında Tabancayla Ateş Edilen Anlar Görüntülendi
    13:12 İzmit'te Cadde Ortasında Tabancayla Ateş Edilen Anlar Görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir şahsın kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş ettiği anların görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde, şahsın 'gel lan buraya' diyerek kovaladığı kayınbiraderine ateş ettiği duyuluyor. Olay sonrası polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, gözaltına alınan kayınbiraderin ise hafif yaralı olduğu belirtildi.

  • Türk Kızılay Siirt Şubesi, Ramazan Boyunca 400 Kişiye Evlerine Yemek Ulaştırıyor
    13:11 Türk Kızılay Siirt Şubesi, Ramazan Boyunca 400 Kişiye Evlerine Yemek Ulaştırıyor

    Türk Kızılay Siirt Şubesi, ramazan boyunca her gün 400 kişinin evine yemek ulaştırıyor. Kızılay gönüllülerinden oluşan ekipler, AŞ evinde hazırlanan yemekleri Algül ve Doğan mahallelerinde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor. Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık, Kızılay'ın her ramazanda olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelere destek çıktığını belirtti. Ramazan boyunca Siirt'te her gün 400 aileye sıcak yemek servisi sunulacağını dile getiren Tanık, 'İhtiyaç sahiplerine ayrıca kuru gıda ve periyodik yardımlar da sürüyor. Kızılay gönüllülerimizle birlikte her gün bir veya iki mahallede 400 ailenin evine üç çeşit yemek ulaştırıyoruz. Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine yardımlarımız devam edecek.' dedi.

  • Elazığ'da soba, yangına neden oldu çatı katı kül oldu
    13:10 Elazığ'da soba, yangına neden oldu çatı katı kül oldu

    Elazığ'da bir iş yerinde sobadaki alevin sıçraması sonucu çıkan yangında çatı katı kül oldu. Yangının odunluğa sıçramaması faciayı önledi. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı.

  • Tekirdağ'da Evde Hint Keneviri Üretimi Yapan Şüpheli Yakalandı
    13:09 Tekirdağ'da Evde Hint Keneviri Üretimi Yapan Şüpheli Yakalandı

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde bir evde iklimlendirme sistemi kurarak saksılarda Hint keneviri yetiştiren bir şüpheli yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aldıkları bilgi üzerine evde yapılan kenevir üretimine yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda bir miktar Hint keneviri, kenevir tohumu, ruhsatsız tabanca ve diğer ekipmanlar ele geçirildi. Ev sahibi gözaltına alındı.

  • Denizli'de Otomobilin Çarptığı Kişi Yaralandı
    13:09 Denizli'de Otomobilin Çarptığı Kişi Yaralandı

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, A.S. tarafından kullanılan bir otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan 89 yaşındaki Mehmet Akyol'a çarptı. Yaralanan Akyol, ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı ve hayati tehlikesi olduğu belirtildi. Sürücü A.S. ise gözaltına alındı.

  • Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde İftar Programı Düzenledi
    13:09 Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde İftar Programı Düzenledi

    Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde düzenlediği iftar programında mahalle sakinleri ile iftar yaptı. Alp, iftar sonrası vatandaşlarla bir araya gelerek mahallenin sorunlarını dinledi ve destek istedi.

  • Saratlı Belediye Başkan Adayı Cuma Kaplan, Maaşını Öğrencilere Dağıtacağını Açıkladı
    13:09 Saratlı Belediye Başkan Adayı Cuma Kaplan, Maaşını Öğrencilere Dağıtacağını Açıkladı

    Saratlı beldesinin SOL Parti Belediye Başkan Adayı Cuma Kaplan, belediyeden maaş almayacağını ve maaşını eşit olarak öğrencilere dağıtacağını söyledi. SOL Parti mitinginde konuşan Kaplan, adaletli ve eşitlikçi bir yönetim anlayışıyla hizmet etmek istediğini vurguladı.

  • Karaman'da 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor
    13:08 Karaman'da 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor

    Karaman'da bulunan 57 mahallede, 31'i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, şehir merkezindeki muhtar adayı sayısının önceki seçime göre arttığını belirtti. Kadın adayların sayısının da arttığı belirtilirken, en çok adayın bulunduğu mahalle Ahmet Yesevi Mahallesi olarak açıklandı.


Advertisement